Κιρσοί: 3 ασκήσεις κατά των ευρυαγγειών

Οι κιρσοί δεν είναι μόνο ένα οπτικό αγκάθι στο μάτι πολλών ανθρώπων, μπορούν επίσης να προκαλέσουν συμπτώματα όπως πόνο ή βαριά πόδια και ακόμη και να προκαλέσουν ασθένειες όπως θρόμβωση ή πνευμονική εμβολή.

Πώς αναπτύσσονται οι κιρσοί;

Οι φλέβες στα πόδια μας είναι υπεύθυνες για την ώθηση του αίματος πίσω στην καρδιά για να διατηρήσουν την κυκλοφορία και να ανταλλάσσουν πάντα το αποξυγονωμένο αίμα με φρέσκο ​​αίμα. Εάν οι φλεβικές βαλβίδες δεν λειτουργούν πλέον σωστά, τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται, το αίμα λιμνάζει στα πόδια και οι φλέβες γίνονται ορατές ως κιρσοί. Η τάση για κιρσούς προκύπτει κυρίως από ένα Κληρονομική αδυναμία φλεβών και συνδετικού ιστούαλλά είναι και μέσω Εγκυμοσύνες ή ένα υψηλό Παλαιός προωθούνται. Επιπλέον, παράγοντες του τρόπου ζωής που μειώνουν τη ροή του αίματος στο σώμα και βλάπτουν τα αγγεία, όπως το κάπνισμα, η αδράνεια ή το υπερβολικό βάρος, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κιρσών.

Ενδιαφέρων: Οι ευρυαγγείες δεν είναι το ίδιο με τους κιρσούς. Οι φλέβες αράχνης είναι μικρότερες, πιο επιφανειακές και αντιπροσωπεύουν μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα. Οι κιρσοί, από την άλλη, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες όπως η φλεβική θρόμβωση.

Εκτός από μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε λαχανικά, κάλτσες συμπίεσης και λουτρά Kneipp, η άσκηση ιδιαίτερα των μυών των ποδιών έχει προληπτική και θεραπευτική δράση κατά των ευρυαγγειών και των κιρσών. Ειδικά το Αντλία φλεβών Οι γάμπες πρέπει να ενεργοποιούνται πολλές φορές την ημέρα, κάτι που μπορείτε να κάνετε περπατώντας, ανεβαίνοντας σκάλες, τζόκινγκ, ποδηλασία ή κολύμπι. Οι ακόλουθες 3 ασκήσεις βοηθούν επίσης στην προώθηση της ροής του αίματος πίσω στην καρδιά και στην εκκίνηση της φλεβικής αντλίας.

3 αποτελεσματικές ασκήσεις κατά των κιρσών

1. Μόσχοι αυξήσεις:

Μπορείτε να κάνετε αυτήν την απλή άσκηση ενώ είστε όρθιοι ή καθιστοί και επομένως μπορείτε να την ενσωματώσετε εύκολα στην καθημερινή σας ρουτίνα εργασίας, για παράδειγμα απευθείας στο γραφείο σας.

Έτσι γίνεται:

 • Για ασφάλεια, κρατήστε τον από τοίχο ή κιγκλίδωμα.
 • Από όρθια θέση (ή εναλλακτικά ενώ κάθεστε με τα πόδια σας πλήρως στηριγμένα), σηκώστε και τις δύο φτέρνες ταυτόχρονα και τεντώστε ενεργά τις γάμπες σας.
 • Χαμηλώστε αργά και ελεγχόμενα τις φτέρνες σας πίσω στο πάτωμα και επαναλάβετε την κίνηση.
 • Για να αυξήσετε την ένταση, σταθείτε με το μπροστινό μέρος του ποδιού σας σε ένα σκαλοπάτι και αφήστε τη φτέρνα σας να βυθιστεί στο πίσω μέρος και μετά σηκώστε την ξανά τεντώνοντας τις γάμπες σας.

15 επαναλήψεις μία φορά την ώρα κάθε μέρα ή Μια προπόνηση που αποτελείται από 4 σετ των 15 επαναλήψεων το καθένα, τρεις ημέρες την εβδομάδα.

2. Ποδήλατο με πόδια:

Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση είτε ξαπλωμένοι είτε καθιστοί. Ενώ το κάνετε αυτό, τεντώνετε πάντα ενεργά τους κοιλιακούς σας μύες για να προστατεύσετε την πλάτη σας.

Έτσι γίνεται:

 • Καθίστε όρθια ή ξαπλώστε ανάσκελα.
 • Τα πόδια είναι λυγισμένα 90° στους γοφούς και τα γόνατα.
 • Τώρα κάντε ποδήλατο στον αέρα χωρίς να βάζετε τα πόδια σας κάτω.

4 σετ των 45 δευτερολέπτων το καθένα, τρεις ημέρες την εβδομάδα.

3. Ρόκερ ποδιών:

Με αυτήν την άσκηση, ενεργοποιείτε εναλλάξ τους μπροστινούς και πίσω μύες των κάτω ποδιών σας για να μεταφέρετε το κρεμασμένο αίμα προς τα πάνω.

Έτσι γίνεται:

 • Καθίστε όρθια ή σταθείτε στο ένα πόδι.
 • Όλη η επιφάνεια του παθητικού ποδιού στηρίζεται στο πάτωμα.
 • Το ενεργό πόδι χτυπά το έδαφος εναλλάξ με τις άκρες των δακτύλων και μετά με τη φτέρνα.
 • Όταν χτυπάτε με τη φτέρνα σας, τραβήξτε την άκρη του ποδιού σας όσο πιο ψηλά γίνεται. Όταν χτυπάτε με τα δάχτυλα των ποδιών σας, τεντώνετε πολύ τη γάμπα σας.

30 δευτερόλεπτα ανά πόδι μία φορά την ώρα κάθε μέρα.

Υπόδειξη: Εάν κάνετε καθιστή ή όρθια εργασία, θα πρέπει να μετακινείτε τα πόδια σας τουλάχιστον μία φορά την ώρα και να ενεργοποιείτε τους μύες του μηρού και της γάμπας σας με τις ασκήσεις μας ή το ανέβασμα σκαλοπατιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *