Λευκά κόπρανα: Υπάρχουν αυτές οι αιτίες

Γιατί αλλάζει το χρώμα των κοπράνων;

Για παράδειγμα μέσω ορισμένα τρόφιμα όπως παντζάρι, σπανάκι ή μαύρη σοκολάτα, το χρώμα των κοπράνων μας μπορεί να αλλάξει και να γίνει κόκκινο, πράσινο ή μαύρο ανάλογα με το φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι αλλαγές συνήθως εξαφανίζονται με την επόμενη κένωση. Ομοίως, μπορεί κανείς Λήψη φαρμάκων προκαλούν αλλαγές στο χρώμα των κοπράνων – φάρμακα όπως τα αντιόξινα και τα αντιβιοτικά μπορεί να προκαλέσουν λευκά κόπρανα.

Επίσης ενδιαφέρον: Πράσινα κόπρανα: 3 αιτίες αποχρωματισμού κοπράνων >>

Λευκό σκαμνί: Αυτές είναι οι αιτίες πίσω από αυτό

Γαστρεντερική λοίμωξη

Ως σύμπτωμα του ενός διαρροϊκή ασθένεια Τα κόπρανα μπορούν να γίνουν ανοιχτόχρωμα – σε αυτή την περίπτωση περνάει από το έντερο τόσο γρήγορα που απορροφάται μόνο μια μικρή ποσότητα από τις χρωστικές της χολής. Ωστόσο, μετά την ανάρρωση, τα κόπρανα πρέπει να επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Πέτρες στη χολή

Σε πολλές περιπτώσεις, οι παθήσεις της χοληδόχου κύστης ευθύνονται για τα γκριζόλευκα ή ανοιχτόχρωμα κόπρανα, καθώς οι χολικοί χυμοί ευθύνονται για το καφέ χρώμα. Εάν υπάρχει πολύ λίγος χυμός χολής, αυτό είναι γνωστό ως ανεπάρκεια χολής. Αυτό μπορεί να προκληθεί, για παράδειγμα, από πέτρες στη χολή, καθώς μπορούν να φράξουν τους χοληφόρους πόρους. Εκτός από αυτό, άλλα νοσήματα της χολής, όπως καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι, μπορούν επίσης να προκαλέσουν τα συμπτώματα.

Επίσης ενδιαφέρον: Χολολιθίαση – σωματικά σημάδια >>

Παθήσεις του παγκρέατος

Εκτός από τη χολή, τα προβλήματα με το πάγκρεας μπορεί να ευθύνονται και για λευκά κόπρανα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό προκαλείται από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή πέτρες στη χολή και, εκτός από λευκά κόπρανα, συνοδεύεται από συμπτώματα όπως πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα, ναυτία και έμετος, διάρροια ή λιπαρά κόπρανα. Μια δυσλειτουργία του παγκρέατος (παγκρεατική ανεπάρκεια) ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, ο καρκίνος του παγκρέατος είναι επίσης πιθανές αιτίες ανοιχτόχρωμων κοπράνων.

ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Οι ασθένειες του ήπατος μπορούν επίσης να διαταράξουν τον σχηματισμό της χολής, η οποία με τη σειρά της διαταράσσει το χρώμα των κοπράνων και μπορεί να οδηγήσει σε ανοιχτόχρωμα κόπρανα. Πιθανές ηπατικές ασθένειες περιλαμβάνουν ηπατίτιδα Α, Β και C, καθώς και ηπατική ανεπάρκεια ή κίρρωση, που προκαλούνται, για παράδειγμα, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή κατάχρηση φαρμάκων. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κιτρίνισμα του δέρματος ή σκούρα ούρα.

Επίσης ενδιαφέρον: Κίτρινο σκαμνί: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ασυνήθιστο αποχρωματισμό >>

Πώς αντιμετωπίζονται τα λευκά κόπρανα;

Η θεραπεία για τα λευκά κόπρανα εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία. Εάν οι χοληφόροι πόροι είναι φραγμένοι, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της ροής της χολής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί επίσης να βοηθήσει Πέτρες στη χολή να διαλυθεί. Στο ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Ανάλογα με τη σοβαρότητα, η θεραπεία μπορεί να κυμαίνεται από φάρμακα για τον έλεγχο της φλεγμονής και του οιδήματος έως τη μεταμόσχευση ήπατος. Σε ένα Παγκρεατίτιδα Θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, αλλαγή διατροφής και, σε σοβαρές περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη. Ψέματα Καρκίνος στο πάγκρεας Πριν, συνήθως απαιτείται συνδυασμός χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας.

Επίσης ενδιαφέρον: Μαύρα κόπρανα: αιτίες πίσσας κοπράνων >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *