Ενεργοποιήστε την περίοδό σας: Αυτές οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι βοηθούν

Η ινοσιτόλη είναι μια αλκοόλη ζάχαρης που μοιάζει με βιταμίνες και βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα. Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες Β5, Β6 και Β9, η ινοσιτόλη έχει αποτέλεσμα Μεταβολισμός ορμονών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν θέλετε να κάνετε παιδιά και έχετε προβλήματα εμμήνου ρύσεως βοήθεια. Προωθεί την τακτική ωορρηξία, επομένως δεν χρειάζεται πάντα να περιμένετε την περίοδό σας. Για να πάρετε περισσότερη ινοσιτόλη, θα πρέπει Φασόλια, εσπεριδοειδή, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί και πράσινα φυλλώδη λαχανικά σειρά. Η ινοσιτόλη έχει επίσης θετική επίδραση σε άλλα παράπονα όπως η παχυσαρκία, οι μεταβολικές διαταραχές ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

7. Μαϊντανός

Το γαστρονομικό βότανο έχει επίσης επίδραση στην έμμηνο ρύση σας, όπως οι δύο ουσίες του μαϊντανού Apiol και myristicin συμπεριλαμβάνονται. Προκαλούν τη σύσπαση της μήτρας, η οποία μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία της περιόδου. Κόβουμε μερικά κοτσάνια μαϊντανού σε μικρά κομμάτια, τα περιχύνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε τον ζωμό να βράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε τον μαϊντανό και πιείτε το τσάι.

Παρεμπιπτόντως: Η αλόη βέρα λέγεται επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόκληση περιόδου. Ο χυμός του φυτού περιέχει ανθρόνη και C-γλυκοσίδες, οι οποίες λέγεται ότι έχουν μια δράση προαγωγής της περιόδου.

8. Κύκλος τσαγιού

Τα τσάγια ειδικά σχεδιασμένα για τον εμμηνορροϊκό κύκλο περιέχουν τα καλύτερα φυσικά ενεργά συστατικά για την ανακούφιση από τον πόνο της περιόδου και την προώθηση της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας με φυσικό τρόπο. Το εκχύλισμα δεντρολίβανου και λουλουδιών βατόμουρου υποστηρίζει τον κύκλο και μπορεί όχι μόνο να έχει αντισπασμωδικά αποτελέσματα, αλλά και να βοηθήσει στην τόνωση της αιμορραγίας της περιόδου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C των τσαγιών είναι επίσης ευεργετική για την τακτική αιμορραγία.

Αυτό θα κάνει την περίοδό σας πιο τακτική

Για να πω ένα πράγμα εκ των προτέρων: Οι φυσικές διακυμάνσεις της περιόδου είναι απολύτως φυσιολογικές. Ο γυναικείος κύκλος δεν είναι επίσης ελβετικός ρολόι και μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από την ορμονική ισορροπία. Ένας κύκλος μπορεί επομένως να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος – η διάρκεια του κύκλου μεταξύ 23 και 35 ημερών δεν είναι ασυνήθιστη. Ειδικά οι νεότερες γυναίκες έχουν μεγαλύτερους κύκλους. Επίσης μέσω σοβαρό λιποβαρές ή υπέρβαρο Μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις στην έμμηνο ρύση.

Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε μία ή δύο βίδες ρύθμισης για να έχετε έναν πιο κανονικό κύκλο.

  • Αποφύγετε το άγχος: Αυτό είναι συνήθως πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Αλλά οι ορμόνες του στρες μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τον κύκλο σας και επομένως την αιμορραγία σας. Επομένως, αφήστε συνειδητά χρόνο έξω. Ίσως ο τακτικός διαλογισμός είναι κάτι για εσάς;
  • Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής: Μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση μπορούν να συμβάλουν σε έναν πιο τακτικό κύκλο.
  • Φυσικοί βοηθοί όπως το τσάι κύκλου: Αυτά τα αφεψήματα βοτάνων προορίζονται να βοηθήσουν στη ρύθμιση του κύκλου σας και να ομαλοποιήσουν την ορμονική σας ισορροπία. Τα τσάγια κύκλου είναι ένας φυσικός τρόπος για την προώθηση της γονιμότητας, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά.

Παρεμπιπτόντως, εξωτερικοί παράγοντες όπως… λήψη φαρμάκων, έντονο άθλημα, μια ασθένεια ή στρες προκαλέσει καθυστέρηση της περιόδου σας.

Συνέχισε να διαβάζεις: Έτσι λειτουργεί η ελεύθερη έμμηνος ρύση > >

Διευκρινίστε τους ακανόνιστους κύκλους

Ωστόσο, εάν έχετε πολύ ακανόνιστο κύκλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Οι πιθανές αιτίες μπορεί να είναι μια πιθανή ορμονική ανισορροπία ή σοβαρές ασθένειες.

Αυτό περιλαμβάνει:

Κρατήστε ένα ημερολόγιο κύκλου στο οποίο καταγράφετε ακριβώς πότε και για πόσο καιρό είχατε την περίοδό σας. Οι εφαρμογές κύκλου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, με τις οποίες μπορείτε να μάθετε με μεγαλύτερη ακρίβεια πότε έχετε ωορρηξία και επομένως πότε πλησιάζουν οι γόνιμες ημέρες σας. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με συμπτώματα όπως παράπονα PMS στην εφαρμογή.

Συναρπαστικός: Πρώτη περίοδος μετά τη γέννηση – ταμπόν ή επιθέματα; >>

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσική αντισύλληψη και μπορείτε να ανεχτείτε καλά τις ορμόνες, το χάπι μπορεί επίσης να ληφθεί υπόψη, καθώς εξασφαλίζει έναν κανονικό κύκλο. Είναι καλύτερο να ενημερωθείτε από τον γυναικολόγο σας. Προσπαθήστε επίσης να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να έχετε φυσιολογικό βάρος, να ασκηθείτε αρκετά, να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή και να μειώσετε το άγχος. Όλα αυτά είναι παράγοντες που επηρεάζουν τον κύκλο.

Επίσης ενδιαφέρον: Έγκυος παρά την περίοδο – πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

Μπορώ να επιταχύνω την περίοδό μου;

Δεν υπάρχει φυσικός τρόπος για να επιταχύνετε την περίοδό σας. Ο εμμηνορροϊκός κύκλος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και είναι μια φυσική διαδικασία. Η διάρκεια του κύκλου μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και εξαρτάται από τις ορμόνες και άλλους μεμονωμένους παράγοντες.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους οργασμούς για να επηρεάσετε τη διάρκεια της αιμορραγίας. Οι συσπάσεις κατά τη διάρκεια του οργασμού προκαλούν τη σύσπαση της μήτρας, επιτρέποντας σε περισσότερο αίμα να κινείται και να ρέει.

Μειώστε την περίοδο σας με το χάπι

Η λήψη του χαπιού μπορεί να προκαλέσει τη μείωση της περιόδου ή ακόμα και τη διακοπή εντελώς. Το χάπι περιέχει ορμόνες που επηρεάζουν τον φυσικό εμμηνορροϊκό κύκλο. Οι περίοδοι μπορούν να κατασταλούν με τη συνεχή λήψη του ενεργού πακέτου χαπιών χωρίς το διάλειμμα των επτά ημερών κατά το οποίο συνήθως εμφανίζεται αιμορραγία απόσυρσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *