Πάντα ενθουσιασμένος; Αυτό κρύβεται πίσω από το σύνδρομο των ανήσυχων γεννητικών οργάνων

Πάντα διεγερμένοι: Τι είναι το σύνδρομο των ανήσυχων γεννητικών οργάνων;

Το σύνδρομο ανήσυχων γεννητικών οργάνων (RGS) είναι μια σπάνια νευρολογική νόσος στην οποία προσβάλλονται επίμονη και ανεξέλεγκτη σεξουαλική επιθυμία και Ενθουσιασμός στα γεννητικά όργανα αφή. Αυτές οι λιγούρες μπορεί να οδηγήσουν σε μια έντονη επιθυμία για αυνανισμό ή συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα για να βρουν προσωρινή ανακούφιση. Το RGS συχνά συνοδεύεται από μια δυσάρεστη σωματική αίσθηση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων που μπορεί να ανακουφιστεί μόνο με σεξουαλική διέγερση και συνήθως χαρακτηρίζεται από απουσία σεξουαλικής επιθυμίας. Τα ακόλουθα συμπτώματα των γεννητικών οργάνων είναι τυπικά για το RGS:

Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν όταν ξαπλώνετε, κάθεστε και το βράδυ, ενώ ανακούφιση μπορεί να συμβεί όταν περπατάτε και στέκεστε. Το RGS ήταν παλαιότερα γνωστό ως Σύνδρομο Επίμονης Σεξουαλικής Διέγερσης. Όταν έγινε σαφές ότι δεν συσχετίστηκε με αύξηση της λίμπιντο, μετονομάστηκε σε «Επίμονη Διαταραχή Διέγερσης των Γεννητικών Οργάνων». Δεδομένου ότι το RGS είναι μια σπάνια ασθένεια, τα αίτια δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί με σαφήνεια. Ωστόσο, υπάρχει η υποψία ότι το RGS συνδέεται με ορισμένες νευρολογικές ασθένειες όπως το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, η νόσος του Πάρκινσον και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Η δυσλειτουργία της ντοπαμίνης ή τα ορμονικά αίτια μπορεί επίσης να ευθύνονται.

Η θεραπεία του RGS είναι ατομική. Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών, όπως οι αγωνιστές ντοπαμίνης ή η γκαμπαπεντίνη, μπορεί επίσης να βοηθήσουν με το RGS. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα και να βελτιώσουν τη συνολική ευεξία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του συνδρόμου των ανήσυχων γεννητικών οργάνων και του εθισμού στο σεξ;

Αντίθετα, ο εθισμός στο σεξ, γνωστός και ως υπερσεξουαλικότητα ή σεξουαλική καταναγκαστική διαταραχή, είναι μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος εμπλέκεται σε υπερβολική και καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά. Τα άτομα με εθισμό στο σεξ συχνά δυσκολεύονται να ελέγξουν τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και βιώνουν έντονες επιθυμίες και παρορμητικές ενέργειες. Η σεξουαλική συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, την εργασία τους ή άλλους τομείς της ζωής τους. Ο εθισμός στο σεξ θεωρείται συχνά μια εθιστική συμπεριφορά και μπορεί να συσχετιστεί με άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη ή το άγχος. Η επαγγελματική συμβουλευτική ή θεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη για την εκμάθηση αντιμετώπισης του εθισμού στο σεξ και την προώθηση υγιεινών συμπεριφορών.

Επίσης ενδιαφέρον: Αναγνωρίζοντας τον εθισμό στο σεξ: 7 σημάδια ότι είστε εθισμένοι στο σεξ >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *