Η Öko-Test ανακάλυψε γλυφοσάτη σε δύο μάρκες χούμους από εκπτωτικά καταστήματα

Η γλυφοσάτη βρίσκεται στο εκπτωτικό χούμους

Το αποτέλεσμα: Σχεδόν όλες οι μάρκες ήταν πειστικές – αλλά το φυτοφάρμακο glyphosate βρέθηκε σε δύο προϊόντα. Αυτό οδήγησε σε αφαίρεση βαθμών και βαθμό «ικανοποιητικού». Τα προϊόντα επηρεάστηκαν

  • Σεφ Επιλέξτε Hummus Classic από το Lidl
  • Wonnemeyer Hummus Classic από την Aldi

Από καθαρά νομική άποψη, σύμφωνα με το περιοδικό καταναλωτών, τα επίπεδα που ανακαλύφθηκαν είναι «εντάξει». Ωστόσο, δεν υπάρχουν νομικά όρια για ανάμεικτα προϊόντα όπως το χούμους. Παρόλο που η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δεν βλέπει προβλήματα για τους ανθρώπους, τα ζώα ή το περιβάλλον, ο Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) ταξινομεί το glyphosate ως «πιθανώς καρκινογόνο» για τον άνθρωπο.

Το Öko-Test και οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι είναι επίσης επικριτικοί για τη χρήση του φυτοφαρμάκου: η γλυφοσάτη όχι μόνο καταστρέφει τα ζιζάνια, αλλά καταστρέφει και τον βιότοπο των εντόμων και απειλεί τη βιοποικιλότητα.

Αυτές οι μάρκες χούμους ήταν πειστικές

Ευτυχώς, τα δύο προϊόντα από το discounter είναι μόνο εξαιρέσεις – όπως δείχνουν τα άλλα αποτελέσματα από το Öko-Test. Τα ακόλουθα προϊόντα μπορούν να προσβλέπουν σε ένα «πολύ καλό» αποτέλεσμα δοκιμής:

  • Φυσικό χούμους DmBio
  • Rewe βιολογικό χούμους φυσικό
  • Food For Future Hummus Natural από την Penny

Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα από το vital.de στη διεύθυνση Ίνσταγκραμ, Facebook και Pinterest. Συναρπαστικά νέα και τακτικοί διαγωνισμοί είναι διαθέσιμα στο ενημερωτικό μας δελτίο – τώρα εγγραφείτε δωρεάν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *