Οι πιο όμορφες 4 ιδέες βιώσιμης συσκευασίας

Χριστουγεννιάτικα δώρα 2022: Οι πιο όμορφες 4 ιδέες βιώσιμων συσκευασιών

1. Εφημερίδα

Το υλικό που έχουμε ήδη στο σπίτι είναι απλά υπέροχο για βιώσιμη συσκευασία δώρου. Τι θα λέγατε για την εφημερίδα, για παράδειγμα; Αυτό δεν φαίνεται μόνο κομψό όταν είναι συσκευασμένο, αλλά πολλοί από εμάς το έχουμε και στα σπίτια μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιόγκους ή κορδέλες κατασκευασμένες από ανανεώσιμες πρώτες ύλες όπως γιούτα ή βαμβακερή ράφια. Και η συσκευασία του δώρου είναι έτοιμη!

2. Κλωστοϋφαντουργία

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πετσέτα, πετσέτα τσαγιού ή υπολείμματα υφάσματος – τα υφάσματα είναι εξίσου κατάλληλα με την εφημερίδα για το τύλιγμα δώρων. Και σχεδόν όλοι έχουν κάτι χρήσιμο για αυτό στο σπίτι. Η παράδοση της συσκευασίας δώρων σε υφάσματα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στην Ιαπωνία. Εκεί ονομάζεται “Furoshiki”.

3. Διακόσμηση από τη φύση

Ωστόσο, η αγαπημένη συσκευασία δώρου δεν περιλαμβάνει μόνο χαρτί περιτυλίγματος και κορδέλα – μικρές διακοσμήσεις όπως φιγούρες ή μπιχλιμπίδια συχνά βρίσκουν το δρόμο τους στις τσάντες αγορών μας. Και όταν πρόκειται για βιώσιμη συσκευασία, δεν χρειάζεται να κάνουμε χωρίς διακόσμηση. Αντί για παραδοσιακές διακοσμήσεις συσκευασίας, χρησιμοποιήστε απλώς διακοσμητικά από τη φύση, όπως κουκουνάρια ή κλαδιά πεύκου που μαζεύετε περπατώντας.

4. Τυλίξτε ένα δώρο μέσα σε ένα δώρο

Ένας πολύ καλός τρόπος για να τυλίξετε τα δώρα με βιώσιμο τρόπο είναι να τα κάνετε με ένα άλλο δώρο. Για παράδειγμα, ρούχα όπως πουλόβερ, κασκόλ ή ποδιές σεφ είναι ιδανικά για το τύλιγμα άλλων δώρων. Και: εξοικονομείτε υλικό συσκευασίας.

Επίσης συναρπαστικό: Υγιή χριστουγεννιάτικα δώρα – εδώ είναι οι καλύτερες ιδέες >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *