Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτά τα συμπτώματα

Προδιαβήτης: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Το δύσκολο πράγμα με τον προδιαβήτη; Τα περισσότερα άτομα με προδιαβήτη συνήθως δεν έχουν συμπτώματα και επομένως δεν γνωρίζουν ότι επηρεάζονται. Ο προδιαβήτης συχνά ανακαλύπτεται κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας.

Μόνο όταν το σάκχαρο του αίματος είναι ήδη σημαντικά αυξημένο, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως υπερβολική δίψα, συχνοουρία, κούραση και κόπωση. Κατά κανόνα, ο διαβήτης τύπου 2 υπάρχει ήδη.

Ένα χαρακτηριστικό του προδιαβήτη είναι τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αν και όχι τόσο υψηλά όσο ο διαβήτης. Για να ανιχνεύσετε έγκαιρα τον προδιαβήτη, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας από το γιατρό σας.

Ποιες τιμές θεωρούνται προδιαβήτης;

Οι ακόλουθες τιμές σακχάρου αίματος νηστείας από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη (ADA) παρέχουν μια ταξινόμηση:

  • κανονικό: λιγότερο από 100 mg/dl (λιγότερο από 5,6 mmol/l)
  • Προδιαβήτης: 100-125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l)
  • Διαβήτης: από 126 mg/dl (από 7 mmol/l)

Τιμή ανοχής γλυκόζης μετά την κατανάλωση τυπικής ζάχαρης:

  • κανονικό: λιγότερο από 140 mg/dl (λιγότερο από 7,8 mmol/l)
  • Προδιαβήτης: 140-199 mg/dl (7,8-11,0 mmol/l)
  • Διαβήτης: από 200 mg/dl (από 11,1 mmol/l)

Μακροχρόνιο σάκχαρο αίματος (HbA1c)

  • Προδιαβήτης: 5,7-6,4% (39-47 mmol/mol)
  • Διαβήτης: από 6,5% (48 mmol/mol)

Μπορείτε να σταματήσετε τον προδιαβήτη;

Εάν ο προδιαβήτης εντοπιστεί έγκαιρα, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι το πιο σημαντικό μέτρο. Για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, θα πρέπει να τρώτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και να ενσωματώνετε την τακτική άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε τους τυπικούς παράγοντες κινδύνου του διαβήτη και να τους αποφεύγετε. Αυτά περιλαμβάνουν:

Η προχωρημένη ηλικία, οι γενετικές προδιαθέσεις, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) και ο προηγούμενος διαβήτης κύησης μπορούν επίσης να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του διαβήτη.

Πορεία και επιπλοκές του προδιαβήτη

Η εξέλιξη του προδιαβήτη μπορεί να σταματήσει με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Παρά όλες τις προσπάθειες, μπορεί να εμφανιστεί προοδευτική αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τελικά διαβήτης τύπου 2.

Οι επιπλοκές μπορεί επίσης να σχετίζονται με τον προδιαβήτη. Τα άτομα με προδιαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά. Έχετε επίσης αυξημένο κίνδυνο νεφρικής νόσου, προβλήματα όρασης, βλάβη στα νεύρα και προβλήματα στα πόδια.

Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα από το vital.de στη διεύθυνση Ίνσταγκραμ, Facebook και Pinterest. Συναρπαστικά νέα και τακτικοί διαγωνισμοί είναι διαθέσιμα στο ενημερωτικό μας δελτίο – τώρα εγγραφείτε δωρεάν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *