Μεταμόσχευση κοπράνων

Επίσης συναρπαστικό: Αυτές μπορεί να είναι οι αιτίες των κίτρινων κοπράνων > >

Ωστόσο, ένα προς ένα. Το έντερο είναι η έδρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Οι τεράστιοι εντερικοί βλεννογόνοι, που έχουν μήκος σχεδόν δέκα μέτρα, απομακρύνουν τα παθογόνα. Τα πολλά δισεκατομμύρια βακτήρια που ζουν στα έντερα μας είναι επίσης απαραίτητα για την υγεία μας. Σχηματίζουν την εντερική χλωρίδα του ίδιου του σώματός μας. Εάν οι μικροοργανισμοί είναι σε αρμονία, βοηθούν στην άμυνα έναντι ξένων παθογόνων που θέλουν να εξαπλωθούν στο έντερο.

Ωρες ωρες Ωστόσο, η εντερική μας χλωρίδα ξεφεύγει από την ισορροπία. Τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν στη συνέχεια να πολλαπλασιαστούν ανεμπόδιστα, οδηγώντας σε ασθένειες του εντέρου. Οι χρόνιες πεπτικές διαταραχές και ασθένειες όπως η νόσος του Crohn σχετίζονται επίσης πιθανώς με διαταραγμένο εντερικό βίωμα. Μια κοινή ασθένεια που προκαλείται από αποικισμό με βακτήρια του γένους Clostridioides difficile είναι η κλωστριδιακή κολίτιδα (Clostridium), στην οποία εμφανίζεται οξεία διάρροια και έντονο κοιλιακό άλγος. Η μακροχρόνια ή τακτική χρήση αντιβιοτικών επιτίθεται επίσης στο μικροβίωμα της εντερικής μας χλωρίδας. Αυτό συνήθως οδηγεί σε πεπτικά προβλήματα και διάρροια.

Για όσους πάσχουν από χρόνιες εντερικές ασθένειες όπως η κλωστριδιακή κολίτιδα (Clostridium), υπάρχουν συχνά μόνο λίγες επιλογές θεραπείας. Μερικά αντιβιοτικά που στη συνέχεια συνταγογραφήθηκαν έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά ίασης.

Επίσης συναρπαστικό: Αιτίες μαύρων κοπράνων > >

Έτσι λειτουργεί η μεταμόσχευση μικροβίων κοπράνων (FMT).

Όσοι επηρεάζονται έχουν σημαντικά καλύτερες πιθανότητες με μεταμοσχεύσεις κοπράνων. Τέτοιες θεραπείες ονομάζονται επίσης Μεταμοσχεύσεις μικροβίων κοπράνων ή εν συντομία FMT, ορίζεται. Ένα συμπύκνωμα παρασκευάζεται από τα κόπρανα ενός υγιούς δότη. Πρώτα απ ‘όλα, το Δείγμα κοπράνων ένας υγιής δότης εναιωρείται με αλατούχο διάλυμα. Αυτός που δημιουργήθηκε με αυτόν τον τρόπο Το διάλυμα φιλτράρεται επανειλημμέναγια την αφαίρεση στερεών συστατικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά στάδια φιλτραρίσματος Έτοιμο εναιώρημα κοπράνωνοι ασθενείς συχνά εισάγεται απευθείας στο έντερο με χρήση ενδοσκοπίου γίνεται.

Οι μικροοργανισμοί του δότη που περιέχονται στο FMT πλέον εγκαθίστανται στα έντερα του λήπτη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροβίωμα της εντερικής χλωρίδας. Για επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις Clostridioides difficile Η μεταμόσχευση κοπράνων είναι πλέον μια από τις καλύτερες μεθόδους θεραπείας.

Οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων μπορούν επίσης να γίνουν και να χορηγηθούν με άλλους τρόπους. Υπάρχουν επίσης γνωστές μέθοδοι με τις οποίες… FMT μέσω ρινογαστρικού σωλήνα εισάγεται στην κοιλιά. Εμφανίζονται επίσης νέες μέθοδοι FMT σε μορφή σκόνης. Οι ασθενείς μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τα παρασκευασμένα προϊόντα ως κάψουλες πάρτε από το στόμα.

Επιτρέπονται καν οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων; Αυτό είναι το νομικό πλαίσιο

Στη Γερμανία, οι μεταμοσχεύσεις μικροβίων κοπράνων (FMT) θεωρούνται φαρμακευτικά προϊόντα για θεραπευτική χρήση σε εντερικές παθήσεις. Αυτό ρυθμίζεται στον νόμο περί φαρμάκων. Στη Γερμανία, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών είναι υπεύθυνο για την έγκριση των φαρμάκων. Ωστόσο, το FMT δεν έχει ακόμη εγκριθεί ως φάρμακο στη Γερμανία ή σε ολόκληρη την ΕΕ.

Μάθε περισσότερα: Με αυτά τα τυπικά λάθη βλάπτεις τα έντερα σου > >

Ωστόσο, οι γιατροί σε αυτή τη χώρα συχνά αντιμετωπίζουν ασθένειες της εντερικής χλωρίδας με επαναλαμβανόμενα κλωστρίδια με μεταμοσχεύσεις κοπράνων. Η Deutsche Ärzteblatt αναφέρει μάλιστα σε μια επισκόπηση ότι Το FMT είναι το φάρμακο εκλογής για τη θεραπεία χρόνιων λοιμώξεων με βακτήρια αυτού του γένους Clostridioides difficile για τη θεραπεία. Πώς ταιριάζει το γεγονός ότι αφενός οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων δεν εγκρίνονται καθόλου, αφετέρου όμως χρησιμοποιούνται συχνά λόγω της αποτελεσματικότητάς τους;

  • Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, υπάρχει ένα Ευκαιρία για τους γιατρούς να παράγουν φάρμακα με δική τους ευθύνη χωρίς άδεια και για θεραπεία συγκεκριμένου ατόμου. Ωστόσο, αυτή η παραγωγή φαρμάκων χωρίς άδεια μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για παράδειγμα εάν άλλες μέθοδοι θεραπείας δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι γιατροί πρέπει επίσης να αναφέρουν στις κρατικές αρχές παρακολούθησης εάν παράγουν φάρμακα με δική τους ευθύνη.

Το FMT, δηλαδή οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων, μπορούν να παραχθούν από επαγγελματίες γιατρούς στα δικά τους ιατρεία και να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ενός ασθενούς. Η βασική προϋπόθεση για αυτή την παραγωγή μοσχευμάτων κοπράνων είναι η πλήρης και αυστηρή τεκμηρίωση. Υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με το ποιος δικαιούται να γίνει δωρητής κοπράνων.

Υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας για FMT στη Γερμανία

Εάν πραγματοποιηθούν κλινικές μελέτες για τα αποτελέσματα των μεταμοσχεύσεων κοπράνων, πρέπει να τηρούνται αυστηροί κανόνες για την επιλογή δότη και την εξέταση και την επεξεργασία των δειγμάτων κοπράνων. Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών, για παράδειγμα, αναμένει ότι θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός εξετάσεων αίματος και κοπράνων σε κλινικές δοκιμές φαρμάκων FMT πριν καν δοθεί δείγμα. Τα κόπρανα πρέπει να εξετάζονται για τους ακόλουθους ιούς, βακτήρια, παράσιτα και μύκητες, μεταξύ άλλων:

Εκκρεμούν επίσης εξετάσεις στο αίμα του δότη. Εδώ ψάχνουμε συγκεκριμένα για ηπατίτιδα και HIV. Αλλά ελέγχονται και άλλα βακτήρια, ιοί και παράσιτα του αίματος. Υπάρχουν επίσης μια σειρά από άλλα Κριτήρια αποκλεισμού για δότες κοπράνων για FMT σε κλινικές διαδικασίες. Δεν πρέπει να έχετε εντερικές ή πεπτικές παθήσεις, να μην έχετε τροφικές δυσανεξίες, να μην έχετε πάρει αντιβιοτικά τους τελευταίους μήνες ή να έχετε λάβει πρόσφατα θεραπεία σε νοσοκομεία. Στα κριτήρια αποκλεισμού περιλαμβάνονται επίσης φρέσκα τατουάζ ή τρυπήματα που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες.

Κίνδυνοι μεταμόσχευσης κοπράνων

Αλλά γιατί δεν υπάρχουν ακόμη εγκρίσεις και γιατί οι ευρωπαϊκές αρχές είναι τόσο προσεκτικές σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις κοπράνων και φάρμακα όπως το FMT; Πολύ απλά: Όταν οι μικροοργανισμοί μεταφέρονται από το ένα άτομο στο άλλο, μπορούν επίσης να μεταδοθούν επιβλαβή βακτήρια, ιοί κ.λπ.. Εάν ένα παθογόνο στα κόπρανα ενός δότη παραβλεφθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ο λήπτης μολύνεται. Παρόμοια με τις αιμοδοσίες και τις δωρεές οργάνων, δεν επιτρέπεται να μεταδοθούν ανεπιθύμητα ή επιβλαβή βακτήρια κατά τη διάρκεια της δωρεάς κοπράνων.

Έτσι, οι ευρωπαϊκές αρχές εξακολουθούν να λένε: είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Εξ ου και οι αυστηρές απαιτήσεις για κλινικές δοκιμές του FMT και η υποχρέωση αναφοράς μεταμοσχεύσεων κοπράνων που πραγματοποιούνται στο ιατρείο με ευθύνη θεράποντος ιατρού.

Μια προειδοποίηση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) το 2019 έκανε επίσης τις γερμανικές αρχές να καθίσουν και να το προσέξουν. Ο FDA προειδοποίησε για τη μετάδοση πολυανθεκτικών μικροβίων κατά τη διάρκεια μεταμοσχεύσεων κοπράνων. Σε κλινική εφαρμογή στις ΗΠΑ, δύο άτομα μολύνθηκαν από πολυανθεκτικά βακτήρια, όπου ένα άτομο πέθανε ως αποτέλεσμα της μόλυνσης.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το πρώτο φάρμακο FMT

Στις ΗΠΑ, οι αρχές δεν είναι λιγότερο προσεκτικές όταν ασχολούνται με μεταμοσχεύσεις κοπράνων. Ωστόσο, ένα FMT έχει ήδη εγκριθεί επίσημα ως φαρμακευτικό προϊόν εκεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Τον Νοέμβριο του 2022, το φάρμακο «Rebyota» έλαβε έγκριση ως θεραπευτικό φάρμακο υποτροπιάζουσες λοιμώξεις με Clostridioides difficile. Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο παρασκεύασμα μικροχλωρίδας κοπράνων με ιατρική έγκριση. Μπορεί να συνταγογραφηθεί μόνο εάν η θεραπεία με αντιβιοτικά δεν έχει αποδώσει προηγουμένως στους πάσχοντες.

Δωρεά σκαμνιών: Πού μπορώ να δωρίσω σκαμνιά στη Γερμανία;

Επί του παρόντος δεν υπάρχει βάση δεδομένων κοπράνων στη Γερμανία. Τέτοια μητρώα δωρεών έχουν ήδη δημιουργηθεί σε άλλες χώρες. Παρόμοια με τις τράπεζες αίματος, τα δείγματα κοπράνων αποθηκεύονται εκεί και διατηρούνται σε απόθεμα για χρήση από τους ασθενείς.

  • Στη Γερμανία μπορείς Μέχρι στιγμής, καταφέραμε να δωρίσουμε περιττώματα απευθείας σε ερευνητικά ιδρύματα ή κλινικές. Οι προσκλήσεις για δωρεές κοπράνων γίνονται συνήθως μέσω των ιστοσελίδων των ίδιων των πανεπιστημίων, κλινικών ή ερευνητικών κέντρων.

Ως επί το πλείστον, προϋπόθεση για τους δωρητές καρέκλας είναι η τοπική εγγύτητα στον έρανο. Αν θέλετε να δωρίσετε τα περιττώματά σας σε ένα πανεπιστήμιο, για παράδειγμα, πρέπει να μένετε κοντά. Οι δωρεές κοπράνων παραδίδονται προσωπικά και πρέπει να είναι φρέσκα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *