Ο Patrice Aminati δίνει μια ενημέρωση για την καταπολέμηση του μαύρου καρκίνου του δέρματος

Τι είναι ο μαύρος καρκίνος του δέρματος;

Ο καρκίνος του μαύρου δέρματος, επίσης γνωστός ως κακοήθη μελάνωμα, είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος που αναπτύσσεται από τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν χρωστική ουσία (μελανοκύτταρα). Ονομάζεται έτσι επειδή εμφανίζεται συχνά ως σκούρο σημείο στο δέρμα, αν και μπορεί επίσης να έχει χρώμα σάρκας, ροζ, κόκκινο, μωβ, μπλε ή λευκό.

Το κακόηθες μελάνωμα είναι γνωστό για την ικανότητά του να αναπτύσσεται γρήγορα και να εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Στην περίπτωση της Πατρίς Αμινάτι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της παρατήρησε έναν σπίλο που γινόταν όλο και μεγαλύτερος – όπως είπε στο Gala.

Αιτίες μαύρου καρκίνου του δέρματος

Τα ακριβή αίτια είναι άγνωστα, αλλά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σε άτομα με πολλά Γενέθλια σημάδια, ανοιχτόχρωμο δέρμα, μια ιστορία Ηλιακά εγκαύματα ή περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος στην οικογένεια.

Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει χειρουργική αφαίρεση του όγκου και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή στοχευμένη θεραπεία, ανάλογα με το στάδιο και την εξάπλωση του καρκίνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *