Νυχτερινοί παλμοί της καρδιάς: 3 πιθανές αιτίες

3 αιτίες αίσθημα παλμών τη νύχτα

1. Στρες και άγχος

Το στρες και το άγχος όχι μόνο επιβαρύνουν την καθημερινή ζωή, αλλά μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία μας και να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Μεταξύ άλλων, το ψυχολογικό στρες μπορεί να προκαλέσει αίσθημα παλμών τη νύχτα γιατί ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι ένα μέρος του αυτόνομου νευρικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την απόκριση «πάλη ή φυγή». Όταν είμαστε αγχωμένοι ή αγχωμένοι, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες του στρες όπως η αδρεναλίνη για να προετοιμάσει το σώμα για μια πιθανή απειλή. Αυτές οι ορμόνες του στρες αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Αυτή η αύξηση του καρδιακού ρυθμού μπορεί επίσης να συμβεί κατά τη διάρκεια του ύπνου και να οδηγήσει σε αίσθημα παλμών τη νύχτα. Επιπλέον, το στρες και το άγχος μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αυξημένη μυϊκή ένταση, συμπεριλαμβανομένων των μυών που περιβάλλουν την καρδιά. Η αυξημένη μυϊκή ένταση μπορεί να διαταράξει τον καρδιακό ρυθμό και να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

2. Κατανάλωση αλκοόλ

Δεδομένου ότι το αλκοόλ διεγείρει το καρδιαγγειακό σύστημα, η κατανάλωση αλκοόλ τη νύχτα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αίσθημα παλμών. Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προσωρινή πτώση της αρτηριακής πίεσης. Για να εξισορροπηθεί η αρτηριακή πίεση, η καρδιά αυξάνει τους παλμούς και τη συχνότητά της. Επιπλέον, τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να επηρεάσουν το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Αυτές οι διαταραχές μπορεί, με τη σειρά τους, να οδηγήσουν σε ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών τη νύχτα.

3. Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή ύπνου κατά την οποία η αναπνοή σταματά προσωρινά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη οξυγόνου στο σώμα και να έχει διάφορες επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Για παράδειγμα, το σύνδρομο υπνικής άπνοιας μπορεί να προκαλέσει καρδιακές αρρυθμίες όπως η κολπική μαρμαρυγή, η οποία με τη σειρά της μπορεί να ευθύνεται για τους παλμούς της καρδιάς τη νύχτα. Δεδομένου ότι η υπνική άπνοια μπορεί να έχει επικίνδυνες μακροπρόθεσμες συνέπειες, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε ιατρική συμβουλή εάν την υποψιάζεστε.

Επίσης ενδιαφέρον: Καρδιακές αρρυθμίες: 4 σημάδια καρδιακών παλμών >>

Σπουδαίος: Ακόμα κι αν, σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει σοβαρή υποκείμενη αιτία του παλμού της καρδιάς τη νύχτα, ένα επαναλαμβανόμενο περιστατικό θα πρέπει πάντα να διευκρινίζεται από γιατρό. Διότι ακόμη και Καρδιακή ασθένεια όπως καρδιακές αρρυθμίες, στεφανιαία νόσο ή ελαττώματα της καρδιακής βαλβίδας μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα παλμών τη νύχτα. Επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα επανεμφανιστούν ή συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή ζάλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *