Ιός του Δυτικού Νείλου: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν έχουν συμπτώματα. Ωστόσο, περίπου ένας στους πέντε εμφανίζει συμπτώματα γρίπης. Αυτά εμφανίζονται ξαφνικά και περιλαμβάνουν

  • Πυρετός
  • κρυάδα
  • Πονοκέφαλος και πόνος στην πλάτη
  • Κόπωση και πρησμένοι λεμφαδένες

Σε περίπου τους μισούς από αυτούς τους πάσχοντες εμφανίζεται επίσης αποσπασματικό εξάνθημα που απλώνεται από τον κορμό στο κεφάλι και τα άκρα. Τα συμπτώματα μπορεί να εξαφανιστούν μετά από μερικές ημέρες έως δύο εβδομάδες. Παράπονα όπως κόπωση, αδυναμία και εξασθένηση μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρά συμπτώματα, ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πιθανά σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλός πυρετός, δυσκαμψία του αυχένα, σύγχυση, παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και φλεγμονή του εγκεφάλου ή των μηνίγγων.

Πώς αντιμετωπίζεται ο πυρετός του Δυτικού Νείλου;

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τον πυρετό του Δυτικού Νείλου. Η θεραπεία επικεντρώνεται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη βοήθεια του οργανισμού να καταπολεμήσει τη μόλυνση. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε συμπτώματα, ειδικά εάν είναι σοβαρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *