Μπορεί η σοκολάτα να κάνει κακό;

Είτε κουνελάκια, είτε Άγιος Βασίλης, αρκούδες ή οποιαδήποτε άλλη σοκολατένια φιγούρα είναι συχνά πολύ όμορφα για να τα φάτε. Έτσι μένει στο ντουλάπι με ζαχαρωτά στο σπίτι για πάρα πολύ καιρό. Αλλά κάποια στιγμή έρχεται η στιγμή που βγαίνει η σοκολάτα και με έκπληξη συνειδητοποιείς ότι έχει λήξει εδώ και καιρό. Τι σημαίνει όμως πραγματικά το καλύτερο ραντεβού (BBD) για τη σοκολάτα; Και μπορώ ακόμα να χρησιμοποιήσω σοκολάτα ακόμα κι αν είναι πιο παλιά;

Το καλύτερο πριν από την ημερομηνία – αυτό είναι που πρέπει να γνωρίζετε

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη ημερομηνία για τη σοκολάτα έχει οριστεί πολύ νωρίς, επομένως μπορείτε να την απολαύσετε μετά από πολύ καιρό. Σε τελική ανάλυση, η καλύτερη ημερομηνία πριν υποδηλώνει μόνο την ελάχιστη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος. Μέχρι αυτό το σημείο, ο κατασκευαστής εγγυάται ότι το κλειστό τρόφιμο θα διατηρήσει τις συγκεκριμένες ιδιότητές του εάν αποθηκευτεί σωστά Διατηρεί ιδιότητες όπως οσμή, γεύση και θρεπτική αξία.

Δύο παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της σοκολάτας

 1. περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  Υπάρχει περισσότερη ζάχαρη στο πλήρες γάλα και τη λευκή σοκολάτα από ό,τι π.χ. Β. Μαύρη σοκολάτα. Η ζάχαρη λειτουργεί σαν ένα είδος Συντηρητικάέτσι η σοκολάτα διαρκεί περισσότερο.
 2. αποθήκευση
  Όσο λιγότερη θερμότητα εκτίθεται η σοκολάτα, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει. Επομένως, είναι καλύτερο να φυλάξετε τη σοκολάτα σε κρύο μέρος, π.χ. Β. στο ψυγείο. Κατ’ αρχήν όμως η σοκολάτα πρέπει σε μέγιστη θερμοκρασία 18°C και φυλάσσεται πάντα κλειστό. Αυτό εμποδίζει το λίπος να απορροφήσει τις οσμές από το περιβάλλον και εμποδίζει το βούτυρο κακάο να διαχωριστεί από τα άλλα συστατικά της σοκολάτας. Το τελευταίο φαίνεται σαν μια λευκή μεμβράνη πάνω στη σοκολάτα. Αυτός ο αποχρωματισμός είναι ακίνδυνος και μπορεί να καταναλωθεί.

Μπορεί η σοκολάτα να κάνει κακό; Δώστε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά

Βασιστείτε στις αισθήσεις σας για να προσδιορίσετε αν μπορείτε ακόμα να φάτε τη σοκολάτα.

Η κακή σοκολάτα μπορεί να έχει μια γκρι ή λευκή επίστρωση γνωστή ως άνθιση σοκολάτας. Αυτό συμβαίνει όταν λίπος ή ζάχαρη βγαίνει στην επιφάνεια. Αν και δεν επηρεάζει τη γεύση, μπορεί να είναι σημάδι ότι η σοκολάτα δεν είναι πλέον φρέσκια.

Εάν η σοκολάτα είναι κακή, μπορεί να έχει μια ταγγισμένη ή μούχλα. Η φρέσκια σοκολάτα πρέπει να έχει ένα ευχάριστο άρωμα κακάο. Προσέξτε τις ασυνήθιστες ή μπαγιάτικες γεύσεις. Η κακή σοκολάτα μπορεί να είναι πικρή, ξινή ή απλά να μην είναι πλέον νόστιμη.

Εάν η σοκολάτα είναι εύθρυπτη, στεγνή ή σκληρή, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν είναι πλέον βρώσιμη. Η φρέσκια σοκολάτα πρέπει να λιώνει ομαλά και ομαλά στη γλώσσα.

Τι να κάνετε με τη ληγμένη σοκολάτα;

Η σοκολάτα δεν φαίνεται πλέον τόσο όμορφη, π.χ. Β. επειδή το βούτυρο κακάο έχει διαχωριστεί ή δεν έχει πια τόσο λεπτή γεύση που λιώνει, δεν χρειάζεται να πετάξετε τη σοκολάτα. Αντίθετα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, π.χ. B. για αυτό:

 • Σπιτικά crossies σοκολάτας από κορν φλέικς και αμύγδαλα
 • ως επικάλυψη σοκολάτας για φρούτα
 • Φοντί σοκολάτας
 • γλάσο τούρτας
 • Σπιτική σπασμένη σοκολάτα – λιώστε τη σοκολάτα, απλώστε τη σε ένα ταψί, πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς, γλυκά, μπαχαρικά ή λουλούδια, αφήστε τη να δέσει και σπάστε τη σε μικρά κομμάτια
 • Τσιπς σοκολάτας σε κέικ ή για σοκολατένια ζύμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *