Κάνετε άσκηση έξω με αλλεργικό πυρετό;

Την άνοιξη, οι αλλεργικοί πάσχουν από αλλεργικό πυρετό, ο οποίος εκδηλώνεται με κρίσεις φτερνίσματος, υγρά μάτια, κόπωση ή φαγούρα στον ουρανίσκο. Αυτή είναι μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με τη γύρη. Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού ταξινομεί τις αβλαβείς ξένες ουσίες ως κίνδυνο για την υγεία.

Οι αθλητές αναρωτιούνται εάν είναι υγιές να ασκούνται έξω κατά την περίοδο του αλλεργικού πυρετού ή εάν η σωματική δραστηριότητα θα επιδεινώσει τα συμπτώματα. «Εάν ακολουθείτε μερικούς βασικούς κανόνες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα να είναι σωματικά δραστήρια», λέει η Γερμανική Εταιρεία Αθλητιατρικής και Πρόληψης (DGSP). Πάνω από όλα Αθλήματα αντοχής όπως τζόκινγκ, ποδηλασία ή κολύμπι εκπαιδεύει τους αναπνευστικούς μύες, ενισχύει ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα – από το οποίο επωφελούνται ιδιαίτερα οι πάσχοντες από αλλεργίες. Ωστόσο, όσοι πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα δεν πρέπει να ασκούνται υπερβολικά και να ακούν το σώμα τους, διαφορετικά οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να επιδεινωθούν λόγω της προσπάθειας. Υπάρχουν επίσης άλλες χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι πάσχουν από αλλεργία που δεν θέλουν να χάσουν την προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της περιόδου του αλλεργικού πυρετού.

Άσκηση έξω με αλλεργικό πυρετό: σημαντικές συμβουλές

  • Ελέγξτε πριν την προπόνησή σας τρέχουσα πρόβλεψη για τον αριθμό της γύρηςμι. Ο αριθμός της γύρης ποικίλλει ανάλογα με την ώρα και το περιβάλλον. Στην πόλη είναι πιο δυνατό το βράδυ και στην εξοχή το πρωί. Μετά από ένα ελαφρύ ντους βροχής, ο αέρας καθαρίζεται επίσης από τη γύρη. Ωστόσο, εάν υπάρχει υψηλός αριθμός γύρης, θα πρέπει να μετακινήσετε την προπόνησή σας σε εσωτερικούς χώρους προληπτικά.
  • Εάν έχετε πυρετό εκ χόρτου σας Αντιισταμινικά θεραπεία, πάρτε αυτό εκ των προτέρων. Κατά κανόνα, τα αντιισταμινικά είναι πολύ καλά ανεκτά, αλλά έχουν ως παρενέργεια μια υπνηλία. Ως εκ τούτου, οι φαρμακοποιοί συνιστούν τη λήψη των αντιισταμινικών το βράδυ μετά τη διάλεξη.
  • Ζεσταθείτε καλά πριν την πραγματική προπόνηση. Αυτό αποτρέπει τη στένωση των αεραγωγών σας κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  • Μην το παρακάνετε και προχωρήστε Προπόνηση πιο αργά. Η γύρη ασκεί επιπλέον πίεση στους πνεύμονές σας. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να παρουσιάσετε έλλειψη οξυγόνου και υπεραερισμό ή λιποθυμία.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε χειρότερα όταν ασκείστε, έχετε δύσπνοια ή άλλα συμπτώματα, σταματήστε αμέσως την προπόνησή σας. Εάν είναι απαραίτητο, πάρτε συνταγογραφούμενα φάρμακα ή επισκεφθείτε έναν γιατρό.
  • Ένα ιδιαίτερο Αθλητικά γυαλιά ηλίου μπορεί να είναι χρήσιμο για την προστασία των ματιών σας και ιδιαίτερα του επιπεφυκότα σας από τη γύρη.
  • Μετά την άσκηση θα πρέπει οπωσδήποτε κάνω ντους – όχι μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά και για το ξέπλυμα της γύρης από το δέρμα και τα μαλλιά.
  • Διατήρησε το δικό σου φορεμένα αθλητικά ρούχα όχι στην κρεβατοκάμαρά σου. Εάν έχετε πλύνει πρόσφατα τα ρούχα σας, μην τα κρεμάτε έξω για να στεγνώσουν λόγω της γύρης.

Βίντεο: 10 συμβουλές για τον αλλεργικό πυρετό – πώς να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *