Η κοτόσουπα της γιαγιάς: απλή & γρήγορη συνταγή

Γιατί η κοτόσουπα της γιαγιάς είναι υγιεινή και βοηθάει ενάντια στα μπλουζ του φθινοπώρου;

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο ανακουφιστική αλλά και υγιεινή. Περιέχει Θρεπτικά συστατικά και μέταλλατο το ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τροφοδοτεί το σώμα με ενέργεια. Επιπλέον, ο ζεστός ατμός από τη σούπα μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των φραγμένων ρινικών οδών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Η ζεστή ατμόσφαιρα του τρώγοντας ένα μπολ με κοτόσουπα στον ατμό μπορεί επίσης να… ανεβάζει τη διάθεση και διώχνουν τα φθινοπωρινά μπλουζ. Με λίγα λόγια: Η κοτόσουπα της γιαγιάς είναι μια καταπραϋντική απόλαυση που είναι εξίσου καλή για το σώμα και την ψυχή.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κοτόσουπα;

Η κοτόσουπα της γιαγιάς είναι ένα κλασικό πιάτο που όχι μόνο σε ζεσταίνει και σε δυναμώνει όταν κρυώνεις. Τι γίνεται όμως αν δεν τρώτε κρέας ή απλά θέλετε μια αλλαγή;

Η κοτόσουπα της γιαγιάς χωρίς κοτόπουλο – Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για σούπα κοτόπουλου:

  • Τόφου: Το τόφου είναι ένα καλό υποκατάστατο κρέατος επειδή έχει παρόμοια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Κόβουμε το τόφου σε μικρούς κύβους και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα της σούπας.
  • Ρεβύθια: Τα ρεβίθια είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και παρέχουν επίσης φυτικές ίνες. Προσθέστε τα ρεβίθια στη σούπα μαζί με τα λαχανικά.
  • Φακοί: Οι φακές είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και σιδήρου. Μπορείτε να μαγειρέψετε φακές στη σούπα ή να τις μουλιάσετε από πριν και μετά να τις κόψετε σε κύβους.
  • Κόκκοι σόγιας: Οι κόκκοι σόγιας είναι ένα vegan υποκατάστατο κρέατος που παρασκευάζεται από πρωτεΐνη σόγιας. Προσθέστε τους κόκκους σόγιας στη σούπα και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν.
  • Χορτοφαγικός ζωμός: Εάν δεν θέλετε γεύση κρέατος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ ‘αυτού ζωμό για χορτοφάγους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *