Οι πάσχοντες από αλλεργία στο λάτεξ: συμπτώματα και συμβουλές

Άλλα συμπτώματα μπορεί επίσης να εμφανιστούν εάν αλλεργιογόνα από προϊόντα λατέξ έρθουν σε επαφή με τους βλεννογόνους της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Τα αλλεργιογόνα μπορούν να εισπνευστούν ή να εισέλθουν στα μάτια. Στο οδοντιατρικές διαδικασίες με λάτεξ σκεύη στην περιοχή του στόματος και του προσώπου Τότε μπορεί να εμφανιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • βήχας
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • μάτια υγρά και που καίνε
 • καταρροή

Επίσης συναρπαστικό: Αυτά είναι τα πιο σημαντικά συμπτώματα της αλλεργίας στο λάτεξ > >

Αλλεργία στο λάτεξ: Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν εάν είμαι αλλεργικός στα προφυλακτικά;

Οι αλλεργίες εξ επαφής μπορεί φυσικά να προκύψουν και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι στο φυσικό λατέξ είχαν μερικές φορές πολύ δυσάρεστες εμπειρίες με τα προφυλακτικά. Ειδικά αυτά Οι ευαίσθητοι κολπικοί βλεννογόνοι μπορούν να ανταποκριθούν έντονα στα αλλεργιογόνα από το λατέξ των προφυλακτικών. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε φαγούρα και επώδυνο αίσθημα καύσου μέσα και πάνω στον κόλπο.

Οι άνδρες εμφανίζουν επίσης μερικές φορές αλλεργίες στο λάτεξ στο πέος. Ερυθρότητα και φλοιοί με φαγούρα, πρήξιμο και ερεθισμό του δέρματος σχηματίζονται στη συνέχεια στον άξονα και τη βάλανο. Ωστόσο, τέτοιες αλλεργίες στο λάτεξ είναι μάλλον σπάνιες στους άνδρες.

Εάν υπάρχουν πραγματικά γνωστές αλλεργίες στο λάτεξ, τα συμβατικά προφυλακτικά ή τα γυναικεία γυναικεία προφυλακτικά δεν αποτελούν πλέον επιλογή για πρόληψη και προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλά αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση λόγος να τα εγκαταλείψουμε εντελώς. Τα προφυλακτικά και τα femidom χωρίς λάτεξ είναι πλέον διαθέσιμα σε κάθε φαρμακείο ή φαρμακείο. Αυτά είναι κατασκευασμένα από τεχνητά παραγόμενο καουτσούκ με βάση το πετρέλαιο.

Εάν πρόκειται απλώς για αντισύλληψη, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αλλεργίες στο λάτεξ, όπως αντισύλληψη βασικής θερμοκρασίας ή χάλκινο πηνίο.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι αντισύλληψης χωρίς ορμόνες > >

Ποιες αιτίες προκαλούν την αλλεργία;

Η έρευνα δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει πλήρως γιατί εμφανίζονται ακριβώς οι αλλεργίες και ποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι σε ορισμένες φυσικές ουσίες. Δυστυχώς και εδώ πρέπει να ανεχθούμε την προσωρινή απάντηση, ότι πολλές αλλεργίες είναι απλώς γενετικές.

 • Όταν πρόκειται για αλλεργία στο λάτεξ, ή μάλλον αλλεργία στο φυσικό λατέξ, είναι γνωστό ότι Η τακτική και έγκαιρη επαφή μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθητοποίηση. Επομένως, τα παιδιά πρέπει να έρχονται σε σπάνια επαφή με προϊόντα λατέξ. Το ιατρικό προσωπικό είναι επίσης σχετικά πιο πιθανό να υποφέρει από αλλεργίες στο λάτεξ – δεν είναι περίεργο, αφού φοράει γάντια από λατέξ κάθε μέρα και έρχεται σε επαφή με φυσικό καουτσούκ.
 • Οτι Η τακτική επαφή με το λατέξ μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθητοποίηση Είναι επίσης γνωστό ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά κάποια στιγμή με τις αλλεργίες εξ επαφής. Άτομα που λαμβάνουν θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα και τακτικά με ιατρικό εξοπλισμό που περιέχει λατέξ – όπως καθετήρες ουροδόχου κύστης – είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αλλεργίες εξ επαφής στο καουτσούκ.

Υπάρχουν διασταυρούμενες αλλεργίες;

Τα άτομα στα οποία η επαφή του δέρματος με φυσικό λατέξ προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις συχνά αντιδρούν επίσης αλλεργικά σε άλλες πρωτεΐνες που είναι χημικά παρόμοιες με αυτές του φυσικού λατέξ. Οι γνωστές διασταυρούμενες αλλεργίες με αλλεργία στο λάτεξ περιλαμβάνουν:

 • Αντιδράσεις σε φυτά ficus όπως το καουτσούκ
 • Διασταυρούμενες αλλεργίες με κάκτους ή αλεξανδρινό
 • Η κάνναβη και η πικροδάφνη μπορούν επίσης να προκαλέσουν διασταυρούμενες αλλεργίες

Οι αντιδράσεις σε τέτοια φυτά εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή ερεθισμένων αναπνευστικών οδών. Η φαγούρα και τα πρησμένα μάτια μπορεί επίσης να προκληθούν από φυτικές ίνες στον αέρα.

Τα τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν διασταυρούμενες αλλεργίες λόγω παρόμοιων πρωτεϊνικών δομών περιλαμβάνουν:

 • πατάτες
 • είδος σίκαλης
 • Κάστανα
 • ντομάτα
 • σέλινο
 • πάπρικα
 • φουντούκι
 • καρυδιά
 • Κάσιους

Ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός διασταυρούμενων αλλεργιών εμφανίζεται με φρούτα και λαχανικά. Οι αντιδράσεις είναι γνωστές εδώ:

 • ακτινίδια
 • αβοκάντο
 • σύκα
 • μπανάνα
 • μάνγκο
 • παπάγια
 • Φρούτο του πάθους
 • Καρπούζι
 • Ημερομηνίες

Πιθανή θεραπεία της αλλεργίας στο λάτεξ

Όταν πρόκειται για αλλεργίες στο λάτεξ, υπάρχει ένα πράγμα που έχει μεγαλύτερη σημασία: αποφύγετε την επαφή! Ωστόσο, εάν ξεσπάσουν φλύκταινες, κνίδωση και ερυθρότητα, μπορείτε Αλοιφές κορτιζόνης να θεραπευθούν. Η κορτιζόνη έχει ανοσοανασταλτική δράση και βοηθά στην επιβράδυνση του υπεραντιδρώντος ανοσοποιητικού συστήματος. Χάρη στις αλοιφές ή τα δισκία κορτιζόνης μειώνεται η απελευθέρωση ισταμινών. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε μείωση της ανοσολογικής αντίδρασης.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών στο λάτεξ

Εάν έχετε αλλεργία στο λάτεξ, είναι σημαντικό Αποφύγετε την επαφή με προϊόντα λατέξ και να χρησιμοποιήσει κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση μιας αλλεργίας στο λάτεξ:

 1. Μάθετε για τα προϊόντα λατέξ: Το λατέξ βρίσκεται σε πολλά προϊόντα όπως γάντια, μπαλόνια, προφυλακτικά, ρούχα, ιατρικές συσκευές και παιχνίδια. Δώστε προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων και ρωτήστε για εναλλακτικές λύσεις χωρίς λάτεξ εάν χρειάζεται.
 2. Χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς λάτεξ: Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο λατέξ, όπως το βινύλιο, το νιτρίλιο ή το νεοπρένιο. Επιλέξτε αυτά τα υλικά για γάντια και άλλα καθημερινά αντικείμενα.
 3. Ενημερώστε τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους σας: Ενημερώστε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ότι έχετε αλλεργία στο λάτεξ, ώστε να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις και να χρησιμοποιήσουν υλικά χωρίς λατέξ.
 4. Φορέστε ένα βραχιόλι ιατρικής ειδοποίησης: Ένα τέτοιο βραχιόλι μπορεί να σώσει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενημερώνοντας γρήγορα το ιατρικό προσωπικό για την αλλεργία σας.
 5. Αποφύγετε τροφές που μπορούν να προκαλέσουν διασταυρούμενες αλλεργίες: Μερικοί άνθρωποι με αλλεργίες στο λάτεξ αντιδρούν επίσης σε ορισμένα τρόφιμα όπως Μπανάνες, αβοκάντο, ακτινίδια, παπάγια και κάστανα. Εάν διαπιστώσετε ότι αυτές οι τροφές σας προκαλούν αλλεργική αντίδραση, θα πρέπει να τις αποφύγετε.
 6. Μειώστε την έκθεση σε αλλεργιογόνα: Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό και χωρίς σκόνη για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργιογόνων στον αέρα.
 7. Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα αντιισταμινικά ή άλλα φάρμακα: Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από αλλεργικές αντιδράσεις εάν εμφανιστούν.
 8. Δημιουργήστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης: Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε εάν κατά λάθος έρθετε σε επαφή με λάτεξ και έχετε αλλεργική αντίδραση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λήψη φαρμάκων, επίσκεψη σε γιατρό ή χρήση αυτόματης έγχυσης επινεφρίνης (EpiPen).
 9. Ενημερώστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους: Είναι σημαντικό οι άνθρωποι γύρω σας να γνωρίζουν για την αλλεργία σας στο λάτεξ, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να προσέχετε να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν λατέξ γύρω σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *