Η σωστή εγκατάσταση για ήσυχο ύπνο

Ένας ξεκούραστος νυχτερινός ύπνος είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας του ανθρώπινου σώματος. Ο καλός ύπνος επιτρέπει στο σώμα να αναρρώσει από το άγχος της ημέραςαποκτήσει νέα δύναμη, ο εγκέφαλος έχει χρόνο να επεξεργαστεί πληροφορίες, οι μύες μπορούν να χαλαρώσουν.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε αν έχετε προβλήματα με τον ύπνο για μεγάλο χρονικό διάστημα; Ακολουθούν συμβουλές και κόλπα για το τι πρέπει να προσέξεις στην κρεβατοκάμαρα για να μπορέσεις να κοιμηθείς ξανά ξεκούραστος.

Το σωστό κλίμα δωματίου

Το πρώτο βήμα για έναν καλό ύπνο πρέπει να είναι Θερμοκρασία δωματίου είναι. Το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό. Οι ειδικοί στον ύπνο συνιστούν θερμοκρασία 16 έως 18 βαθμών στην κρεβατοκάμαρα. Μια θερμοκρασία κάτω των 16 βαθμών μπορεί να προκαλέσει σκληρότητα των μυών κατά τη διάρκεια της νύχτας και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επιβλαβή μούχλα.

Εκτός από τη θερμοκρασία, το υγρασία φωνές. Ο πολύ ξηρός αέρας διευκολύνει την εξάπλωση των ακάρεων της οικιακής σκόνης, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Η ιδανική υγρασία στο υπνοδωμάτιο είναι μεταξύ 40 και 60 τοις εκατό.

Το σωστό κρεβάτι

Αν θέλετε να κοιμάστε καλά, χρειάζεστε το σωστό θεμέλιο – το κρεβάτι. Είναι σημαντικό να αγοράσετε το σωστό κρεβάτι. Το μέγεθος πρέπει να είναι σωστό, ειδικά για ψηλούς ανθρώπους. Θα πρέπει να μπορείτε να απλώνεστε άνετα στο κρεβάτι.

Οι ειδικοί στον ύπνο συνιστούν όλο και περισσότερο τη χρήση φυσικών υλικών στην κρεβατοκάμαρα, δηλαδή ξύλο, ιδανικά άβαφο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αποφευχθούν ενοχλητικά αρώματα δωματίου, όπως η μυρωδιά του μετάλλου ή του χρώματος, καθώς και πιθανοί ρύποι στον αέρα.

Η κρεβατοκάμαρα ως χώρος εργασίας

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένα μέρος ηρεμίας όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Επομένως, ένας χώρος εργασίας θα πρέπει να δημιουργηθεί εκεί μόνο εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Υποσυνείδητα, οι σκέψεις για τη δουλειά θα έρχονται πάντα στο προσκήνιο και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αίσθημα δυσφορίας.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν επίσης μια διασπαστική επίδραση στον ύπνο. Ομοίως, όσο το δυνατόν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα θα πρέπει γενικά να ρέει στην κρεβατοκάμαρα, για παράδειγμα μέσω ρολόι-ραδιόφωνων, κινητών τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς Εκπέμπουν ακτινοβολία που επηρεάζει τον ύπνο.

Φυτά στην κρεβατοκάμαρα

Ο παλιός μύθος επιμένει ακόμα και σήμερα ότι τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα σας στερούν οξυγόνο και δεν ευνοούν τον ύπνο. Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα φαίνονται εντελώς διαφορετικά. Τα φυτά είναι υπέροχοι προμηθευτές οξυγόνου και επίσης φιλτράρουν τους ρύπους από τον αέρα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξει κανείς ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλά φυτάγιατί αφενός η σκόνη μπορεί να κατακαθίσει στα φύλλα και να αυξηθεί η υγρασία, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μούχλας.

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός σκόνης, τα φυτά μπορούν απλά να ξεσκονίζονται τακτικά ή να κάνουν ντους μία φορά το μήνα, εάν μπορούν να το ανεχθούν.

Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένας χώρος ηρεμίας, και για το μυαλό. Η υπερβολική διακόσμηση, η ακαταστασία, τα χρώματα και τα έπιπλα μπορεί να φαίνονται υπερφορτωμένα και να αποσπούν την προσοχή.

Ιδανικά, η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να είναι τακτοποιημένη, διαφορετικά ο εγκέφαλος θα μεταφέρει υποσυνείδητα την ευθύνη της τακτοποίησης για την επόμενη μέρα. Πάρα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, για παράδειγμα από συλλογές, θα πρέπει επίσης να εκτίθενται σε άλλο δωμάτιο εάν είναι δυνατόν.

Η ρύθμιση πρέπει να είναι απλή, ώστε να μην προκαλεί περισπασμούς στα μάτια και το μυαλό. Είναι επίσης χρήσιμο να τοποθετείτε καλά σκοτεινά ρολά όταν κοιμάστε, έτσι ώστε να μπορούν να αποκλειστούν οι επιρροές του φωτός.

Το ενα μετα το αλλο

Ωστόσο, για να αποκαταστήσετε τον υγιή ύπνο, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα πάντα ταυτόχρονα, γιατί η υπερβολική και πολύ γρήγορα δεν είναι ωφέλιμη. Είναι καλύτερα να αλλάζετε ένα πράγμα τη φορά και να βλέπετε αν και πώς έχει θετικό αποτέλεσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *