Οι καλύτερες συμβουλές για Χριστούγεννα χωρίς άγχος

Αναδιοργανώστε την κατανομή των εργασιών στις γιορτές

Διανείμετε τις εργασίες που προκύπτουν και δημιουργήστε νέες τελετουργίες που σας ανακουφίζουν. Η οργάνωση του πάρτι μαζί είναι ούτως ή άλλως πιο διασκεδαστική. Δουλειές όπως η διακόσμηση ή η αγορά φρέσκων τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο δείπνο μπορούν εύκολα να ανατεθούν. Αυτό δίνει σε όλους την ευκαιρία να εμπλακούν στις προετοιμασίες και η προσμονή όλων αυξάνεται.

Αναβάλετε τη διαμάχη για τα Χριστούγεννα

Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες κατά την αγχωτική περίοδο των Χριστουγέννων. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι ακόμη πιο δύσκολη λόγω των υψηλών προσδοκιών από όλες τις πλευρές. Επειδή όμως οι εντάσεις προκαλούν άγχος, δεν πρέπει να έχετε περιθώρια για λογομαχίες και θυμό τα Χριστούγεννα από την αρχή. Για παράδειγμα, προσκαλέστε συγγενείς που δεν τα πάνε καθόλου καλά σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν αρκετό χρόνο μπορεί επίσης να συμβάλει σε ένα Χριστούγεννα χωρίς άγχος. Εάν προκύψει μια σύγκρουση, προσπαθήστε να την αναβάλετε. Κάποια προβλήματα δεν έχουν άμεση λύση. Απλώς λύστε τις διαφορές μετά τις διακοπές.

Πολύ συναρπαστικό: Αυτά είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους λάτρεις της ομορφιάς > >

Δεν χρειάζεται να είναι όλα τέλεια!

Βγείτε από την παγίδα της τελειομανίας – απολαύστε την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα. Ίσως η πιο δύσκολη άσκηση από όλες: να καθαρίσετε τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα από περιττά πράγματα και να φτιάξετε τη διάθεση για τις διακοπές. Τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, συμπεριφερόμαστε αντίθετα με τις ανάγκες του βιολογικού μας ρολογιού, που απαιτεί περισσότερη ξεκούραση από εμάς στη σκοτεινή εποχή. Αντίθετα, αλλάζουμε ταχύτητα και συνειδητοποιούμε μετά τα Χριστούγεννα πόσο μεγάλες ήταν οι προσδοκίες μας και πόσο λίγα βγήκαμε από αυτές τις διακοπές. Αναβάλετε τον καθαρισμό του σπιτιού και τις μη επείγουσες επισκευές και αντ’ αυτού δημιουργήστε «σημεία απόλαυσης» – ιδανικά κάθε μέρα – για να σας φέρουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η χειροτεχνία, το ψήσιμο και η φωναχτά ανάγνωση ιστοριών δεν φτιάχνουν μόνο τις οικογένειες με παιδιά στη διάθεση για τα Χριστούγεννα. Ένα μικρό διάλειμμα για τσάι υπό το φως ενός κεριού Advent, μια βόλτα σε έναν χριστουγεννιάτικο φωτισμένο δρόμο, μυρίζοντας άρωμα κανέλας, γλυκάνισου, μπαχάρι και πορτοκαλιού, μικρές απολαύσεις που μας απομακρύνουν για λίγο από την καθημερινότητα και μας φέρνουν πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *