Κόμποι στο λαιμό: Αυτοί είναι οι λόγοι πίσω από αυτό

Εξογκώματα στο λαιμό: πιθανές αιτίες

1. Διόγκωση λεμφαδένων

Οι λεμφαδένες στο λαιμό μπορεί να διογκωθούν καθώς το σώμα καταπολεμά τις λοιμώξεις. Αυτό μπορεί να προκληθεί από κρυολόγημα, στρεπτόκοκκο, αμυγδαλίτιδα ή άλλες λοιμώξεις.

2. Διογκωμένος θυρεοειδής

Ένας διογκωμένος θυρεοειδής, γνωστός και ως βρογχοκήλη, μπορεί να προκαλέσει ένα εξόγκωμα στο λαιμό. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει υπολειτουργικό θυρεοειδή (υποθυρεοειδισμός) ή υπερδραστήριο θυρεοειδή (υπερθυρεοειδισμός). Άλλα σημάδια που υποδηλώνουν διόγκωση του θυρεοειδούς περιλαμβάνουν αίσθημα πίεσης ή σφίξιμο, δυσκολία στην κατάποση, ανάγκη να καθαρίσετε το λαιμό σας ή δύσπνοια.

3. Κύστες ή όγκοι

Είναι πιθανό να σχηματιστούν κύστεις ή όγκοι στην περιοχή του λαιμού. Αυτά μπορεί να είναι καλοήθη ή κακοήθη και πρέπει να εξετάζονται από γιατρό. Άλλα πιθανά σημάδια περιλαμβάνουν βραχνάδα, δυσκολία στην κατάποση και πόνο.

4. Τραυματισμός ή φλεγμονή

Εάν ο λαιμός τραυματιστεί ή εμφανιστεί φλεγμονή, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και σχηματισμό σβώλων. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει ένα απόστημα γεμάτο πύο πίσω από το εξόγκωμά σας. Δεν πρέπει να παίρνετε ελαφρά τη βράση. Εάν το πύον εισέλθει στον περιβάλλοντα ιστό, μπορεί να εμφανιστεί απειλητική για τη ζωή δηλητηρίαση του αίματος.

Σπουδαίος: Επισκεφθείτε έναν γιατρό για να προσδιορίσετε την ακριβή αιτία του όγκου στον λαιμό σας. Λάβετε επαγγελματική συμβουλή εάν έχετε επιπλέον συμπτώματα ή εάν το εξόγκωμα πονάει ιδιαίτερα έντονα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *