Εμβολιασμός κατά της κυστίτιδας: Σε τι είναι καλά τα εμβόλια;

Κατά την εμμηνόπαυση, ο κίνδυνος κυστίτιδας αυξάνεται σημαντικά για τις γυναίκες. Λόγω της μεταβαλλόμενης ορμονικής ισορροπίας και της πτώσης των επιπέδων οιστρογόνων, η προστατευτική βλεννογόνος μεμβράνη του ουροποιητικού συστήματος και της ουροδόχου κύστης γίνεται επίσης πιο λεπτή. Λιγότεροι βλεννογόνοι σημαίνουν επίσης φτωχότερη άμυνα έναντι παθογόνων μικροβίων και μικροβίων.

Επίσης συναρπαστικό: Συνεχής κυστίτιδα; Αυτό πρέπει να ξέρετε > >

Ιδιαίτερα τώρα η εμμηνόπαυση εμφανίζεται σε ορισμένες γυναίκες επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης επί. Οι γιατροί μιλούν στη συνέχεια για χρόνια υποτροπιάζουσα κυστίτιδα. Η χρόνια κυστίτιδα διαγιγνώσκεται όταν: τουλάχιστον δύο λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης σε έξι μήνες ή τουλάχιστον τρεις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης το χρόνο καθορίστηκαν.

Τι να κάνετε εάν έχετε επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης;

Το πρόβλημα με χρόνιες λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης είναι: Θα λάβετε θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες ιατρικής περίθαλψης αντιμετωπίζονται κυρίως με μακροχρόνια αντιβιοτικά.

Αυτό έχει αρκετά μειονεκτήματα. Από τη μια πλευρά, τα βακτήρια και τα μικρόβια αναπτύσσονται λόγω της συνεχούς φωτιάς Αντοχή στα αντιβιοτικά. Η θεραπεία σας με αυτά τα ίδια αντιβιοτικά θα γίνει ολοένα και πιο δύσκολη στο μέλλον.

Από την άλλη, τα αντιβιοτικά έχουν ένα αρνητική επίδραση στο εντερικό μικροβίωμα. Οι παράγοντες επιτίθενται επίσης στα εντερικά βακτήρια του ίδιου του σώματός μας, αλλάζοντας την εντερική μας χλωρίδα και μερικές φορές προκαλούν πεπτικά προβλήματα όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια, μετεωρισμός, κράμπες ή φλεγμονή του εντέρου.

Τώρα όμως υπάρχουν και μακροχρόνια αντιβιοτικά Εμβολιασμοί κατά των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης. Τέτοιοι εμβολιασμοί ονομάζονται Ανοσολογική διέγερση και προορίζονται να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει καλύτερα ορισμένα παθογόνα και να προετοιμάζεται εναντίον τους.

Τι εμβόλια υπάρχουν κατά της κυστίτιδας;

Οι περισσότερες λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης προκαλούνται από βακτήρια. Τα βακτήρια E. coli είναι συχνά η αιτία της κυστίτιδας. Η ανοσολογική διέγερση είναι διαθέσιμη στη Γερμανία εδώ και αρκετό καιρό και αποσκοπεί στην προστασία από ορισμένα βακτηριακά στελέχη, παρόμοια με έναν εμβολιασμό. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά εμβόλια: StroVac, Urovaxom, OM89 και Urovac.

Η διέγερση του ανοσοποιητικού κατά των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης με τα StroVac, Urovaxom, OM89 και Urovac βασίζεται στην ιδέα της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και συνεπώς της βελτίωσης των αμυντικών αντιδράσεων έναντι των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης. Όλα αυτά τα διεγερτικά του ανοσοποιητικού αποτελούνται από σκοτωμένα ή αδρανοποιημένα βακτήρια. Ανάλογα με το σκεύασμα, οι παράγοντες ενίονται, καταπίνονται ως κάψουλες ή εισάγονται κολπικά ως υπόθετα.

Ουροβάξωμα περιέχει περίπου 18 διαφορετικά στελέχη E. coli. βακτήρια. Το παρασκεύασμα λαμβάνεται ως κάψουλα. Η διέγερση του ανοσοποιητικού γίνεται με τη λήψη μίας κάψουλας ημερησίως σε διάστημα τριών μηνών.

ο Εμβόλιο StroVac εγχέεται ως σύριγγα. Το προϊόν περιέχει παθογόνα από δέκα διαφορετικά βακτηριακά στελέχη. Για τη βασική ανοσοποίηση, χορηγούνται συνολικά τρεις ενέσεις, με διαφορά μίας έως δύο εβδομάδων.

Πόσο καλά προστατεύουν τα εμβόλια από την κυστίτιδα;

ο αποτελεσματικότητα αυτά τα ανοσοδιεγερτικά φάρμακα και τα εμβόλια κατά της κυστίτιδας είναι αμφιλεγόμενη. Αντίστοιχες μελέτες για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της κυστίτιδας είναι συχνά αντιφατικές ή ασαφείς. Ορισμένες μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης. Άλλες μελέτες δεν δείχνουν θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών.

Το μεγάλο πρόβλημα με τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης είναι ότι πολλά διαφορετικά παθογόνα και βακτηριακά στελέχη ευθύνονται για τη νόσο. Δεν θα υπάρξει εμβόλιο κατά όλων των παθογόνων και μικροβίων.

Μάθε περισσότερα: Μπορούν να αντιμετωπιστούν σύντομα οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης με ιούς; > >

Συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό για περισσότερες πληροφορίες και για να συζητήσετε μεμονωμένες επιλογές θεραπείας.

Πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης

Για να μειωθεί ο κίνδυνος κυστίτιδας, μπορούν να ληφθούν ορισμένα μέτρα:

  • Πίνετε αρκετό νερό για να ξεπλύνετε το ουροποιητικό σύστημα.
  • Να ουρείτε τακτικά για να απομακρύνετε τα βακτήρια από την ουροδόχο κύστη.
  • Αποφύγετε τη συγκράτηση των ούρων καθώς αυτό μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων.
  • Καθαρίστε καλά την περιοχή των γεννητικών οργάνων και από μπροστά προς τα πίσω για να αποτρέψετε την είσοδο βακτηρίων.
  • Αποφύγετε τα στενά ρούχα και τα συνθετικά εσώρουχα, τα οποία μπορούν να παγιδεύσουν την υγρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
  • Μετά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας για να ξεπλύνετε τα βακτήρια.

Εάν υποφέρετε από συχνές λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό που μπορεί να κάνει περαιτέρω εξετάσεις και, εάν είναι απαραίτητο, να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *