Μαγειρέψτε βιώσιμα με έναν προγραμματιστή μερίδων

Επιλέξτε ποιον θέλετε να προετοιμάσετε και πόσα μαθήματα θέλετε να προετοιμάσετε. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος σχεδιασμού θα σας δώσει κατά προσέγγιση ποσότητες. Για ένα απλό μενού 1 πιάτων για έναν ενήλικα Τότε θα πρέπει να προετοιμάσετε μόνο τις ακόλουθες ποσότητες:

  • 100 γραμμάρια κρέας ή 150 γραμμάρια ψάρι
  • 150 γραμμάρια ζυμαρικά ή 50 γραμμάρια ρύζι
  • 100 γραμμάρια ωμά λαχανικά ή 200 γραμμάρια μαγειρεμένα λαχανικά

Το πλεονέκτημα του σχεδιαστή μερίδων: Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα έχετε αυτόματα μια αίσθηση για τις σωστές ποσότητες. Θα σταματήσετε να μαγειρεύετε πολύ, θα σπαταλάτε λιγότερα τρόφιμα και θα αγοράζετε λιγότερα – το πορτοφόλι σας θα είναι χαρούμενο.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτά τα 4 βερνίκια νυχιών είναι σούπερ μοντέρνα το φθινόπωρο – και ακόμη και βιώσιμα >>

Διαχείριση βάρους με προγραμματιστές μερίδων

Ένας προγραμματιστής μερίδων μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας ή να χάσετε βάρος. Ελέγχοντας στενά τα μεγέθη των μερίδων, μπορείτε να παρακολουθείτε καλύτερα την πρόσληψη θερμίδων και να διασφαλίζετε ότι δεν τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Ταυτόχρονα, ένας προγραμματιστής μερίδων δημιουργεί την καλύτερη βάση για την καθιέρωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Εστιάζοντας στα σωστά μεγέθη μερίδων, μπορείτε Αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής και να αναπτύξουν μια πιο υγιεινή σχέση με το φαγητό.

Επίσης ενδιαφέρον: Διατροφή με βιώσιμο τρόπο: βασιστείτε σε αυτά τα είδη φρούτων >>

Αειφόρο μαγείρεμα: Οι καλύτερες συμβουλές

Εκτός από τον προγραμματιστή μερίδων, υπάρχουν και άλλες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μαγειρέψουμε με βιώσιμο τρόπο. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως:

1. Χρησιμοποιήστε εποχιακά και τοπικά υλικά: Επιλέξτε τρόφιμα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας και την τρέχουσα εποχή. Αυτό μειώνει το κόστος μεταφοράς και υποστηρίζει τους ντόπιους αγρότες.

2. Προγραμματίστε τα γεύματα εκ των προτέρων: Μειώστε τη σπατάλη τροφίμων δημιουργώντας ένα πρόγραμμα γευμάτων για την εβδομάδα, ώστε να αγοράζετε μόνο ό,τι χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα για να φτιάξετε νέα πιάτα ή καταψύξτε τα για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.

3. Αγοράστε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα: Όταν αγοράζετε προϊόντα, προσέξτε τη βιολογική ποιότητα καθώς καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση επιβλαβών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Επιλέξτε επίσης τρόφιμα με βιώσιμη συσκευασία ή αγοράστε μη συσκευασμένα προϊόντα.

4. Χρησιμοποιήστε όλα τα μέρη του φαγητού: Χρησιμοποιήστε επίσης τις φλούδες, τους μίσχους ή τα φύλλα λαχανικών και φρούτων. Για παράδειγμα, οι φλούδες καρότου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ζωμούς ή τα φύλλα σέλινου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα.

5. Μαγειρέψτε ενεργειακά αποδοτικά: Χρησιμοποιήστε μεθόδους μαγειρέματος που εξοικονομούν ενέργεια, όπως μαγείρεμα στον ατμό ή επαγωγικές εστίες. Καλύψτε τις κατσαρόλες όταν μαγειρεύετε για να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος και να εξοικονομήσετε ενέργεια.

6. Μειώστε τα ζωικά προϊόντα: Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης έχουν γενικά χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα ζωικά προϊόντα. Επομένως, προσπαθήστε να αποφεύγετε το κρέας ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα πιο συχνά ή να τα αντικαθιστάτε με εναλλακτικές ουσίες φυτικής προέλευσης.

Επίσης ενδιαφέρον: Κατανάλωση ψαριών με βιώσιμο τρόπο: Η προστασία των καταναλωτών δημοσιεύει την «Καλή λίστα ψαριών» >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *