Ναυτία στη ζέστη;

Ναυτία στη ζέστη λόγω αφυδάτωσης

Πρέπει να ανακτήσουμε τα υγρά που χάνονται μέσω της εφίδρωσης σε υψηλές θερμοκρασίες πίνοντας. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα το κάνουμε Κυκλοφορικά προβλήματα αξιοπρόσεχτος. Μερικές φορές μπορεί να έχουμε πονοκέφαλο, να αισθανόμαστε ζάλη ή ακόμα και να αισθανόμαστε άρρωστοι. Έτσι σε υπερβολική ζέστη θα πρέπει Αποφύγετε οτιδήποτε ασκεί επιπλέον πίεση στο σώμα σας – ιδιαίτερα ισχυρό σωματικό στρες, για παράδειγμα μέσω του αθλητισμού. Επειδή τα αιμοφόρα αγγεία μας διαστέλλονται στη ζέστη και η αρτηριακή μας πίεση πέφτει, τα όργανα και ο εγκέφαλός μας τροφοδοτούνται λιγότερο με οξυγόνο – συμπεριλαμβανομένων των εντέρων. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα.

Ναυτία στη ζέστη: Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αισθανθείτε άρρωστοι

Σε υψηλές θερμοκρασίες, τα παθογόνα πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα και τα τρόφιμα μπορούν να αλλοιωθούν πιο εύκολα – ο κίνδυνος να γίνουν Γαστρεντερική λοίμωξη να συλλάβει αυξήσεις. Επομένως, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή, ειδικά το καλοκαίρι. Μην αφήνετε φαγητό έξω, τηγανίζετε πάντα καλά το κρέας σας και καθαρίζετε τακτικά και σχολαστικά τις επιφάνειες εργασίας της κουζίνας σας.

Οι δικοί μας μπορούν να κάνουν και ζέστη πέψη επηρεάζουν άμεσα αυτό που αντιδρούμε με ναυτία. Για να ανακουφίσετε το στομάχι και τα έντερά σας όσο το δυνατόν καλύτερα τον καλοκαιρινό καιρό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές. Τρώτε ελαφριά φαγητά όπως σαλάτες, φρούτα ή λαχανικά και τρώτε μικρότερες μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας αντί για τρεις μεγάλες. Αποφύγετε τα κρύα ποτά, ακόμα κι αν φαίνονται αναζωογονητικά. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, γιατί το σώμα μας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και ιδρώνει όταν πίνουμε κρύα ποτά.

Εάν εμφανιστεί ναυτία μετά από εκτεταμένη ηλιοθεραπεία, μπορεί να είναι σημάδι α Ηλίαση είναι. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη και πονοκεφάλους. Η ηλίαση είναι ένας ερεθισμός των μηνίγγων και του εγκεφάλου που συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει πολύ ήλιο στο κεφάλι και το λαιμό του. Για να προστατευτείτε καλύτερα από τον ήλιο, φοράτε πάντα καπέλο, ιδανικά μείνετε στη σκιά και πίνετε αρκετό νερό.

Περισσότερα για αυτό το θέμα: Ηλιακή ή θερμοπληξία; Αυτές είναι οι διαφορές >>

Αυτό βοηθά κατά της ναυτίας

Εάν υποφέρετε από οξεία ναυτία σε υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει οπωσδήποτε στις σκιές και, αν είναι δυνατόν, μείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, δώστε προσοχή σε ένα επαρκή πρόσληψη υγρών – Εκτός από μεταλλικό νερό, μπορεί να σας βοηθήσουν και το spritzer φρούτων, η μη αλκοολούχα μπύρα ή ειδικά ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες. Άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για την καταπολέμηση της ναυτίας περιλαμβάνουν:

  1. Ελαφριά γεύματα: Αποφύγετε τα βαριά, λιπαρά ή πικάντικα γεύματα καθώς μπορεί να επιδεινώσουν τη ναυτία. Αντίθετα, θα πρέπει να τρώτε ελαφριά, εύπεπτα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά ή ρύζι.
  2. Casual ρούχα: Φοράτε φαρδιά, ελαφριά ρούχα που αναπνέουν για να διαχέετε καλύτερα τη θερμότητα του σώματος και να διευκολύνετε τη διαδικασία εξάτμισης του ιδρώτα.
  3. Ψύχοντας: Χρησιμοποιήστε μεθόδους ψύξης, όπως δροσερές κομπρέσες, κρύες πετσέτες ή ανεμιστήρες για να δροσίσετε το σώμα σας.
  4. Ησυχια: Αφιερώστε χρόνο για ξεκούραση και αποφύγετε την υπερβολική σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας.
  5. Φαρμακευτική αγωγή: Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φάρμακα κατά της ναυτίας μπορεί επίσης να προσφέρουν ανακούφιση για την προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για τις κατάλληλες επιλογές.

Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, καλό είναι να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *