Η πρώιμη ανίχνευση είναι δυνατή έως και 20 χρόνια πριν την έκρηξη

Μελέτη διαβήτη: η έγκαιρη ανίχνευση είναι δυνατή έως και 20 χρόνια πριν από την εμφάνιση

Σουηδοί ερευνητές έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στην έρευνα για τον διαβήτη. Διαπίστωσαν ότι α Βιοδείκτες στο σώμα μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον πιθανό διαβήτη ήδη 19 χρόνια πριν από τη διάγνωση. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία του διαβήτη. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόληψη δευτερογενών ασθενειών όπως καρδιαγγειακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση και ακρωτηριασμοί.

Αυτός είναι ο υποτιθέμενος βιοδείκτης για τον διαβήτη Πρωτεΐνη Follistatin. Η φολλιστατίνη παράγεται από το ήπαρ και συμμετέχει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα φολλιστατίνης έχουν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.

«Βρήκαμε ότι τα υψηλά επίπεδα φολλιστατίνης στο αίμα μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι διαβήτη τύπου 2. Αυτό ισχύει και για άτομα που δεν έχουν άλλους παράγοντες κινδύνου για διαβήτη», λέει ο Δρ Yang De Marinis, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Lund και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Οι συγγραφείς της μελέτης από το Lund εξηγούν τη σχέση μεταξύ των επιπέδων φολλιστατίνης και του κινδύνου διαβήτη χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της μελέτης από το Tübingen. Στο Tübingen αποδείχθηκε ότι η φολλιστατίνη Απώλεια λίπους από τον λιπώδη ιστό προωθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη συσσώρευση λιπιδίων στο ήπαρ. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Συναρπαστικός: Το σωστό πρόγραμμα διατροφής για τον διαβήτη: Αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *