Με αυτά τα 7 κόλπα θα είστε το πιο συμπαθές άτομο στο δωμάτιο

Με αυτά τα 7 κόλπα θα είστε το πιο συμπαθές άτομο στο δωμάτιο

Η συμπάθεια είναι μια σημαντική ιδιότητα που μας βοηθά σε πολλούς τομείς της ζωής. Μας διευκολύνει τους άλλους Να συναντάς ανθρώπους, να κάνεις φίλους και να είσαι επιτυχημένος να είναι.

Εδώ είναι 7 συμβουλές για το πώς να γίνεις αμέσως πιο συμπαθής μπορεί να δουλέψει:

1. Δείξτε ενδιαφέρον

Στους ανθρώπους αρέσει όταν οι άλλοι ενδιαφέρονται για αυτούς. Κάντε ερωτήσεις λοιπόν και Ακούστε προσεκτικά. Ρωτήστε για τα χόμπι, τη δουλειά ή τα ενδιαφέροντα του ομολόγου σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να κατανοήσει τις απαντήσεις και να απαντήσει σε αυτές.

2. Να είστε φιλικοί και ανοιχτοί

μισε χαμόγελα και φιλικό βλέμμα είναι το πρώτο βήμα για να προκαλέσει συμπάθεια. Επίσης, να είστε ανοιχτοί και προσιτοί. Μιλήστε με άλλα άτομα και συστηθείτε. Κάντε μια προσπάθεια να κάνετε μια καλή συζήτηση.

3. Να είστε αυθεντικοί

Μην προσπαθείς να είσαι κάποιος που δεν είσαι. Οι άνθρωποι παρατηρούν όταν προσποιείσαι, και αυτό φαίνεται ως ασυμπαθητικό. Αντίθετα, απλά να είσαι ο εαυτός σου και δείξτε την προσωπικότητά σας.

Συναρπαστικός: Οι φίλοι είναι ΤΟΣΟ σημαντικοί για την ψυχική υγεία >>

4. Μην κρύβετε αδυναμίες

Όλοι κάνουν λάθη και έχουν αδυναμίες. Αν και όλοι προσπαθούμε για την τελειότητα σε κάποιο βαθμό, η τελειότητα δημιουργεί απόσταση. Οι μικρές μας αδυναμίες, τα λάθη και οι ιδιορρυθμίες μας είναι αυτά που μας κάνουν ανθρώπους. Μη διστάσετε να δείξετε τις αδυναμίες σας και να παραδεχτείτε τα λάθη όταν είναι κατάλληλο. Για παράδειγμα, το να αναφέρετε σε συνεντεύξεις για δουλειά ότι είστε πολύ νευρικοί δημιουργεί αμέσως συμπάθεια.

5. Αποκαλείτε τους ανθρώπους με το όνομά τους

Το να αποκαλείς τους ανθρώπους με το όνομά τους είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις συμπάθεια. Το όνομά σας είναι σημαντικό μέρος της ταυτότητάς σας και το αντιλαμβανόμαστε ως θετικό. Όταν κάποιος μας φωνάζει με το όνομά μας, νιώθουμε ότι μας εκτιμούν και μας προσέχουν.

6. Ζητήστε βοήθεια

Γιατί οι τελειομανείς και οι άνθρωποι με κλίση στη μικροδιαχείριση το έχουν τόσο δύσκολο; Γιατί δεν μπορούν να παραδώσουν καθήκοντα και θέλουν να κρατήσουν όλα τα ηνία στα χέρια τους. Εκείνοι που δεν ζητούν ποτέ από τους συναδέλφους, τους φίλους και τους συνανθρώπους τους συμβουλές, βοήθεια ή υποστήριξη συχνά δεν γίνονται δεκτοί. Επειδή οι άλλοι άνθρωποι επικοινωνούν με το να μην τους εμπιστεύονται ή να μην τους περιμένουν να κάνουν τίποτα. Ο ευκολότερος τρόπος για να φαίνεστε πιο συμπαθείς είναι να ζητάτε ειλικρινά και ειλικρινά βοήθεια από τους άλλους. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα πράγματα, απλώς ζητήστε μια αξιολόγηση ενός θέματος ή μια σύντομη γνώμη. Μερικές φορές αρκεί απλώς να ρωτήσετε: “Σας φαίνεται εντάξει;” ή “Τι πιστεύεις ότι μπορούμε να κάνουμε έτσι;”

7. Αφήστε τους άλλους να μιλήσουν

Η δική μας άποψη για τα πράγματα είναι η μόνη σωστή και σχετική για όλους μας. Γι’ αυτό προτιμάμε να μιλάμε για πράγματα που έχουμε ζήσει οι ίδιοι και που μπορούμε να τα κατατάξουμε καλύτερα. Αφήστε λοιπόν τους φίλους και τους συναδέλφους να μιλήσουν. Ακούστε τους και δώστε χρόνο στους άλλους να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική. Δεν γίνεται ποτέ καλά αποδεκτό από τους άλλους εάν προσπαθείτε να υπερνικήσετε μια ιστορία με τις δικές σας εμπειρίες ή να σχετικοποιήσετε άλλες προοπτικές. Αν ο άλλος λέει τελείως ανοησίες, προφανώς δεν χρειάζεται να γνέφετε καταφατικά. Αλλά αν κάποιος σας πει για μια ρομαντική πρόταση γάμου, δώστε του τα φώτα της δημοσιότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *