Με αυτές τις 4 συμβουλές μπορείτε να πετύχετε μια άφθονη συγκομιδή

Καλλιεργώντας τα δικά σας αγγούρια: 4 συμβουλές

1. Σπείρετε την κατάλληλη στιγμή

Κανόνας νούμερο ένα: Εάν ξεκινήσετε τη σπορά πολύ νωρίς ή πολύ αργά, έχετε ήδη χάσει – γιατί τα φυτά αγγουριού χρειάζονται πολύ φως και ζεστασιά για να ευδοκιμήσουν υγιεινά. Ειδικά τα αγγούρια εξωτερικού χώρου δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται στο κρεβάτι με απευθείας σπορά πριν από τους Ice Saints, ούτε και νεαρά φυτά. Οι άγιοι του πάγου συνήθως τελειώνουν μέχρι τα μέσα Μαΐου. Το χώμα στο επίθεμα λαχανικών θα πρέπει στη συνέχεια να καθαρίσει τουλάχιστον 13 βαθμοί Κελσίου έχουν ζεσταθεί.

2. Διατηρήστε αποστάσεις

Τα αγγούρια θέλουν χώρο! Η επαρκής απόσταση μεταξύ των σπόρων ή των νεαρών φυτών είναι απαραίτητη για την επιτυχία της συγκομιδής. Εάν αποφασίσετε να σπείρετε σπόρους σε ένα θερμοκήπιο, θα πρέπει να κάνετε απόσταση μεταξύ των σειρών των φυτών 130 έως 170 cm Αφήστε δωμάτιο. Σας προτείνουμε μια απόσταση περίπου. μέσα στη σειρά αγγουριού 45 έως 55 cm. Όσον αφορά την απόσταση για τα αγγούρια εξωτερικού χώρου, ισχύει μια κατευθυντήρια τιμή περίπου 100 x 40 εκατοστά.

3. Ποτίστε σωστά τα αγγούρια

Η σταθερή παροχή νερού για τα αγγούρια είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη υγιών και βρώσιμων φυτών. Αλλά μπορείτε πραγματικά να κάνετε πολλά πράγματα λάθος όταν ποτίζετε: Εάν ποτίζετε λανθασμένα, για παράδειγμα τη λάθος ώρα της ημέρας, κινδυνεύετε από αγγούρια με πικρή γεύση. Εάν ποτίζετε πολύ λίγο, κινδυνεύετε να έχετε ένα στεγνό κρεβάτι. Είναι καλύτερο να φροντίζετε τα αγγούρια σας κάθε πρωί με μαλακό, μπαγιάτικο νερό – και μόνο μέσα κάτω περιοχή της ρίζας. Έτσι προλαμβάνετε τον περονόσπορο. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ποτιστήρι τακτικά, ειδικά όταν είναι στεγνό.

4. Χρησιμοποιήστε πέργκολα

Οι καφασωτές διευκολύνουν την ανάπτυξη των αγγουριών. Πώς να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας βρίσκει τον δρόμο προς τα πάνω. Είναι καλύτερο να παρέχετε στα νεαρά φυτά ένα κατάλληλο βοήθημα αναρρίχησης αμέσως μετά τη φύτευση. Αυτό αποτρέπει επίσης επιθέσεις από ωίδιο και άλλες μυκητιασικές ασθένειες. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα αντίστοιχα προϊόντα online και σε οποιοδήποτε κέντρο κήπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *