Μάσκα αλλεργίας και FFP2: Τι πρέπει να προσέχουν οι πάσχοντες από αλλεργίες

Οι αλλεργικοί ασθενείς έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης;

Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες όπως ο αλλεργικός πυρετός, οι τροφικές αλλεργίες, η νευροδερματίτιδα ή το ατοπικό έκζεμα γενικά δεν είναι περισσότερο ανοσοκατεσταλμένοι από τους απολύτως υγιείς ανθρώπους. Σε άτομα που πάσχουν από αλλεργία, η άμυνα του ιού και των βακτηρίων λειτουργούν κανονικά, με την προϋπόθεση ότι τα φάρμακα, π.χ. Β. Σπρέι για το άσθμα, αντιισταμινικά ή ρινικό εκνέφωμα κορτιζόνης έχουν ρυθμιστεί σωστά. Επομένως, οι αλλεργικές αντιδράσεις δεν συνδέονται αυτόματα με αυξημένη ευαισθησία στον κορωνοϊό.

Παρόλο που έχουμε διαβάσει ξανά και ξανά πρόσφατα ότι η κορτιζόνη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, σας συνιστούμε να το κάνετε. Μόνο η κορτιζόνη σε μορφή δισκίου και σε υψηλότερες δόσεις έχει επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα σπρέι κορτιζόνης για τη μύτη, από την άλλη πλευρά, είναι εντελώς ακίνδυνα γιατί επιτρέπουν μόνο πολύ μικρά ίχνη κορτιζόνης να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Κίνδυνος: Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για ασθενείς που πάσχουν από αλλεργικό άσθμα. Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης για αυτούς, αλλά η νόσος του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή στους ασθματικούς από ό,τι σε άλλους. Το άσθμα λοιπόν πρέπει να ελέγχεται καλά!

Διακρίνετε μια αλλεργία από έναν κορωνοϊό

Ειδικά τώρα στην κρίση του κορωνοϊού, πολλοί αλλεργικοί είναι αναστατωμένοι από τα συμπτώματα αλλεργίας και τον ιό. Η γύρη προκαλεί αλλεργικό πυρετό, κρίσεις αλλεργίας και αλλεργικό άσθμα.
Τα πιο σημαντικά διακριτικά χαρακτηριστικά: Ο κορωνοϊός εκδηλώνεται στις περισσότερες περιπτώσεις Πυρετός και ξηρός βήχας. Ο αλλεργικός πυρετός, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζεται συχνά από φαγούρα στα μάτια και στους ρινικούς βλεννογόνους, υγρά μάτια, καταρροή και επιθυμία για φτάρνισμα.

Περαιτέρω διαφορές μεταξύ των συμπτωμάτων αλλεργίας και κοροναϊού μπορείτε να βρείτε εδώ >>

Μελέτη: Περισσότερες λοιμώξεις από κορωνοϊό με υψηλότερο αριθμό γύρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *