Η καλύτερη σπιτική θεραπεία για τον πυρετό

Cold washcloth & Co.: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τον πυρετό

Εάν η θερμοκρασία του σώματος έχει ανέβει πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου, ορισμένες σπιτικές θεραπείες μπορούν να μειώσουν τον πυρετό.

1. Κρύο πανί στο μέτωπο

Ένα κρύο πανί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Για να εφαρμόσετε μια κρύα πετσέτα, βυθίστε μια πετσέτα σε κρύο νερό και στύψτε την καλά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πανί στο μέτωπο, το λαιμό ή τον κορμό του ασθενούς. Αφήστε το πανί στο μέτωπό σας για 15-20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κρύο πανί στις γάμπες ή τους βραχίονες του ασθενούς. Αυτές οι περιοχές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στη διάχυση θερμότητας. Είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά το πανί για να μην ζεσταίνεται πολύ. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το πανί δεν είναι πολύ κρύο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κρύο.

2. Πίνετε πολύ

Ο πυρετός προκαλεί ζεστό δέρμα και αυξημένη εφίδρωση. Επομένως, όσοι επηρεάζονται θα πρέπει να παρέχουν στο σώμα τους αρκετά υγρά. Είναι καλύτερο να πίνετε πολύ νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη και φρεσκοστυμμένους χυμούς για να δώσετε στο σώμα σας επιπλέον βιταμίνες.

3. Ξεκούραση στο κρεβάτι

Εάν δεν προσέχετε αρκετά στην αρχή μιας φάσης πυρετού, θα παρατείνετε τη διάρκεια της ασθένειας. Επομένως, με τα πρώτα σημάδια, μείνετε στο κρεβάτι και αφήστε το σώμα σας να ξεκουραστεί.

4. Προσεκτική διατροφή

Παρόλο που το αίσθημα της πείνας συχνά υποχωρεί όταν έχετε πυρετό, θα πρέπει να φροντίσετε να φάτε κάτι. Το ελαφρύ και πλούσιο σε πρωτεΐνες φαγητό είναι το καλύτερο, όπως κοτόσουπα ή ρύζι με λαχανικά.

5. Μικρές θαυματουργές θεραπείες

Τα σμέουρα, τα βακκίνια και το τζίντζερ έχουν δράση μείωσης του πυρετού και αντιφλεγμονώδη και αποτελούν πραγματικές συμβουλές για τις σπιτικές θεραπείες. Μπορείτε είτε να φάτε φρέσκα τα μούρα και τους κόνδυλους είτε να τα ετοιμάσετε ως τσάι.

6. Κρύα περιτυλίγματα γάμπας

Η κλασική σπιτική θεραπεία! Για αυτή τη μέθοδο, τυλίξτε μια υγρή, αλλά όχι υγρή, λεπτή βαμβακερή πετσέτα γύρω από τις γάμπες σας και τυλίξτε μια άλλη πετσέτα γύρω της. Βεβαιωθείτε ότι το υπόλοιπο σώμα σας διατηρείται ζεστό και δεν υπάρχουν ρεύματα. Τα περιτυλίγματα της γάμπας μπορούν να επαναληφθούν πολλές φορές μόλις το ύφασμα φτάσει στη θερμοκρασία του σώματός σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα περιτυλίγματα για περισσότερο από μισή ώρα τη φορά. Επιπλέον, τα περιτυλίγματα μόσχων πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο εάν τα πόδια είναι ζεστά πριν από τη θεραπεία.

7. Κάλτσες με ξύδι

Ο μικρός αδερφός του μοσχαριού και επίσης μια δημοφιλής σπιτική θεραπεία. Για να γίνει αυτό, ένα μέρος μηλόξυδου αναμιγνύεται με πέντε μέρη νερού. Ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες βυθίζονται σε αυτό το υγρό, στη συνέχεια στύβονται και τραβιέται όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω από τις γάμπες. Ο ασθενής πρέπει να ξεκουράζεται καλά καλυμμένος και να στεγνώνει προσεκτικά τα πόδια του μετά τη θεραπεία.

8. Λύσεις

Για να μειώσετε σιγά σιγά τη θερμοκρασία και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του ιδρώτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οικιακή θεραπεία του πλυσίματος. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα υγρό πανί που είναι το πολύ δέκα βαθμούς πιο κρύο από τη θερμοκρασία του σώματός σας και τρίψτε τον εαυτό σας με αυτό από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να καλυφθείτε αμέσως και να αφήσετε το σώμα σας να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Το πλύσιμο μπορεί να ποικίλει προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαίου μέντας στο υγρό. Αυτό έχει ένα επιπλέον δροσιστικό αποτέλεσμα και επίσης μειώνει τον πυρετό.

9. Πλήρες μπάνιο

Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματός σας. Αφού το βάλουμε, το νερό γεμίζει σταδιακά με δροσερό νερό ώστε μετά από 10-15 λεπτά η θερμοκρασία να είναι γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου. Μετά το στέγνωμα, η ανάπαυση στο κρεβάτι είναι σημαντική. Εάν είστε πολύ αδύναμοι για ένα πλήρες μπάνιο, μπορείτε επίσης να κάνετε ποδόλουτρο.

10. Φαρμακευτικά φυτά και τσάγια

Το τσάι από άνθος φλαμουριά και άνθος γέροντος, το δέντρο γαρδένιας, η τριανταφυλλιά και το χαμομήλι έχουν ιδρώτα και μειώνουν τον πυρετό. Ωστόσο, τα τσάγια από το σούπερ μάρκετ έχουν μόνο ένα μικρό αποτέλεσμα. Είναι καλύτερα να πίνετε φαρμακευτικά τσάγια από το φαρμακείο ή το κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Ενδιαφέρων: Άλατα Schüßler για το κρυολόγημα: Φυσική βοήθεια για βήχα και κρυολόγημα >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *