Οι καλύτερες ασκήσεις για σφιχτό πυρήνα

Ασκήσεις: προπόνηση κοιλιακών για γυναίκες άνω των 50 ετών

Να εγκαταλείψετε το όνειρο για τονισμένο στομάχι; Με τιποτα! Με τη σωστή διατροφή – οι μύες χρειάζονται πάνω απ ‘όλα άφθονη πρωτεΐνη – και τακτική προπόνηση, μπορείτε να πλησιάσετε τους κοιλιακούς σας με έξι πακέτα. Παρακάτω θα σας δείξουμε τις αγαπημένες μας ασκήσεις για ιδρωμένους κοιλιακούς. Ολοκληρώνεις τις ασκήσεις η μία μετά την άλλη. Σχεδιάστε τρία περάσματα συνολικά.

Άσκηση 1: Η σανίδα για τους ορθούς κοιλιακούς μυς (κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα)

Η σανίδα δεν είναι μόνο ιδανική για τους κοιλιακούς σας μυς, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα. Προκαλούνται επίσης τα πόδια, οι γλουτοί, η πλάτη και τα χέρια.

  • Ξαπλώστε με το στομάχι σας στο χαλάκι γυμναστικής σας.
  • Για τη στήριξη του αντιβραχίου, τοποθετήστε τους αγκώνες σας κάτω από τους ώμους σας, τους πήχεις σας κάθετα στο σώμα σας και τα δάχτυλα των ποδιών σας από πάνω.
  • Σπρώξτε τον εαυτό σας από το πάτωμα και τεντώστε τους γοφούς σας προς τα πάνω. Οι γλουτοί, η πλάτη και ο λαιμός πρέπει να σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή.

Άσκηση 2: Ρωσική συστροφή για τους λοξούς (30 δευτερόλεπτα)

Φυσικά, δεν θέλουμε να αγνοήσουμε τους πλάγιους κοιλιακούς μυς στην προπόνησή μας.

  • Καθίστε με τα πόδια ψηλά. Το πάνω μέρος του σώματος γέρνει ελαφρώς προς τα πίσω, τα χέρια κρατιούνται χαλαρά μπροστά από το στήθος.
  • Τώρα περιστρέψτε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τη δεξιά πλευρά. Σημαντικό: Το κάτω μέρος του σώματος παραμένει άκαμπτο και δεν κινείται.
  • Επιστρέψτε στην αρχική θέση και μετά στρίψτε στην αριστερή πλευρά.

Μάθε περισσότερα: Πώς να χάσετε το λίπος στην κοιλιά από τα 50 >>

Άσκηση 3: Κτυπήματα με ψαλίδια για τους κάτω κοιλιακούς (30 δευτερόλεπτα)

Όταν κάνετε τις λεγόμενες κλωτσιές ψαλιδιού, ο πυρήνας σας και ειδικά οι κάτω κοιλιακοί σας θα καούν.

  • Ξάπλωσε ανάσκελα στο χαλάκι σου. Τα χέρια βρίσκονται χαλαρά δίπλα στο σώμα, τα πόδια είναι τεντωμένα και κρατούνται περίπου 20 εκατοστά στον αέρα.
  • Τα πόδια σταυρώνονται εναλλάξ. Προσέξτε να μην πέσετε σε μια κούφια πλάτη.

Υπόδειξη: Θέλετε να εντατικοποιήσετε την προπόνησή σας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε βοηθήματα όπως πιάτα με βάρος ή κορδόνια γυμναστικής. Για την αποφυγή τραυματισμού, είναι απαραίτητη η καθαρή εκτέλεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *