Επιδράσεις στο βάρος, την πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα

Το γεγονός ότι τα έντομα ως τροφή μας αηδιάζουν σε αυτή τη χώρα έχει να κάνει πρωτίστως με την έλλειψη εμπειρίας και την προκατάληψη μας. Άλλωστε, τα στρείδια, τα σαλιγκάρια και τα παραπροϊόντα βρίσκονται ήδη στα πιάτα μας.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτή είναι η απαίτηση επισήμανσης για τα έντομα ως τρόφιμα > >

Από διατροφική άποψη, η ίνα χιτίνη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τα έντομα. Ο πολυσακχαρίτης είναι το βασικό δομικό υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι εξωσκελετές των εντόμων. Η χιτίνη βρίσκεται επίσης σε καρκινοειδή και αραχνοειδή. Δίνει δύναμη και προστασία στα ζώα. Η χιτίνη βρίσκεται επίσης σε ορισμένους μύκητες, φύκια και βακτήρια.

  • Η χιτίνη λειτουργεί στη διατροφή ως αδιάλυτες φυτικές ίνες. Έτσι δεν χωνεύεται όταν κινείται μέσα από τα έντερα, βοηθάει αλλά, για να μετακινήσετε τον θρεπτικό πολτό μέσω του πεπτικού σωλήνα πιο γρήγορα.

Άλλωστε φαίνεται Η χιτίνη έχει θετική επίδραση στη σύνθεση του σωματικού λίπους και το απώλεια βάρους να έχω. Σε ένα πείραμα με ποντίκια, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα ζώα που τρέφονταν τακτικά με τροφή πλούσια σε χιτίνη κέρδισαν λιγότερο βάρος από τα ζώα της ομάδας σύγκρισης.

Το πώς ακριβώς ισχύουν τα αποτελέσματα από το πείραμα στους ανθρώπους δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά τουλάχιστον τα πεπτικά οφέλη θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για μια υγιεινή διατροφή.

Η χιτίνη μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή

Άλλες μελέτες έχουν ήδη ανακαλύψει ότι όταν η χιτίνη πέπτεται, ενεργοποιούνται ορισμένοι υποδοχείς του ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα. Αυτή η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να σταματήσει τις φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν πώς ακριβώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι διαδικασίες αποδόμησης της χιτίνης για να πυροδοτήσουν ορισμένες ανοσολογικές αντιδράσεις.

Ποια έντομα επιτρέπονται επί του παρόντος ως τροφή στην ΕΕ;

Τα έντομα εξακολουθούν να είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν διατροφής στην Ευρώπη. Αν και τα συστατικά των εντόμων χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό στη βιομηχανία τροφίμων για την παραγωγή των τροφίμων μας, αγνά έντομα εξακολουθούν να εμφανίζονται πολύ σπάνια στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Μάθε περισσότερα: Υπάρχουν ήδη έντομα σε αυτές τις τροφές > >

Τα ακόλουθα επιτρέπονται επί του παρόντος ως τρόφιμα στην ΕΕ:

  • αποξηραμένα σκαθάρια αλευριού
  • Αποδημητικές ακρίδες (αποξηραμένες, κατεψυγμένες ή σε σκόνη)
  • Οικιακά τριζόνια (αποξηραμένα, κατεψυγμένα ή σε σκόνη)
  • Σκουλήκι βουβάλου (αποξηραμένο, πάστα, κατεψυγμένο ή σκόνη)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *