Μέλι Manuka: Ποιοι τομείς εφαρμογής είναι χρήσιμοι;

Πώς λειτουργεί το μέλι Manuka;

Τα τελευταία χρόνια, το ειδικό μέλι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές εκτός Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας – ο λόγος είναι η αντιβακτηριδιακή, αντισηπτική και αντιική του δράση. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι το μέλι που περιέχεται στο μέλι Manuka Μεθυλογλυοξάλη (MGO), ένα προϊόν διάσπασης ζάχαρης. Αυτό περιέχεται επίσης στο συμβατικό μέλι, αλλά μόνο σε μικρές ποσότητες. Ενώ το κανονικό μέλι περιέχει έως και 5 χιλιοστόγραμμα MGO, το μέλι Manuka περιέχει ολόκληρες ποσότητες 300 έως 700 χιλιοστόγραμμα.

Μέλι Manuka: Ποιοι τομείς εφαρμογής είναι χρήσιμοι;

Λόγω των αντιβακτηριακών και αντιιικών του επιδράσεων, η κατανάλωση μελιού Manuka μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά επίσης σε διάφορες παθήσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Ενα κρύο
  • βρογχίτιδα
  • Γαστρεντερικά προβλήματα
  • Κυστίτιδα
  • ψωρίαση
  • Ουλίτιδα
  • Ερπης
  • ηλιακό έγκαυμα
  • Τσιμπήματα εντόμων

Επίσης ενδιαφέρον: Öko-Test 2023: Αυτές οι 3 μάρκες μελιού απέτυχαν με βαθμό 6 >>

Πώς το μέλι Manuka βοηθά στο κρυολόγημα

Το μέλι Manuka διατίθεται σε διαφορετικές ποιότητες – η αξία της μεθυλγλυοξάλης που περιέχει υποδεικνύεται με τη συντομογραφία MGO ή το Unique Manuka Factor (UMF). Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα και τόσο υψηλότερη είναι η τιμή του προϊόντος.

Το μέλι Manuka είναι συνήθως διαθέσιμο από συγκέντρωση MGO 100+, που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για μικρά δερματικά προβλήματα. Μέλι Manuka με MGO 250+ μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικά δερματικά προβλήματα όπως εξανθήματα και συμπτώματα κρυολογήματος. Ισχυρότερες παραλλαγές με MGO 400+ καθώς MGO 550+ Βοηθήστε με πιο σοβαρά συμπτώματα όπως λοιμώξεις των κόλπων ή γαστρεντερικά προβλήματα. Το μέλι Manuka με MGO 550+ συγκεκριμένα είναι μια φυσική εναλλακτική στα αντιβιοτικά.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτά τα 3 πράγματα συμβαίνουν όταν τρώτε μέλι κάθε μέρα >>

Χρησιμοποιήστε μέλι Manuka

Το μέλι Manuka μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Οι πιο κοινές εφαρμογές περιλαμβάνουν:

1. Εσωτερική χρήση: Το μέλι Manuka μπορεί να ληφθεί κατευθείαν, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Μπορεί επίσης να πιει διαλυμένο σε ζεστό νερό ή τσάι. Θα πρέπει να φροντίσετε να μην είναι πολύ ζεστό το υγρό για να μην χαθούν τα πολύτιμα συστατικά. Σε ένα μια λοίμωξη που μοιάζει με γρίπη Για παράδειγμα, θα πρέπει να αφήνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι να λιώσει στο στόμα σας πολλές φορές την ημέρα.

2. Εξωτερική χρήση: Το μέλι Manuka μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα για τη θεραπεία πληγών, εγκαυμάτων ή φλεγμονών του δέρματος. Απλώς εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα μελιού στην πληγείσα περιοχή και καλύψτε το με έναν επίδεσμο.

3. Στοματική φροντίδα: Το μέλι Manuka μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στοματική φροντίδα για την ανακούφιση από τη φλεγμονή των ούλων, τα στοματικά έλκη ή τον πονόλαιμο. Για να το κάνετε αυτό, είτε αφήστε το να λιώσει στο στόμα σας είτε χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα, αραιωμένο με νερό.

4. Πεπτικά προβλήματα: Για να βοηθήσει το μέλι ενάντια σε πεπτικά προβλήματα όπως φλεγμονή στο στομάχι ή καούρα, μπορείτε να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού πριν από τα γεύματα.

Μπορούν τα παιδιά να φάνε μέλι Manuka;

Ναι, τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν μέλι Manuka. Αλλά: Παρόμοια με το «συνηθισμένο» μέλι, το παιδί σας πρέπει να το καταναλώνει μόνο από την ηλικία των 12 μηνών. Λόγω της περιεκτικότητας σε ζάχαρη, δεν πρέπει να δίνετε στο παιδί σας περισσότερα από 1-3 κουταλάκια του γλυκού καθημερινά.

Συνεχίστε την ανάγνωση: Öko-Test: Αυτές οι 3 μάρκες μελιού απέτυχαν με βαθμό 6 >>

Αγοράστε μέλι Manuka: οι συστάσεις μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *