Καρκινογόνες ουσίες: Ανακαλύφθηκαν νέοι παράγοντες κινδύνου

Καρκινογόνες ουσίες: Ανακαλύφθηκαν νέοι παράγοντες κινδύνου

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ έχει μια λίστα με 265 παράγοντες που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν Ιοί, χημικές ουσίες, ορισμένα τρόφιμα και συστατικά, ραδιενέργεια, ακτίνες Χ και αλκοόλ. Νέοι παράγοντες προστέθηκαν στη λίστα τον Δεκέμβριο του 2021.

1. Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι α βακτήριο, αυτό έλκος στομάχου μπορεί να προκαλέσει. Η μόλυνση με τα βακτήρια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου. Ως εκ τούτου, οι πάσχοντες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό.

Επίσης ενδιαφέρον: Καρκίνος του παχέος εντέρου: ανάπτυξη, έγκαιρη ανίχνευση, θεραπεία >>

2. Τριοξείδιο του αντιμονίου

Το τριοξείδιο του αντιμονίου είναι ένα επιβραδυντικό φλόγας που βρίσκεται σε Κλωστοϋφαντουργία και πλαστικά χρησιμοποιείται. Έχει καρκινογόνο δυναμικό. Η χρήση τριοξειδίου του αντιμονίου θα πρέπει να αποφεύγεται εάν είναι δυνατόν για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου.

3. Αλογονοοξικά οξέα

Τα αλογονοοξικά οξέα είναι καρκινογόνες ουσίες που είναι υποπροϊόν… Απολύμανση πόσιμου νερού μπορεί να προκύψει. Στο μέλλον, αλλαγές στην απολύμανση του πόσιμου νερού θα είναι απαραίτητες για τη μείωση της έκθεσης σε αλογονοοξικά οξέα.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ έχει έξι αλογονοοξικά οξέα περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των καρκινογόνων ουσιών:

  • βρωμοχλωροξικό οξύ
  • Βρωμοδιχλωροξικό οξύ
  • Χλωροδιβρωμοοξικό οξύ
  • Διβρωμοοξικό οξύ
  • Διχλωροξικό οξύ
  • τριβρωμοοξικό οξύ

Διαβάστε περισσότερα: Καρκίνος: Οι νέοι αρρωσταίνουν όλο και πιο συχνά >>

Καρκίνος: Γνωστοί παράγοντες κινδύνου

Ο καρκίνος εμφανίζεται λόγω πολλών παραγόντων όπως Βλάβη στο γενετικό υλικό. Αυτή η βλάβη μπορεί να προκληθεί από το φυσική κυτταρική διαίρεση, σφάλματα στον κυτταρικό μεταβολισμό ή στον τρόπο ζωής προκαλούνται. Ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής, όπως αυτός ανθυγιεινή διατροφή, παχυσαρκία, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και έλλειψη άσκησης, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι κληρονομικοί παράγοντες παίζουν επίσης ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου, αλλά είναι η αιτία μόνο στο 5% περίπου των περιπτώσεων. Αν και ορισμένα γονίδια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, οι κύριες αιτίες του καρκίνου είναι συνήθως περιβαλλοντικοί παράγοντες και παράγοντες του τρόπου ζωής.

Διαβάστε περισσότερα: Μείνετε μακριά: Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *