Με ΑΥΤΟ το εργαλείο μπορείτε να χτίσετε μύες με τρόπο απαλό στις αρθρώσεις σας

Αυτές οι 3 ασκήσεις με μπάντα γυμναστικής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να εμπλουτίσετε τις δημοφιλείς ασκήσεις χρησιμοποιώντας μπάντες γυμναστικής:

Άσκηση 1: Καταλήψεις

Το squat δεν πρέπει να λείπει από καμία προπόνηση αν θέλεις πρωτίστως να προπονήσεις το κάτω μέρος του σώματος σου, δηλαδή πόδια και γλουτούς. Οι μύες σας θα καούν πραγματικά αν χρησιμοποιήσετε επίσης μια κοντή ζώνη αντίστασης. Περάστε πάνω στην ταινία και σύρετέ την μέχρι τους μηρούς σας. Στη συνέχεια, κάντε τα squat σας ως συνήθως. Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας δεν πέφτουν προς τα μέσα λόγω της μεγαλύτερης αντίστασης.

Άσκηση 2: Μπούκλα δικεφάλου

Μπορείτε να αποκτήσετε δυνατά μπράτσα με μπούκλες δικέφαλου, για τις οποίες χρειάζεστε συνήθως βάρη – ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη αντίστασης σαν σωλήνα. Για να το κάνετε αυτό, σταθείτε στη μέση της ταινίας και πιάστε τις άκρες με τα δύο χέρια. Τώρα σηκώστε τους πήχεις σας ενώ λυγίζετε την άρθρωση του αγκώνα σας. Όταν φτάσετε στο μέγιστο ύψος, χαμηλώστε ξανά αργά το χέρι σας. Εν τω μεταξύ, τραβήξτε τον άλλο πήχη σας προς τα πάνω, έτσι ώστε το ένα χέρι να είναι πάντα κάτω και ένα προς τα πάνω.

Άσκηση 3: Γέφυρα

Γνωστή και ως γέφυρα γλουτών ή ανύψωση λεκάνης, η γέφυρα είναι μια ιδανική άσκηση για να εκπαιδεύσετε το πίσω μέρος των ποδιών, τον πισινό και το κάτω μέρος της πλάτης. Όπως και με τα squats, στερεώστε τη κοντή, φαρδιά ζώνη γυμναστικής στο ύψος των μηρών σας. Στη συνέχεια, ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα πόδια σας και στρέψτε τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα πάνω. Σηκώστε τους γλουτούς σας προς τα πάνω, κρατήστε τους για λίγο και στη συνέχεια χαμηλώστε ξανά τους γλουτούς σας προς το πάτωμα. Βεβαιωθείτε ότι η ζώνη της θηλιάς παραμένει υπό τάση ανά πάσα στιγμή και ότι τα γόνατά σας δεν πέφτουν προς τα μέσα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Άσκηση 4: Πίεση ποδιών

Αυτή η άσκηση ποδιών γίνεται ενώ ξαπλώνετε ανάσκελα. Τοποθετήστε το κέντρο της ταινίας γύρω από τα πέλματα των ποδιών σας. Πάρτε κάθε άκρη της κορδέλας με το ένα χέρι. Τώρα σηκώστε τα πόδια σας. Το γυμναστήριο είναι ελαφρώς τεταμένο. Τώρα τεντώστε τα πόδια σας προς τα εμπρός και προς τα πάνω ενάντια στην αντίσταση της ταινίας. Τα γόνατα παραμένουν ελαφρώς λυγισμένα. Κρατήστε τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια φέρτε τα πόδια σας πίσω προς την αρχική θέση. Επαναλάβετε τη σειρά κινήσεων περίπου 10 έως 15 φορές.

Μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες μπάντες γυμναστικής εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *