Μείνετε μακριά από αυτά τα γνωστά λάδια ντους

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα καθημερινό ντους είναι μέρος της ρουτίνας φροντίδας τους. Ένα λάδι ντους είναι πάντα μια καλή επιλογή γιατί καθαρίζει την επιδερμίδα ενώ κάνετε ντους και την ενυδατώνει ταυτόχρονα. Στο τρέχον τεύχος του, το καταναλωτικό περιοδικό Öko-Test έριξε μια προσεκτική ματιά σε διάφορα προϊόντα – και συγκεκριμένα ορισμένες γνωστές μάρκες δεν κατάφεραν να πείσουν τους δοκιμαστές.

Τι δοκιμάστηκε;

Το Öko-Test εξέτασε συνολικά 21 λάδια ντους των οποίων η περιεκτικότητα σε λάδι κυμαινόταν από λιγότερο από 50 τοις εκατό έως 70 τοις εκατό. Δοκιμάστηκαν προϊόντα δικής τους επωνυμίας από εκπτωτικά καταστήματα, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, καθώς και λάδια ντους από γνωστές μάρκες και προϊόντα φαρμακείων σε διάφορες κατηγορίες τιμών. Τα λάδια ντους δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο για αλλεργιογόνα αρώματα, πολυκυκλικές και νίτρο ενώσεις μόσχου καθώς και άλλα αμφισβητήσιμα συστατικά. Επιπλέον, τα προϊόντα στα οποία δεν μπορούσε να αποκλειστεί η παιδική εργασία υποτιμήθηκαν. Στο αποτέλεσμα περιλαμβάνεται και η συσκευασία από άποψη βιωσιμότητας.

Αυτά τα δημοφιλή λάδια ντους είναι χαμένοι από τη δοκιμή στο eco-test

Συνολικά, μόνο ένα προϊόν έλαβε την κορυφαία βαθμολογία «πολύ καλό», δώδεκα μάρκες σημείωσαν βαθμολογία «καλή» και τρία προϊόντα ήταν τουλάχιστον «ικανοποιητικά». Οι χαμένοι του τεστ με ικανοποιητικό βαθμό ήταν επίσης ακριβά προϊόντα από γνωστές μάρκες. Αυτά τα πέντε δεν μπόρεσαν να πείσουν το Öko-Test:

  • Fenja Intensive Shower Oil Έλαιο αβοκάντο & Shea Butter
  • Isdin Hydration Ureadin Calm Προστατευτικό Αφρόλουτρο
  • Λάδι ντους Louis Widmer Remederm
  • Αρωματικό λάδι ντους Nuxe Prodigieux
  • Λάδι ντους Tesori d’Oriente

Νικητής στο eco-test

Ωστόσο, αυτό ήταν πειστικό στο Öko-Test Λάδι ντους Sanoll άνθος παπαρούνας, το οποίο έλαβε την κορυφαία βαθμολογία «πολύ καλό» από το περιοδικό καταναλωτών. Ωστόσο, τα φθηνά προϊόντα από φαρμακεία και εκπτωτικά καταστήματα ήταν επίσης πειστικά. Εδώ μπορείτε να μάθετε ποιο δημοφιλές λάδι ντους από το φαρμακείο είναι μεταξύ των νικητών του τεστ >>

Τα οφέλη ενός λαδιού ντους

1. Ενυδάτωση: Τα λάδια ντους είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Τα έλαια που περιέχονται μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία και την ενίσχυση του φυσικού φραγμού υγρασίας του δέρματος, το οποίο προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα.

2. Απαλός καθαρισμός: Τα λάδια ντους καθαρίζουν απαλά το δέρμα χωρίς να το ξηραίνουν ή να το ερεθίζουν. Αφαιρούν τη βρωμιά και την περίσσεια λιπαρότητας ενώ αφήνουν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα.

3. Καταπραΰνει το δέρμα: Τα λιπαρά συστατικά στα λάδια ντους μπορούν επίσης να καταπραΰνουν το ερεθισμένο ή κόκκινο δέρμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για δερματικές παθήσεις όπως η νευροδερματίτιδα ή η ψωρίαση.

4. Χαλάρωση: Τα λάδια ντους συχνά εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν ευχάριστο άρωμα και έχουν χαλαρωτική επίδραση στο σώμα και το μυαλό και προάγουν την ανακούφιση από το στρες.

Επίσης ενδιαφέρον: Öko-Test: Αυτό το δημοφιλές αφρόλουτρο από το φαρμακείο έλαβε βαθμό 5 >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *