Είστε πολύ πιο δημοφιλείς στους γύρω σας από όσο νομίζετε

Κενό συμπάθειας: Βάζετε στοίχημα σε άλλους σαν εσάς περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε;

Πολλοί άνθρωποι εκτιμούν ότι η επίδρασή τους στους άλλους είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ενδείκνυται. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης δείχνουν συχνά ότι οι άλλοι μας συμπαθούν περισσότερο από όσο νομίζουμε.

Προφανώς βρισκόμαστε στη σφαίρα της ομιλητικής τέχνης εξαιρετικά κρίσιμο με τον εαυτό μας και είμαστε υπερβολικά ανήσυχοςνα αφήσει κακή εντύπωση. Έχουμε κάνει αρκετές ερωτήσεις; Έχουμε πει πάρα πολλά για τον εαυτό μας; Μετά από μια συνάντηση, σκεφτόμαστε αν είπαμε τα σωστά πράγματα, αν μας φάνηκε πολύ βαρετό ή πολύ ενθουσιασμένο.

Διαβάστε περισσότερα: Ψυχολογία: 3 συμβουλές για το πώς να σταματήσετε τις αρνητικές σκέψεις >>

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι Παράγοντες όπως η προσωπική ανασφάλεια, η ανάγκη να είσαι φιλικός και ο αγώνας να βρεις τις κατάλληλες λέξεις Κάνοντας τις καταστάσεις συνομιλίας με νέες γνωριμίες τόσο δύσκολες. Το ξέρετε: όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό τόσο πολύ που γρήγορα γίνεται περίεργο και τεταμένο.

Ακόμα κι αν μια συζήτηση δεν πήγε καλά, τα δικά μας πρότυπα είναι πάντα πολύ πιο αυστηρά από αυτά των άλλων. Κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι μας βλέπουν με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε εμείς τους εαυτούς μας. Αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, μας βλέπουν πολύ πιο θετικά από εμάς. Δεν έχουν τόσο υψηλές προσδοκίες από μια πρώτη συζήτηση και επομένως δεν είναι καθόλου απογοητευμένοι μαζί μας.

Συναρπαστικός: Ψυχολογία: 7 συμβουλές για το πώς να φαίνεσαι αμέσως πιο συμπαθής >>

“Νομίζω ότι δεν του αρέσω” – τι να κάνω;

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε περιστασιακά για το αν σας αρέσει ή όχι στους άλλους. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους και υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τα αντιμετωπίσετε:

  1. Αυτοστοχασμός: Σκεφτείτε εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για αυτήν την αντίληψη. Έχετε βιώσει συγκρούσεις ή διαφωνίες με συγκεκριμένα άτομα στο παρελθόν; Μερικές φορές είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την αιτία της αίσθησης του αντιπαθητικού.
  2. Αυτοαποδοχή: Είναι κρίσιμο να αποδεχτείτε τον εαυτό σας και να μην εξαρτάστε πολύ από τις απόψεις των άλλων. Η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς αισθάνεστε σε κοινωνικές καταστάσεις.
  3. Επικοινωνία: Εάν αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι στη ζωή σας δεν σας αρέσουν, μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε μια συζήτηση. Ακούστε, ζητήστε σχόλια και προσπαθήστε να διευκρινίσετε τυχόν παρεξηγήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *