Καφέ βλέννα όταν βήχετε: 5 αιτίες και συμβουλές

Αιτίες: Τι σημαίνει η καφέ βλέννα όταν βήχετε;

  1. Καπνός: Το κάπνισμα είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες καφέ βλέννας κατά τον βήχα. Οι ουσίες που περιέχονται στα τσιγάρα μπορεί να οδηγήσουν σε καφέ αποχρωματισμό των πτυέλων.
  2. Μόλυνση του αέρα: Οι ρύποι στον αέρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν καφέ βλέννα. Η ποιότητα του αέρα αποτελεί δυνητικό έναυσμα, ιδιαίτερα σε βαριά βιομηχανικές περιοχές.
  3. Λοιμώξεις: Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία, η βρογχίτιδα ή η γρίπη, μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή των βλεννογόνων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, η οποία μπορεί να κάνει τη βλέννα καφέ. Και εάν υπάρχει αίμα στην αναπνευστική οδό, η βήχα βλέννα μπορεί να πάρει ένα καφέ χρώμα (Βήχας με αίμα). Οι όγκοι στους αεραγωγούς μπορούν επίσης να προκαλέσουν αιμορραγία.
  4. Παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής: Ορισμένα φάρμακα, ειδικά αυτά που περιέχουν σίδηρο, μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό της βλέννας.
  5. άσθμα: Οι ασθματικοί συχνά παλεύουν με φλεγμονή των αεραγωγών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, η οποία μπορεί να κάνει τη βλέννα καφέ.

Είναι τα καφέ πτύελα επικίνδυνα όταν βήχετε;

Ο κίνδυνος εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα καφέ πτύελα μπορεί να οφείλονται σε μια σχετικά καλοήθη αιτία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σπουδαίος: Αν εκτός από τα καφέ πτύελα επίσης Συνοδά συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, πυρετός ή πόνος στο στήθος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Η καφέ βλέννα κατά τον βήχα μπορεί επίσης να υποδεικνύει μια βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Συνοδά συμπτώματα που πρέπει να σημειωθούν

  1. Δυσκολία αναπνοής: Η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή ασθένεια και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.
  2. Πυρετός: Ο συνοδός πυρετός μπορεί να υποδεικνύει λοίμωξη που απαιτεί θεραπεία.
  3. Πόνος στο στήθος: Εάν η καφέ βλέννα κατά τον βήχα συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό για να αποκλειστούν σοβαρές ασθένειες.
  4. Επίμονος βήχας: Ένας παρατεταμένος βήχας με καφέ φλέγμα απαιτεί ενδελεχή εξέταση για να εντοπιστεί η υποκείμενη αιτία.

Τι να κάνετε εάν έχετε καφέ πτύελα;

Η θεραπεία για την καφέ βλέννα κατά τον βήχα εξαρτάται από την Προκαλούνται. Σε περίπτωση μόλυνσης, αυτό συμβαίνει συνήθως Αντιβιοτικά συνταγογραφείται. Για όγκους απαιτείται χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία. Οι ασθματικοί μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα που καταπολεμούν τη φλεγμονή στους αεραγωγούς. Οι καπνιστές πρέπει να κόψουν το κάπνισμα.

Πότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε γιατρό;

Εάν οι συμβουλές για την ανακούφιση από τον βήχα με φλέγματα δεν βοηθούν, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Ειδικά αν είσαι κάτω επίμονη καφέ βλέννα υποφέρετε από βήχα – ειδικά εάν εμφανιστούν συνοδά συμπτώματα. Τότε η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν υπάρχει αίμα στη βλέννα ή δυσκολία στην αναπνοή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *