Θεραπεύστε φυσικά με εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας

Όλοι μας αρρωσταίνουμε κάποια στιγμή – και όταν έρθει η ώρα και εμφανιστεί βήχας, πονόλαιμος ή πονοκέφαλος, οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, η λήψη φαρμάκων μπορεί επίσης να έχει παρενέργειες και, μακροπρόθεσμα, μπορεί να βλάψει ακόμη και τα όργανα αποτοξίνωσης όπως το συκώτι και τα νεφρά. Μια πιο ήπια θεραπεία είναι δυνατή με τη βοήθεια φυσικών θεραπειών.

Οικιακές θεραπείες για παράπονα

Αν μένουμε στο κρεβάτι με κρυολόγημα ή γρίπη, δεν χρειάζεται πάντα να καταφεύγουμε σε ιβουπροφαίνη, παρακεταμόλη και άλλα παρόμοια. Αλλά αυτό συχνά δεν είναι απαραίτητο, επειδή φυσικές θεραπείες όπως το θαυματουργό τζίντζερ ή ορισμένα φαρμακευτικά βότανα και μπαχαρικά μπορούν να κάνουν θαύματα και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα με τις αντιφλεγμονώδεις, αντιικές και αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες.

Εδώ εξηγούμε ποιες σπιτικές θεραπείες χαλαρώνουν τη βλέννα στο λαιμό >>

Τσάι από φαρμακευτικά φυτά

Μπορούμε να επωφεληθούμε από τις επιδράσεις διαφόρων φαρμακευτικών φυτών, ειδικά με τη μορφή τσαγιού – συμπεριλαμβανομένου του φασκόμηλου, του θυμαριού, του βάλσαμου λεμονιού και του τσαγιού τσουκνίδας. Το τσάι τσουκνίδας δεν είναι μόνο γεμάτο με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, έχει επίσης αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρει την πέψη χάρη στις πικρές ουσίες που περιέχει και μπορεί να ανακουφίσει από ασθένειες όπως η κυστίτιδα ή τα στομαχικά προβλήματα.

Εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ψευδή νηστεία, άλατα Schüßler ή Αγιουρβέδα – πολλοί άνθρωποι ορκίζονται σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Θα σας εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται και θα δείξουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Μάθετε από εμάς ποιες είναι οι 5 καλύτερες θεραπείες με άλατα Schüßler, πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με σφαιρίδια ή πώς το νερό που πατάτε μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς το υπερικό επηρεάζει την υγεία σας >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *