Εμβολιασμός σε παιδιά

Επίσης συναρπαστικό: Ποιοι εμβολιασμοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τα παιδιά; > >

Ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμού είναι σημαντικό για την προστασία των παιδιών και της κοινωνίας από επικίνδυνες ασθένειες.

Η σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) του Ινστιτούτου Robert Koch για παιδιά ηλικίας 0 έως 12 ετών προβλέπει τους ακόλουθους βασικούς εμβολιασμούς:

 • Ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά (συνήθως ως συνδυαστικός εμβολιασμός)
 • διφθερίτιδα
 • Τέτανος (μπλοκάρισμα)
 • Πολιομυελίτιδα (παιδική παράλυση)
 • Κοκκύτης (κοκκύτης)
 • Ηπατίτιδα Β
 • Ανεμευλογιά ζωστήρα (ανεμοβλογιά)
 • Πνευμονιόκοκκοι και ροταϊοί
 • Μηνιγγιτιδίτιδα (μηνιγγιτιδίτιδα)
 • HPV (ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων)

Επίσης συναρπαστικό: Απαλλαγείτε από τα κρυολογήματα στα παιδιά γρήγορα > >

Ποιες αντιδράσεις εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα συχνές στα παιδιά;

Το σώμα αντιδρά πάντα στους εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των αντιδράσεων εμβολιασμού και των επιπλοκών του εμβολιασμού.

Διάφορες αντιδράσεις εμβολιασμού μπορεί να εμφανιστούν με τους παιδικούς εμβολιασμούς. αυτά μπορούν εμφανίζονται τοπικά στο σημείο της ένεσηςΠως

 • ερυθρότητα,
 • πρήξιμο ή
 • Κόποι.

Συστημικές αντιδράσεις επηρεάζει ολόκληρο το σώμα και μπορεί

 • Πυρετός,
 • Κούραση,
 • Πονοκέφαλο,
 • μυϊκός πόνος ή
 • περιλαμβάνουν ήπια δερματικά εξανθήματα.

Αυτές οι αντιδράσεις είναι συνήθως ήπια και εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες από μόνο του.

Οι επιπλοκές του εμβολιασμού, από την άλλη, είναι πιο σπάνιες και πιο σοβαρό. Μπορεί να περιλαμβάνουν αλλεργικές αντιδράσεις, έντονο πόνο ή οίδημα στο σημείο της ένεσης, εμπύρετους σπασμούς ή άλλες σπάνιες παρενέργειες. Ωστόσο, οι επιπλοκές του εμβολιασμού είναι πολύ σπάνιες.

Η πιθανότητα επιπλοκών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου και της ατομικής κατάστασης υγείας του παιδιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιπλοκές του εμβολιασμού είναι εξαιρετικά σπάνιες. Τα περισσότερα παιδιά ανέχονται καλά τους εμβολιασμούς και έχουν μόνο ήπιες αντιδράσεις.

 • Αλλά: Τα οφέλη των εμβολιασμών υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων των αντιδράσεων του εμβολίου. Οι εμβολιασμοί προστατεύουν τα παιδιά από επικίνδυνες ασθένειες και συμβάλλουν στη δημόσια υγεία. Συνιστάται πάντα να μιλάτε με έναν γιατρό για πιθανές παρενέργειες και κινδύνους προκειμένου να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτές οι σπιτικές θεραπείες βοηθούν στον βήχα στα παιδιά > >

Εμβολιασμός στα παιδιά: Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια;

Στη Γερμανία vδιάφορα συστήματα παρακολούθησης και αναφοράς που καθορίζονται για την ανακάλυψη και ανάλυση πιθανών επιπλοκών εμβολιασμού. Εάν εμφανιστούν σοβαρές επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό, ο γιατρός τις αναφέρει στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Από εκεί τα δεδομένα πηγαίνουν στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich. Οι επιπλοκές καταγράφονται, συλλέγονται και αξιολογούνται σε κεντρικές βάσεις δεδομένων.

Τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλή σήμερα. Πριν κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο, υποβάλλεται σε αυστηρές δοκιμές σε κλινικές δοκιμές για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του. Αυτές οι μελέτες συνήθως περιλαμβάνουν χιλιάδες συμμετέχοντες και παρακολουθούνται από ανεξάρτητους ειδικούς.

Προσοχή στην παραπληροφόρηση: Οι εμβολιασμοί ΔΕΝ προκαλούν αυτισμό στα παιδιά

Η περίπτωση του Andrew Wakefield δείχνει πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει η στοχευμένη ιατρική παραπληροφόρηση. Το 1998, μαζί με 13 συν-συγγραφείς, δημοσίευσε μια κριτική για τον εμβολιασμό στο διάσημο βρετανικό περιοδικό «The Lancet». Η μελέτη έκανε χοντροκομμένες δηλώσεις – οι οποίες έκτοτε διαψεύστηκαν ως ψευδείς – που προσπάθησαν να δείξουν μια σχέση μεταξύ των παιδικών εμβολιασμών και της ανάπτυξης αυτισμού.

Μάθε περισσότερα: Μακρύς Covid στα παιδιά – Αυτό είναι γνωστό > >

ο Η μελέτη ανακλήθηκε από το The Lancet το 2010, όταν ερευνητές δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι ο Andrew Wakefield έλαβε περισσότερες από 450.000 λίρες από δικηγόρους που εκπροσωπούσαν γονείς αυτιστικών παιδιών που ζητούσαν αποζημίωση στο δικαστήριο. Ετσι ήταν απέδειξε ότι ο Γουέικφιλντ δωροδοκήθηκε και δημοσίευσε τη μελέτη του κατά των εμβολίων για ανήθικους λόγους για προσωπικό όφελος.

Ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεων, ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε απόφαση Γουέικφιλντ με Επαγγελματική απαγόρευση. Η έρευνά του είναι ανήθικη, ανέντιμη και ανεύθυνη. Ως αποτέλεσμα των παραποιημένων αποτελεσμάτων της μελέτης του και της συνακόλουθης αντιεμβολιαστικής εκστρατείας, τα ποσοστά εμβολιασμού στη Μεγάλη Βρετανία μειώθηκαν σημαντικά.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σοβαρές μελέτες, το οποίο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τη σχέση μεταξύ των εμβολιασμών κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς. Η επιστήμη κυριαρχείται από σαφή στοιχεία ότι οι εμβολιασμοί στα παιδιά δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και τη συμπεριφορά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *