Καρκίνος του μαστού: Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος σε αυτή τη χώρα. Όπως αναφέρει διαδικτυακά η Γερμανική Αντικαρκινική Εταιρεία, περίπου 69.000 γυναίκες στη Γερμανία αναπτύσσουν «καρκίνωμα του μαστού», τον ιατρικό όρο για τον καρκίνο του μαστού, κάθε χρόνο. Ή για να το θέσω αλλιώς: μία στις οκτώ γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής της. Ο κίνδυνος αυξάνεται με την αύξηση της ηλικίας. Η μέση ηλικία κατά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι περίπου τα 61 έτη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε νεότερες γυναίκες, αν και λιγότερο συχνά. Συνιστάται στις γυναίκες να ελέγχονται τακτικά το στήθος τους για αλλαγές από την ηλικία των 40 ετών και να υποβάλλονται σε τακτική μαστογραφία από την ηλικία των 50 ετών – μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προληπτική φροντίδα παρακάτω.

Εάν τα κύτταρα του μαστικού αδένα πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό όγκου στο μαστό. Όταν αυτός ο όγκος εισβάλλει και καταστρέφει τον περιβάλλοντα ιστό, θεωρείται κακοήθης και ονομάζεται καρκίνος του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να εξαπλώνεται και μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος εάν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Το εάν ο όγκος είναι καλοήθης ή κακοήθης μπορεί να προσδιοριστεί με την εξέταση του ιστού.

Αναγνωρίζοντας τον καρκίνο του μαστού: Αυτά είναι τα σημάδια

Οι περισσότεροι όγκοι εμφανίζονται στην άνω εξωτερική περιοχή του μαστού. Περίπου το 15 τοις εκατό των όγκων εντοπίζονται στην εσωτερική περιοχή. Στα αρχικά στάδια, ο καρκίνος του μαστού δεν προκάλεσε καμία ενόχληση ή πόνο. Εάν η ασθένεια έχει προχωρήσει περαιτέρω, μπορείτε

  • Πόνος στα οστά
  • βαριά αναπνοή
  • Πόνος στο στήθος ή τράβηγμα χωρίς γνωστή αιτία
  • Κούραση και ατονία
  • ή συμβαίνει απώλεια βάρους.

Όταν κάνουν ντους ή εφαρμόζουν κρέμα, οι πάσχουσες γυναίκες μπορεί να αισθανθούν ένα εξόγκωμα που έχει μέγεθος περίπου 1-2 cm. Κατά κανόνα, αυτά δεν μπορούν να μετακινηθούν, να αισθάνονται σταθερά και να μην πονάνε.

Η εξωτερική εμφάνιση του μαστού μπορεί επίσης να παρέχει σημάδια πιθανού καρκίνου. Τα στήθη μπορεί να είναι διαφορετικών μεγεθών και οι θηλές μπορεί να είναι βυθισμένες. Η φλεγμονή, οι δερματικές αλλαγές (κοκκινίλα, πάχυνση και βαθουλώματα) και οι εκκρίσεις είναι επίσης ένα προειδοποιητικό σήμα.

Σπουδαίος: Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας ή υποφέρετε από κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό για να προσδιορίσετε την ακριβή αιτία. Όσο νωρίτερα ανακαλυφθεί ο καρκίνος του μαστού, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ανάρρωσης μέσω κατάλληλων θεραπειών.

Επίσης ενδιαφέρον: Καρκίνος του μαστού: Νέα μελέτη με AI δείχνει επιτυχία στην έγκαιρη ανίχνευση >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *