Μείνετε αδυνατισμένοι με αυτές τις 5 συμβουλές

5 διατροφικές συμβουλές για να παραμείνετε αδύνατοι και υγιείς ακόμα και μετά τα 50

Αποφύγετε τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα

Ο αλλαγμένος μεταβολισμός μετά τα 50 -και ειδικά κατά την εμμηνόπαυση- δυσκολεύει πολύ τη συγχώρεση των περιττών θερμίδων. Οι εναποθέσεις λίπους δημιουργούνται πιο γρήγορα και υπάρχει κίνδυνος παχυσαρκίας στην τρίτη ηλικία. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να αποφύγετε τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας αυξηθούν, μπορεί να εμφανίσετε λιγούρες. Κατά τη διάρκεια τέτοιων επιθέσεων είναι δύσκολο να ελέγξετε την πρόσληψη θερμίδων. Οι πρόσθετες θερμίδες που καταναλώνονται στη συνέχεια καταλήγουν συχνά απευθείας στους γοφούς.

Οπότε είναι καλύτερα να επιλέγετε τροφές με ένα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τέτοιες τροφές αφομοιώνονται ιδιαίτερα αργά και επομένως απελευθερώνουν υδατάνθρακες στο αίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό κάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να αυξάνονται αργά. Έτσι αποφεύγονται οι κορυφές. Τροφές όπως όσπρια, πλιγούρι βρώμης, ψωμί ολικής αλέσεως με δημητριακά ολικής αλέσεως, μήλα, καρότα και άλλα παρόμοια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Επίσης συναρπαστικό: Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας > >

Λιγότερο αλκοόλ

Είτε είναι κρασί, είτε μπύρα είτε ουίσκι, το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες. Λιγότερη μεταβολική δραστηριότητα, χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις και έλλειψη άσκησης στο δεύτερο μισό της ζωής απλά δεν συνδυάζονται καλά με την κατανάλωση αλκοόλ. Εκτός από τις πολλές επιπλέον θερμίδες, το αλκοόλ αναστέλλει επίσης την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα έντερα. Λιγότερο χρησιμοποιήσιμο φαγητό από το φαγητό που τρώτε φτάνει στα κύτταρά σας. Όποιος θέλει να παραμείνει υγιής και σε φόρμα μετά τα 50 πρέπει να έχει ένα πειθαρχημένος χειρισμός αλκοόλ διατηρούν. Πίνετε λίγο και σίγουρα όχι κάθε μέρα! Περιποιηθείτε το σώμα σας αρκετές ημέρες χωρίς αλκοόλ την εβδομάδα, κατά προτίμηση με μία κίνηση.

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες

Η φυσική απώλεια μυών ξεκινά ήδη από την ηλικία των 30 ετών. Τότε το σώμα χάνει περίπου 1 τοις εκατό της μυϊκής μάζας κάθε χρόνο. Από την ηλικία των 50 ετών και μετά, αυτή η συνεχής απώλεια μυών γίνεται αισθητή: το σώμα μεταφέρει πλέον πολύ περισσότερα αποθέματα λίπους και έχει λιγότερη μυϊκή δύναμη. Αυτή η μυϊκή απώλεια πρέπει να αντιμετωπιστεί με άθληση και επαρκή άσκηση. Γύρω από Μυϊκή αναγέννηση Και για να τονώσουμε την ανάπτυξη νέων μυών ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, χρειαζόμαστε τώρα μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Οι ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες πρέπει να βρίσκονται στο πιάτο σας πιο συχνά από την ηλικία των 50 ετών. Άλλο ένα πλεονέκτημα: Οι πρωτεΐνες σας κρατούν χορτάτους περισσότερο γιατί μεταβολίζονται πιο αργά.

Τρώτε ποικίλα και ευέλικτα

Αν και η ημερήσια απαίτηση σε θερμίδες μειώνεται από την ηλικία των 50 ετών, η απαίτηση σε θρεπτικά συστατικά παραμένει η ίδια. Αυτό σημαίνει: Ακολουθήστε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, αλλά βασιστείτε σε τροφές που είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως θα πρέπει να βρίσκονται στο μενού πολύ πιο συχνά. Επίσης φυτικά λίπη και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ψάρια δεν πρέπει να χάσετε. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να αποκλείσετε σε μεγάλο βαθμό από το μενού είναι τα επεξεργασμένα λουκάνικα, το κόκκινο κρέας και τα γλυκά με πολλές θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν είσαι 50 θα πρέπει να ζεις σαν ασκητές μοναχοί. Είναι απολύτως εντάξει να τρώτε με μέτρο, αλλά μην το παρακάνετε με ιδιαίτερα ανθυγιεινές τροφές, γιατί το σώμα σας θα σας επιεχθεί λιγότερο.

Παρακολουθήστε τα λιπίδια του αίματος και τη χοληστερόλη

Στο δεύτερο μισό της ζωής, ο κίνδυνος εμφάνισης αρτηριοσκλήρωσης αυξάνεται. Εάν είστε άνω των 50 ετών, θα πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή από ό,τι συνήθως στην αποφυγή των κακών λιπαρών και της χοληστερόλης. Τα επίπεδα λιπιδίων του αίματος πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη. Έχει αποδειχθεί ότι η καλή HDL χοληστερόλη, η οποία μεταφέρει τα λίπη από το αίμα στο συκώτι για διάσπαση, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία των αγγείων. Οι τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα HDL θα πρέπει επομένως να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη διατροφή.

Αυτό περιλαμβάνει όλα τα τρόφιμα πολυακόρεστα φυτικά λιπαρά οξέα όπως λινέλαιο, ξηρούς καρπούς ή ψάρια. Η κακή χοληστερόλη LDL, από την άλλη πλευρά, προκαλεί εναποθέσεις απόφραξης των αρτηριών. Τα τρανς λιπαρά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τη δίαιτα άνω των 50 ετών. Τέτοια επιβλαβή λίπη δημιουργούνται όταν τα λάδια θερμαίνονται επανειλημμένα και ανεβάζουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Δυστυχώς, τα τηγανητά είναι ταμπού.

Μάθε περισσότερα: Θα πρέπει να αποφεύγετε αυτές τις τροφές εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη > >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *