Εσώρουχα εποχής – πόσο καλή είναι η εναλλακτική;

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η μέση γυναίκα χρησιμοποιεί 12.000 ταμπόν κατά τη διάρκεια της περιόδου της. Αφενός αυτό κοστίζει πολλά χρήματα και αφετέρου δημιουργεί ένα μεγάλο βουνό απορριμμάτων. Η βιωσιμότητα φαίνεται διαφορετική. Μόνο για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα εμμήνου ρύσεως όπως κύπελλα εμμήνου ρύσεως, υφασμάτινα επιθέματα, σφουγγάρια ή υφασμάτινα ταμπόν. Μια άλλη εναλλακτική είναι τα εσώρουχα που συλλέγουν το αίμα της περιόδου κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Από τι είναι φτιαγμένα τα εσώρουχα εποχής;

Για να διασφαλιστεί ότι το εσώρουχο περιόδου παρέχει αξιόπιστη προστασία, αποτελείται από πολλά στρώματα:

  • Το πρώτο στρώμα διασφαλίζει ότι το υγρό κατευθύνεται στο εσωτερικό του εσωρούχου. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας.
  • Στο δεύτερο στρώμα υπάρχει ένα απορροφητικό και αντιβακτηριδιακό στρώμα. Τα βιοκτόνα προορίζονται για την πρόληψη των οσμών. Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, το στρώμα μπορεί να χωρέσει ένα έως τρία ταμπόν.
  • Το τρίτο και πιο εξωτερικό στρώμα του σώβρακου είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό που είναι αδιαπέραστο από υγρά ώστε να μην διαρρέει τίποτα.

Τα εσώρουχα περιόδου αποτελούνται κυρίως από Βαμβάκι και επομένως είναι άνετο στη χρήση – έτσι ώστε το δέρμα να μπορεί να αναπνέει κάτω από το υλικό. Τα σώβρακα είναι συχνά διαθέσιμα σε μαύρο χρώμα, ώστε να μην είναι ορατοί τυχόν λεκέδες. κοστίζουν μεταξύ 20 και 40 ευρώ. Στην αρχή αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ. Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα, αυτά τα εσώρουχα μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μπορούν να χρησιμοποιηθεί για δύο έως τρία χρόνιαπριν χάσουν την αντιβακτηριδιακή τους δράση.

Τα εσώρουχα εποχής είναι πλέον διαθέσιμα και σε άλλα χρώματα και μάλιστα με δαντέλα ή άλλα διακοσμητικά. Αυτό κάνει το εσώρουχο να μοιάζει με κανονικό εσώρουχο. Τα εσώρουχα εποχής έχουν μόνο ένα έως δύο εκατοστά περισσότερο υλικό στον καβάλο.

Φορώντας εσώρουχα εποχής – συμβουλές χρήσης

Πότε μπορώ να φορέσω τα εσώρουχα;
Πολλοί κατασκευαστές συνιστούν να φοράτε τα εσώρουχα τις ημέρες με ελαφριά ή ελαφριά αιμορραγία. Σε πιο βαριές μέρες, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πρόσθετες μεθόδους περιορισμού, όπως κύπελλα εμμήνου ρύσεως ή ταμπόν, καθώς τα εσώρουχα δεν έχουν την απορροφητικότητα για να αντιμετωπίσουν την έντονη αιμορραγία.

Αλλαγή εσωρούχων περιόδου
Τα εσώρουχα πρέπει να αλλάζονται μετά από περίπου έξι ώρες. Εάν ταξιδεύετε εκείνη την ώρα, καλό είναι να έχετε μαζί σας μια τσάντα στην οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε το παντελόνι.

Πλύνετε σωστά τα εσώρουχά σας
Τα εσώρουχα εποχής μπορούν να πλυθούν στους 40 βαθμούς στο πλυντήριο με τα υπόλοιπα ρούχα σας. Πριν το πλύσιμο, ξεπλύνετε τα σώβρακα με κρύο νερό. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε το μαλακτικό υφασμάτων, τη χλωρίνη, το στεγνωτήριο και το σίδερο – όλα αυτά μειώνουν τη διάρκεια ζωής του σώβρακου και βλάπτουν τη λειτουργία τους.

Ποιες είναι οι ανησυχίες για τα εσώρουχα περιόδου;

Το αντιβακτηριακό στρώμα στα εσώρουχα περιόδου συχνά περιέχει βιοκτόνα όπως π.χ Χλωριούχος άργυρος ή πυριθειόνη ψευδάργυρου αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Διατήρησης της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU) προειδοποιεί ενάντια στα βιοκτόνα, επειδή είναι επίσης αλλεργικές αντιδράσεις και μπορεί να διαταράξει τη βακτηριακή χλωρίδα. Επιπλέον μπορεί Αντοχή σε παθογόνα σηκώνομαι. Το χλωριούχο άργυρο και η πυριθειόνη ψευδάργυρου ήταν ύποπτα εδώ και καιρό βλάπτουν τη γονιμότητα και προκαλούν αλλεργίες. Οι ουσίες μπορούν επίσης να διαλυθούν κατά το πλύσιμο και να βλάψουν τους οργανισμούς στο νερό.
Βασικά, τα εσώρουχα εποχής είναι κάτι καλό γιατί, εάν παράγονται με βιώσιμο τρόπο, δημιουργούν ελάχιστα έως καθόλου απόβλητα. Σε σύγκριση με τα συμβατικά ταμπόν και ταμπόν, είναι επίσης πειστικά επειδή τα ταμπόν είναι συχνά λευκασμένα και αυτά και τα μαξιλαράκια περιέχουν συχνά συνθετικές ίνες που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον.

Αγοράστε εσώρουχα εποχής

Η έννοια του εσώρουχα εποχής προέρχεται από τις ΗΠΑ και είναι διαθέσιμη εκεί εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά συνέπεια, είναι κυρίως διαθέσιμα για αγορά μέσω Διαδικτύου. Αλλά οι εταιρείες στη Γερμανία βασίζονται επίσης στη βιώσιμη παραγωγή στην Ευρώπη και στην κοινωνική δέσμευση προκειμένου να μειώσουν το αποτύπωμά τους CO2.

  • Η αυστραλιανή εταιρεία Modibodi, η οποία πουλάει εσώρουχα εποχής εκτός από αθλητικά, μητρικά, ακράτεια και μαγιό, προσφέρει τώρα και το εσώρουχό της στη Γερμανία. Τα εσώρουχα είναι διαθέσιμα σε πολλά κοψίματα και χρώματα, οπότε υπάρχει κάτι για όλους. Τα εσώρουχα διατίθενται από μόλις 17,50 ευρώ.

Παρεμπιπτόντως: Ο Modibodi συνεργάστηκε πρόσφατα με την αθλητική εταιρεία PUMA. Μαζί ανέπτυξαν μια νέα συλλογή εσωρούχων εποχής που πάνω από όλα… Φίλαθλοι θα αγαπήσετε. Γιατί: Χάρη στον συνδυασμό της τεχνολογίας στεγανότητας της Modibodi και της αθλητικής τεχνογνωσίας της PUMA, μπορείτε να εστιάσετε πλήρως στο άθλημά σας ακόμα και κατά τη διάρκεια της περιόδου σας – χωρίς φόβο για αιματηρές εκπλήξεις. Τουλάχιστον αυτό υπόσχονται οι κατασκευαστές εσωρούχων εποχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *