Ποιο ψωμί για διαβήτη: 4 συστάσεις

Ποιο ψωμί για διαβήτη; 4 συστάσεις με μια ματιά

Το ψωμί παρέχει στο σώμα σας υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας. Το ψωμί περιέχει επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες υποστηρίζουν την πέψη και μπορούν να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Εάν έχετε διαβήτη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας ισορροπημένα. Το ψωμί μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό – αν επιλέξετε τα σωστά είδη ψωμιού.

>> 5 λιχουδιές πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

1. Ψωμί ολικής αλέσεως – η επιλογή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Όταν πρόκειται για ψωμί για διαβήτη, το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το ψωμί ολικής αλέσεως παρασκευάζεται από αλεσμένα δημητριακά ολικής αλέσεως και επομένως περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από το λευκό αντίστοιχο. Αυτές οι φυτικές ίνες δεν είναι μόνο καλές για την πέψη, αλλά βοηθούν και στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σταθερά. Επειδή: Το ψωμί ολικής αλέσεως όχι μόνο περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από το λευκό ψωμί – αλλά έχει και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (GI). Αυτό σημαίνει ότι η ζάχαρη από τους υδατάνθρακες εισέρχεται στο αίμα πιο αργά, κάτι που είναι ευεργετικό για τους διαβητικούς.

>> Φτιάξτε το δικό σας ψωμί ολικής αλέσεως με αυτή τη συνταγή

Υπόδειξη: Εκτός από το ψωμί ολικής αλέσεως, υπάρχουν και διάφορα είδη ψωμιού Πλιγούρι βρώμης, κεχρί ή κινόα συνιστάται. Αυτοί οι τύποι ψωμιού περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες και έχουν χαμηλό GI.

2. Ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες – λίγοι υδατάνθρακες, πολλή απόλαυση

Μια αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 ξεπερνά μια ισορροπημένη μικτή διατροφή σύμφωνα με τους 10 κανόνες της Γερμανικής Εταιρείας Διατροφής – μια μέτρια Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες με σημαντική αναλογία ακόρεστων λιπαρών οξέων συνιστάται επίσης. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η μεσογειακή διατροφή. Τα ψωμιά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες περιέχουν λιγότερους υδατάνθρακες από το κανονικό ψωμί, συμβάλλοντας στην πρόληψη της αύξησης του σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να χάσετε την απόλαυση – τα ψωμιά με χαμηλούς υδατάνθρακες είναι πλέον διαθέσιμα σε πολλές νόστιμες εκδόσεις, όπως:

  • Ψωμί από αλεύρι αμυγδάλου

  • Ψωμί από αλεύρι καρύδας

  • Ψωμί από σπόρους Chia

>> Πρόγραμμα διατροφής με χαμηλούς υδατάνθρακες

3. Ψωμί με ξόρκι – μια εναλλακτική λύση με πολλά θρεπτικά συστατικά

Το ψωμί με ξόρκι είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στο ψωμί σίτου. Περιέχει λιγότερη γλουτένη από το σιτάρι ενώ παρέχει α Ποικιλία θρεπτικών συστατικών με τον εαυτό σου. Αυτά περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τα άτομα με διαβήτη. Η αργή απελευθέρωση υδατανθράκων στο ψωμί με ξυλόψωμο βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

>> Απλή συνταγή για ψωμί με βουτυρόγαλα

4. Μπορείτε να φάτε ψωμί σίκαλης εάν έχετε διαβήτη;

Το ψωμί σίκαλης δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και καλή επιλογή για άτομα με διαβήτη. Περιέχει λιγότερους γρήγορα εύπεπτους υδατάνθρακες από το σταρένιο ψωμί και επομένως εξασφαλίζει α μακροχρόνιος κορεσμός. Οι φυτικές ίνες στο ψωμί σίκαλης βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ενώ παρέχουν καλή υποστήριξη για την πέψη.

>> Συνταγή για ζουμερό ψωμί σίκαλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *