Μείνετε μακριά από αυτές τις αηδιαστικές μάρκες μαύρου τσαγιού

Το μαύρο τσάι δεν είναι μόνο ένα βοηθητικό διεγερτικό που μας ξυπνά το πρωί και μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από μια απογευματινή ύφεση στη δουλειά, αλλά η κατανάλωση του με μέτρο θεωρείται επίσης υγιεινή. Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε πολυφαινόλες, που μπορούν να προστατεύσουν το σώμα μας από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα αντιοξειδωτικά στο μαύρο τσάι βοηθούν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, το ζεστό ρόφημα μπορεί να αυξήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να τονώσει την πέψη. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλοί άνθρωποι πίνουν τακτικά μαύρο τσάι. Σύμφωνα με τη γερμανική ένωση τσαγιού και τσαγιού από βότανα, περίπου 28 λίτρα μαύρου τσαγιού πίνονται κάθε χρόνο σε αυτή τη χώρα. Ως εκ τούτου, το περιοδικό καταναλωτών Öko-Test εξέτασε προσεκτικά 24 μαύρα τσάγια από διαφορετικούς παρόχους και εύρος τιμών, συμπεριλαμβανομένων δέκα βιολογικών τσαγιών.

Επίσης ενδιαφέρον: Stiftung Warentest: Αυτός ο καφές με έκπτωση ήταν πειστικός >>

Αυτό έχει δοκιμαστεί

Στο εργαστήριο, τα τσάγια δοκιμάστηκαν για μια σειρά από φυτοφάρμακα, ανθρακινόνη, νικοτίνη, χλωρικό, αλκαλοειδή πυρρολιζιδίνης και άλλα επιβλαβή ή καρκινογόνα συστατικά. Στην αξιολόγηση λήφθηκαν επίσης υπόψη οι συνθήκες καλλιέργειας. Το απογοητευτικό αποτέλεσμα: Μόνο δύο προϊόντα μπόρεσαν να πείσουν την Öko-Test με βαθμολογία “πολύ καλή”, ενώ άλλα τέσσερα έλαβαν “καλή” βαθμολογία. Δέκα μαύρα τσάγια βαθμολογήθηκαν ως «ικανοποιητικά» και τρία «επαρκή». Λόγω ιδιαίτερα υψηλών επιπέδων μόλυνσης από φυτοφάρμακα, συνολικά πέντε μάρκες απέτυχαν με «ανεπαρκείς» αξιολογήσεις.

Αυτές οι 5 μάρκες μαύρου τσαγιού πέρασαν το Öko-Test

  • Μαύρο τσάι Cornwall Ceylon-Assam, 50 σακουλάκια
  • K-Classic, πικάντικο μείγμα μαύρου τσαγιού Κεϋλάνης-Ασσάμ, 50 σακουλάκια
  • King’s Crown Black Tea Darjeeling, χαλαρό
  • Tee Handels Kontor Bremen Μαύρο τσάι Darjeeling, TGFOP, χαλαρό
  • Μίγμα μαύρου τσαγιού Westminster Tea, 50 σακουλάκια

Ένα ολόκληρο κοκτέιλ φυτοφαρμάκων βρέθηκε από τους δοκιμαστές στο εργαστήριο, συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου glyphosate, αλλά και ουσιών όπως το dicofol, η clothianidin, το thiacloprid και το propargit. Ορισμένα από τα φυτοφάρμακα ταξινομούνται ακόμη και ως καρκινογόνα και επομένως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλώνονται.

Αυτές οι μάρκες μπορούν να αυτοαποκαλούνται νικητές δοκιμών

Όπως αναφέρθηκε ήδη, μόνο δύο μάρκες μπόρεσαν να πείσουν και να είναι ευχαριστημένοι με ένα “Πολύ Καλό”. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Μαύρο Τσάι Lebensbaum Assam Σπασμένο δυνατό, βυνό, χαλαρό
  • Tea Geschwendner Darjeeling FTGFOP1 Pussimbing First Flush, χαλαρό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *