Θα πάτε στη δουλειά με το κρύο; Θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας

Κρύο: Τι μπορεί να απαιτήσει ο εργοδότης;

Αλλά αν τα αφεντικά, οι εργοδηγοί και οι προϊστάμενοι δεν θέλουν το κρυολόγημα, η γρίπη κ.λπ. να εξαπλωθεί στο εργατικό δυναμικό, μπορούν απλώς να στείλουν τους άρρωστους υπαλλήλους στο σπίτι;

Επίσης συναρπαστικό: Πόσο καιρό είστε ακόμα μεταδοτικοί με τη γρίπη > >

Δεν είναι τόσο εύκολο. Ο εργοδότης δεν μπορεί να απαιτεί από τους εργαζομένους να λαμβάνουν αναρρωτική άδεια. Δεν μπορεί να σας ζητηθεί να μετακομίσετε στο γραφείο του σπιτιού σας. Εάν ένας εργαζόμενος αισθάνεται αρκετά ικανός, ο εργοδότης έχει λίγες πιθανότητες.

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να αποφασίσει πότε ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να εργαστεί. Εάν ο εργοδότης εξακολουθεί να θέλει να αποτρέψει την εξάπλωση των εποχικών ασθενειών στο εργατικό δυναμικό, Μπορεί να ζητήσει από τους άρρωστους υπαλλήλους να πάνε σπίτι τους και να αναρρώσουν ακόμη και χωρίς σημείωμα ασθενείας – αλλά οι μισθοί πρέπει ακόμα να πληρωθούν.

Πηγαίνετε στο γιατρό τις ώρες εργασίας; Τι επιτρέπεται;

Εάν δεν αισθάνεστε αρκετά ικανοί για να πάτε στη δουλειά, θα πρέπει να πάρετε αναρρωτική άδεια. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει ένα σημείωμα ασθενείας για μία έως δύο ημέρες. Ωστόσο: Το ραντεβού με έναν γιατρό είναι ιδιωτική υπόθεση και θα πρέπει να το παρακολουθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας αν είναι δυνατόν – αυτό λέει η εργατική νομοθεσία. Η εξαίρεση: Εάν αρρωστήσετε οξεία κατά τις ώρες εργασίας ή λίγο πριν, μπορείτε να πάτε στον γιατρό αυθόρμητα.

Μάθε περισσότερα: Πότε πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό εάν έχετε κρυολόγημα; > >

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερώνουν τους ανωτέρους τους για αυθόρμητα ιατρικά ραντεβού. Οποιαδήποτε διακοπή του ωραρίου εργασίας λόγω ιδιωτικών ραντεβού αποτελεί παράβαση καθήκοντος που μπορεί να οδηγήσει σε προειδοποιήσεις και απολύσεις.

Εάν είστε άρρωστοι ή αδιάθετοι, οι υπάλληλοι πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους το συντομότερο δυνατό. Εάν αισθάνεστε άρρωστος και θέλετε να πάτε στο γιατρό, θα πρέπει να τον ενημερώσετε. Όποιος έχει την ευκαιρία να εργαστεί από το σπίτι με ήπιο κρυολόγημα θα πρέπει να το κάνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *