Μόνο μια μάρκα μπορεί να πείσει

Η μαργαρίνη χρησιμοποιείται συχνά για ψήσιμο και είναι φθηνότερη σε σύγκριση με το βούτυρο. Αλλά πόσο καλά αποδίδει πραγματικά το επάλειψη λίπους; Το καταναλωτικό περιοδικό Öko-Test δοκίμασε διάφορες μαργαρίνες – με συγκλονιστικά αποτελέσματα! Από τα 18 προϊόντα που δοκιμάστηκαν, μόνο μία μάρκα ήταν πειστική και έλαβε μια «καλή» συνολική βαθμολογία. Αλλά γιατί όλες οι άλλες μάρκες απέτυχαν στο τεστ; Όπως αναφέρει το Öko-Test, υπήρξε κριτική και αφαιρέθηκαν βαθμοί για τις ακόλουθες πτυχές:

  • Η μόλυνση από συστατικά ορυκτελαίων ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική σε τέσσερις μάρκες MOAH αποδεδειγμένος. Τρεις από αυτούς ξεπέρασαν το σημείο αναφοράς.
  • δυσμενείς λιπαρές συνθέσεις
  • και τη χρήση τροπικών λιπών όπως το φοινικέλαιο, για τα οποία απαιτείται μαζική αποψίλωση των δασών.

Οι χαμένοι της δοκιμής περιλαμβάνουν μάρκες όπως η Sanella και η Sana. Οι ίδιες μάρκες των Aldi Nord/Aldi Süd και Penny δεν μπόρεσαν επίσης να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Μόνο μία μάρκα κατάφερε να πείσει την Öko-Test

Μόνο αυτό Μαργαρίνη Alnatura τριών τετάρτων λιπαρών με κραμβέλαιο και καρυδέλαιο μπορεί να αυτοαποκαλείται νικητής του τεστ και να έχει καλά αποτελέσματα. Αν και αυτή η μαργαρίνη περιέχει επίσης φοινικέλαιο, χρησιμοποιούνται και άλλα λίπη όπως η ελαιοκράμβη, η καρύδα, ο ηλίανθος και το καρύδι. Δεν βρέθηκαν ορυκτέλαια, περιττές γεύσεις και άλλα αμφιλεγόμενα συστατικά. Η τεχνολογία αισθητήρων απέδωσε «πολύ καλά». Και: Η Alnatura ήταν η μόνη μάρκα που έδωσε ολόκληρο το προϊόν Εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι τη φυτεία.

Επίσης συναρπαστικό: Το Öko-Test προειδοποιεί: Αυτές οι 6 μάρκες βουτύρου λαμβάνουν βαθμό 6 >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *