Μπορώ να πάω στη σάουνα αν έχω κρυώσει;

Επειδή περνάμε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, με ελάχιστο αερισμό και μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, είμαστε πιο επιρρεπείς στα κρυολογήματα, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ο πονόλαιμος, ο βήχας και η καταρροή γίνονται γρήγορα αισθητά. Μεταξύ άλλων, οι θεραπείες στο σπίτι μπορούν πλέον να προσφέρουν ανακούφιση, αλλά τι γίνεται με μια επίσκεψη στη σάουνα;

Μπορώ να πάω στη σάουνα αν έχω κρυώσει;

Γενικά, μια επίσκεψη στη σάουνα δεν προτείνεταιαν έχετε κρυώσει. Ενώ η ζέστη και η εφίδρωση στη σάουνα μπορεί να έχουν κάποιες θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να αποφύγουμε την υπερβολική εφίδρωση.

Πρώτα από όλα μιλάει Κίνδυνος μόλυνσης εναντίον του, γιατί μπορείς να μολύνεις άλλους ανθρώπους στη σάουνα με το κρυολόγημά σου. Επειδή τα κρυολογήματα προκαλούνται από ιούς, αυτοί οι ιοί μπορούν εύκολα να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο, ειδικά σε περιβάλλον στενής επαφής όπως η σάουνα.

Επιπλέον, το κρυολόγημα είναι μια λοίμωξη κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμά ενεργά τους ιούς και ως εκ τούτου αποδυναμώνει τον οργανισμό μας. ο Η επίσκεψη στη σάουνα μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον το ανοσοποιητικό σύστημα και συνεπώς τον οργανισμό μας, καθώς ασχολείται με την προσαρμογή στη ζέστη και την αλλαγή μεταξύ ζέστης και κρύου. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει την ανάρρωση και να αποδυναμώσει περαιτέρω την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, ο ζεστός, ξηρός αέρας στη σάουνα οι βλεννογόνοι συνεχίζουν να στεγνώνουν και προκαλούν ερεθισμό στη μύτη, το λαιμό και τους βρόγχους.

Όταν κρυώνετε, είναι σημαντικό να πίνετε αρκετά υγρά για να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Ωστόσο, το να περνάτε χρόνο στη σάουνα μπορεί να προκαλέσει επιπλέον αφυδάτωση καθώς ιδρώνετε χάσετε πολλά υγρά μπορώ.

Κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος, πρέπει οπωσδήποτε να ξεκουράζετε το σώμα σας, να κοιμάστε αρκετά, να τρώτε υγιεινά και να πίνετε άφθονο νερό. Αυτό θα υποστηρίξει τη διαδικασία επούλωσης και θα αποφύγει την περιττή πίεση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Εάν έχετε μόνο ένα ήπιο κρυολόγημα ή αναρρώνετε από ένα κρυολόγημα, θα πρέπει να πάτε σε σάουνα πριν Εάν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Επίσης ενδιαφέρον: Σημάδια κρυολογήματος: Αυτά τα συμπτώματα είναι τυπικά >>

Ποια οφέλη για την υγεία προσφέρει η σάουνα;

Για υγιείς ανθρώπους, οι τακτικές επισκέψεις σε μια σάουνα μπορούν να προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία:

1. Χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες: Η τακτική λήψη σάουνας μπορεί να οδηγήσει σε βαθιά χαλάρωση και να μειώσει το άγχος. Η ζέστη χαλαρώνει τους μύες σας και προωθεί την απελευθέρωση ενδορφινών, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία σας.

2. Προωθήστε την κυκλοφορία του αίματος: Η θερμότητα στη σάουνα προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να διανέμονται πιο αποτελεσματικά σε όλο το σώμα.

3. Καθαρισμός του δέρματος: Η εφίδρωση στη σάουνα ανοίγει τους πόρους και η βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλες ακαθαρσίες απομακρύνονται καλύτερα από το δέρμα. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία του δέρματος.

4. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Η εναλλαγή μεταξύ ζέστης και κρύου στη σάουνα διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι σημαντικά για την άμυνα ενάντια στα παθογόνα.

5. Βελτίωση του αναπνευστικού συστήματος: Ο καυτός ατμός στη σάουνα ανοίγει τους αεραγωγούς και υγραίνει τους βλεννογόνους. Αυτό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα ή οι αλλεργίες.

6. Ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος: Η εναλλαγή μεταξύ ζέστης και κρύου στη σάουνα, για παράδειγμα με εναλλασσόμενες συνεδρίες σάουνας που ακολουθούνται από ψύξη, προσφέρει ένα προπονητικό αποτέλεσμα για το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό οδηγεί στην ενίσχυση του καρδιακού μυός και στη βελτίωση της συνολικής υγείας της καρδιάς.

Επίσης ενδιαφέρον: Ντους με αντίθεση: 5 λόγοι για τους οποίους είναι υγιείς >>

Όχι υγιεινό για όλους

Ωστόσο, δεν επωφελούνται όλοι από τα οφέλη της σάουνας για την υγεία. Άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις όπως Καρδιαγγειακές παθήσεις, χαμηλή πίεση αίματος ή εγκυμοσύνη Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν επισκεφτείτε τη σάουνα. Επιπλέον, είναι σημαντικό όταν επισκέπτεστε τη σάουνα να πίνετε αρκετά υγρά και το Χρόνος παραμονής και θερμοκρασία για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *