Κρυολόγημα: Πότε να επισκεφτώ γιατρό;

Κρυολόγημα: Πότε να πάτε στο γιατρό;

Όσο δυσάρεστο μπορεί να είναι το κρυολόγημα, τα καλά νέα είναι ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων υποχωρούν από μόνα τους μετά από λίγες μέρες. Από τη στιγμή που το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει ξαναβρεί το πάνω χέρι έναντι των ιών που πολλαπλασιάζονται στον οργανισμό, τα συμπτώματα βελτιώνονται. Οι γιατροί συνήθως υποθέτουν ότι τα φυσιολογικά κρυολογήματα βελτιώνονται αισθητά μετά από περίπου μία εβδομάδα και επουλώνονται πλήρως μετά από δύο εβδομάδες το αργότερο.

Οι παππούδες μας ήξεραν ήδη για τα κρυολογήματα: 3 μέρες έρχεται, 3 μέρες μένει, 3 μέρες πάει. Τι γίνεται όμως αν το κρύο πιάσει ή έστω χειροτερέψει; Μπορείτε να βρείτε συστάσεις για το πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό εδώ.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πιθανές καταστάσεις στις οποίες καλό είναι να πάτε στο γιατρό για κρυολογήματα. Ένας από τους πιο ρεαλιστικούς λόγους είναι εάν χρειάζεστε ιατρική σημείωση. Κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά στο κρυολόγημα. Εάν έχετε έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο που σας καθιστά αδύνατο να εργαστείτε, θα πρέπει να λάβετε ένα σημείωμα ασθένειας από το γιατρό σας και να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να αναρρώσει. Άλλοι λόγοι και καταστάσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

  • Εξαιρετικά υψηλός πυρετός που δεν πέφτει
  • ασυνήθιστα έντονος πόνος
  • έντονος πονόλαιμος και δυσκολία στην κατάποση
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • καμία βελτίωση στα συμπτώματα μετά από περίπου μία εβδομάδα
  • Χρόνιος ξηρός βήχας που δεν υποχωρεί ούτε εβδομάδες μετά το κρυολόγημα

Επίσης ενδιαφέρον: Σπιτικές θεραπείες για ένα κρυολόγημα: Πώς να το ξεφορτωθείτε γρήγορα >>

Επιπλοκές κρυολογήματος

Αν και τα κρυολογήματα προκαλούνται από ιούς, οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν επίσης να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού. Μόλις το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενήσει από τους ιούς επιτιθέμενους, είναι ευκολότερο για τα βακτήρια να γλιστρήσουν μέσα από τις γραμμές άμυνας. Οι βακτηριακές λοιμώξεις των κόλπων είναι συχνές επιπλοκές που σχετίζονται με το κρυολόγημα. Ακόμη και μετά την υποχώρηση του κρυολογήματος, οι βακτηριακές εστίες μπορούν να επιμείνουν στα ιγμόρεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε ιατρική συμβουλή. Επίσης Πνευμονίες ως αποτέλεσμα κρυολογήματος δεν είναι ασυνήθιστες. Εάν παρατηρήσετε έναν συνεχή βήχα που γαβγίζει στον εαυτό σας, στο παιδί σας ή σε έναν σύντροφο μετά ή κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος, κοιτάξτε επίσης ιατρικές συμβουλές.

Επίσης ενδιαφέρον: Προσέξτε, δεν πρέπει να κάνετε καμία άσκηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εάν έχετε κρυολόγημα >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *