Ξηρός βήχας τη νύχτα: 3 αποτελεσματικές συμβουλές

Ο επαναλαμβανόμενος βήχας τη νύχτα μπορεί να έχει διάφορα ερεθίσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξάλειψη της υποκείμενης αιτίας θα διασφαλίσει ότι η επιθυμία σας για βήχα θα εξαφανιστεί και θα μπορείτε να κοιμηθείτε ξανά άνετα. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για ξηρό βήχα τη νύχτα περιλαμβάνουν κρυολόγημα, κάπνισμα, άσθμα, αλλεργίες και ζεστό, ξηρό θερμαινόμενο αέρα. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το οδυνηρό σύμπτωμα με τις παρακάτω συμβουλές.

Ξηρός βήχας τη νύχτα: 3 αποτελεσματικές συμβουλές

1. Ρινικό σπρέι

Ένα απλό κρυολόγημα είναι συχνά ο λόγος που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ λόγω του βήχα. Από τη μία πλευρά, οι ιοί του κρυολογήματος ερεθίζουν τους βλεννογόνους στο λαιμό σας, προκαλώντας φλεγμονή και τον σχετικό βήχα. Από την άλλη, όταν κρυώνετε, η μύτη σας είναι συχνά βουλωμένη. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναπνέετε από το στόμα σας. Δυστυχώς, αυτό προκαλεί ξηρότητα του λαιμού σας και μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για βήχα. Η μύτη έχει στην πραγματικότητα το καθήκον να υγραίνει τον εισερχόμενο αέρα. Εάν και τα δύο ρουθούνια είναι φραγμένα, ο ξηρός αέρας θα εισχωρήσει στο λαιμό σας, ειδικά το χειμώνα όταν ενεργοποιείται η θέρμανση. ο βραχυπρόθεσμη χρήση Οι αποσυμφορητικές ρινικές σταγόνες ή τα ρινικά σπρέι μπορούν να βοηθήσουν εδώ και να σας χαρίσουν πιο ξεκούραστες νύχτες.

Σπουδαίος: Για να προστατεύσετε τους ρινικούς βλεννογόνους σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εθισμού, τα ρινικά σπρέι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται το πολύ για πέντε ημέρες τη φορά.

2. Αναστολείς του βήχα

Οι αναστολείς του βήχα ή τα κατασταλτικά του βήχα, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το τοπικό σας φαρμακείο, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από έναν επώδυνο, ξηρό βήχα. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή εδώ, γιατί τέτοια κατασταλτικά του βήχα δεν πρέπει να λαμβάνονται εάν έχετε βλεννώδη βήχα, ο οποίος εμφανίζεται κυρίως με κρυολόγημα. Το αντανακλαστικό του βήχα χρησιμεύει για τον καθαρισμό της αναπνευστικής οδού μας και τη μεταφορά βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών έξω με τη βλέννα που αναδύεται. Ωστόσο, εάν έχετε ξηρό βήχα, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν αναστολέα βήχα για να αποτρέψετε τη φλεγμονή του λαιμού και να επιτρέψετε τον αδιατάρακτο ύπνο.

3. Οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες

Είναι σίγουρο ότι θα έχετε στη διάθεσή σας αυτές τις αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι: Για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στο λαιμό, συνιστάται φυσικά να πίνετε αρκετό νερό. Εκτός από νερό, συνιστώνται κρύα τσάγια. Είναι καλύτερο να τα καθαρίσετε με ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι. Διότι σε μετα-ανάλυση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Μέλι έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τον βήχα: το δοκιμασμένο και δοκιμασμένο σπιτικό φάρμακο μπόρεσε να μειώσει τόσο τη συχνότητα όσο και τη σοβαρότητα του βήχα στις μελέτες που εξετάστηκαν.

Επιπλέον, αυτό μπορεί Εισπνοή αλμυρού υδρατμού Ανακουφίστε από το κρυολόγημα και τον σχετικό βήχα. Αυτό υγραίνει την αναπνευστική σας οδό, η οποία είναι ιδιαίτερα απαραίτητη και χρήσιμη τον χειμώνα. Για να το κάνετε αυτό, βράστε ένα λίτρο νερό (προσοχή: κίνδυνος ζεματίσματος!), αφήστε το να κρυώσει για λίγο και ρίξτε το σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ. Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι ή θαλασσινό αλάτι και ακουμπήστε πάνω από το μπολ. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι και το μπολ σας για να αποτρέψετε τη διαφυγή του ατμού. Συνιστάται η εισπνοή πολλές φορές την ημέρα, η καθεμία να διαρκεί 10 έως 20 λεπτά.

Σπουδαίος: Ο οξύς βήχας που διαρκεί έως και τρεις εβδομάδες είναι συνήθως ακίνδυνος και είναι τυπικό σύμπτωμα του κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο, εάν ο βήχας σας επιμένει για περισσότερο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Από τις τέσσερις εβδομάδες και μετά αναφέρεται ως υποξες ή χρόνιος βήχας, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Βίντεο: Βήχας και βραχνάδα – πρέπει να γνωρίζετε αυτές τις 5 συμβουλές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *