Διακριτικά τσιμπήματα εντόμων – αυτό τσίμπησε!

Διαφοροποιήστε τις αντιδράσεις από τσίμπημα εντόμων

Τα τσιμπήματα εντόμων μπορούν γενικά να χωριστούν σε τρία επίπεδα. Τοπικές αντιδράσεις Επηρεάζουν μια περιοχή του δέρματος μικρότερη από δέκα εκατοστά και συνήθως συνοδεύονται από ερυθρότητα, πρήξιμο και κνησμό. Ωστόσο, τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μετά από 24 ώρες. Με ένα μεγαλύτερο τοπική αντίδραση Ωστόσο, επηρεάζεται μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή του δέρματος. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ζάλη, πρήξιμο των γύρω αρθρώσεων και ναυτία. Η δύσπνοια είναι συχνά σημάδι μιας αλλεργική αντίδραση. Αυτό θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, καθώς, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει απειλητικό για τη ζωή αναφυλακτικό σοκ. Καλέστε λοιπόν αμέσως έναν γιατρό εάν ένα τσίμπημα εντόμου προκαλέσει μια τέτοια αντίδραση.

Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα εντόμων

Κανονικά, μετά από ένα τσίμπημα, το πρήξιμο μειώνεται μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο, ο κνησμός συνεχίζεται για λίγες μέρες. Τότε τα καταπραϋντικά, καταπραϋντικά τζελ μπορούν να βοηθήσουν. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε κρέμες που περιέχουν κορτιζόνη (από φαρμακεία) μόνο εάν τα ράμματα είναι φλεγμονώδη και πρησμένα. «Αμέσως μετά το τσίμπημα, ανεξάρτητα από το έντομο, μια κρύα κομπρέσα ανακουφίζει από το πρήξιμο και τον πόνο», λέει ο δερματολόγος. Η «καυτή» συμβουλή για μια άλλη μέθοδο: περιποιηθείτε την περιοχή με συγκεντρωμένη θερμότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το τσίμπημα. Αυτό διασπά τις τοξίνες και αποτρέπει την απελευθέρωση ουσιών που προκαλούν φαγούρα. Στα φαρμακεία και στο Διαδίκτυο μπορείτε να προμηθευτείτε συσκευές που λειτουργούν με μπαταρίες που έχουν περίπου το μέγεθος μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας και χωράνε σε οποιαδήποτε τσάντα.

Τσιμπήματα εντόμων: Πότε απαιτείται ιατρική θεραπεία;

Εάν τα συμπτώματα που σχετίζονται με το εν λόγω τσίμπημα εντόμου διαρκέσουν περισσότερο από μερικές ημέρες, θα πρέπει επίσης να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Το ίδιο ισχύει εάν το εν λόγω τσίμπημα είναι ιδιαίτερα πρησμένο και το δέρμα είναι σφιχτό, εμφανίζεται πύον στο σημείο της παρακέντησης, αισθάνεστε αδιαθεσία ή πρήζονται οι λεμφαδένες σας – αυτά τα συμπτώματα υποδηλώνουν φλεγμονή.

Να είστε προσεκτικοί με τα δαγκώματα στο στόμα και το λαιμό

Εάν έχετε τσίμπημα εντόμου στο στόμα ή το λαιμό σας, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε ιατρική θεραπεία το συντομότερο δυνατό. Εάν η βλεννογόνος μεμβράνη διογκωθεί, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια. Το πρήξιμο μπορεί να προκαλέσει στένωση των αεραγωγών και το προσβεβλημένο άτομο να πνιγεί. Αναγνωρίζουν τσιμπήματα εντόμων σε αυτόν τον τομέα:

  • ξαφνικός πόνος μετά το φαγητό ή το ποτό
  • γρήγορο πρήξιμο των χειλιών ή της γλώσσας
  • θόρυβοι σφυρίσματος ή κολύμβησης με αναπνευστήρα κατά την αναπνοή
  • Δυσκολία στην αναπνοή

Επίσης ενδιαφέρον: Μέλισσα ή σφήκα – αυτή είναι η διαφορά >>

Αποτρέψτε τα τσιμπήματα εντόμων

Οι σίτες μπροστά από παράθυρα και πόρτες κρατούν τα έντομα μακριά μας όσο το δυνατόν καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους. Σε εξωτερικούς χώρους, οι λοσιόν για εφαρμογή στο δέρμα το κάνουν αυτό. Μόνο οι χημικά συνθετικές ουσίες έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα – αυτές είναι απαραίτητες για την προστασία από μολυσματικές ασθένειες όταν ταξιδεύετε στις τροπικές περιοχές! Εάν προτιμάτε φυσικές ουσίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συστατικά όπως δεντρολίβανο, κέδρο και έλαιο μέντας. Διαδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα και κρατούν μακριά τα κουνούπια και τις μύγες καθώς και τα τσιμπούρια. Μια κουνουπιέρα πάνω από το κρεβάτι μπορεί να εξασφαλίσει μια ήσυχη νύχτα χωρίς κουνούπια.

Περίπου να διώχνουν τις σφήκεςμπορούμε να φανταστούμε το κάπως έντονο άρωμα του Λάδι γαρύφαλλου κάνουν χρήση του. Τα έντομα δεν αντέχουν τη μυρωδιά. Μπορείτε να εξατμίσετε το λάδι σε μια αρωματική λάμπα ή, εναλλακτικά, να ακουμπήσετε λεμόνια ή πορτοκάλια με γαρύφαλλο. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να κάνετε γρήγορες κινήσεις, να χτυπάτε ή να φυσάτε σε μέλισσες, σφήκες και σφήκες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να καλύψετε φαγητό σε εξωτερικούς χώρους σε μπάρμπεκιου ή πικνίκ για να αποφύγετε την προσέλκυση ζώων. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε να μην πατήσετε πάνω σε μέλισσες και άλλα παρόμοια και να τσιμπήσετε όταν περπατάτε ξυπόλητοι.

Είναι σημαντικό να προσέχετε την προσωπική σας υγιεινή, ειδικά το καλοκαίρι. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των τσιμπημάτων αλογόμυγας, καθώς τα ζώα έλκονται από τον ιδρώτα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται περιοχές όπου τα αιμοβόλια είναι πιο συνηθισμένα – σε αυτές περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, λίμνες και άλλα υδάτινα σώματα, βοσκοτόπια ή αγροκτήματα.

Επίσης ενδιαφέρον: Σφήκες – αυτά τα 3 σφάλματα τους προσελκύουν >>

Το τσίμπημα εντόμου έγινε μπλε – τι να κάνετε;

Τα τσιμπήματα εντόμων είναι μερικές φορές πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το σημείο παρακέντησης αποκαλύπτει αν έχει τσίμπησε ένα κουνούπι, ένας ψύλλος ή μια μέλισσα. Μια πολύ ασυνήθιστη αντίδραση μετά από τσίμπημα εντόμου είναι όταν… σχηματίζεται μελανιά γύρω από το σημείο της παρακέντησης. Τα αιματώματα γύρω από το δάγκωμα είναι σημάδι ότι υπάρχει αιμορραγία γύρω από το τραύμα.

Υπεύθυνος για Τσιμπήματα εντόμων με μώλωπες είναι στις περισσότερες περιπτώσεις Μαυρομύγα. Ενώ τα κουνούπια χρησιμοποιούν τη συσκευή δαγκώματος τους για να διεισδύσουν στο δέρμα και αφήνουν μόνο μια σχετικά μικρή πληγή, οι μαύρες μύγες χρησιμοποιούν αιχμηρά στοματικά μέρη για να δαγκώσουν πληγές στο δέρμα μας. Αυτά τα τσιμπήματα είναι επομένως επίσης πολύ μεγαλύτερα, πιο δυνατά πρήξιμο συμβαίνουν, συχνά είναι αλλεργική αντίδραση πιο βίαιο. Τα τσιμπήματα των μαύρων μυγών είναι ιδιαίτερα τραχιά και τραυματίζουν το δέρμα περισσότερο από τα τσιμπήματα από κανονικά κουνούπια. Κατά κανόνα, σχηματίζεται και αυτό Αιματώματα, Μώλωπες και μώλωπες σχετικά με το τσίμπημα εντόμου.

Εάν ένα τσίμπημα εντόμου γίνει μπλε και ο μώλωπας αυξηθεί μέσα σε λίγες μέρες, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε ακόμα. Αυτές είναι αναμενόμενες αντιδράσεις στο τσίμπημα της μαύρης μύγας. Δεδομένου ότι η πληγή στο δέρμα στο σημείο της παρακέντησης είναι μεγαλύτερη, το ξύσιμο και ο κνησμός μπορούν επίσης να προκαλέσουν τα βακτήρια να διεισδύσουν πιο γρήγορα. Εάν ένα τσίμπημα εντόμου γίνει μπλε, φροντίστε να αποφύγετε το ξύσιμο για να αποφύγετε τη φλεγμονή.

Βίντεο: Αναγνώριση τσιμπήματος εντόμων – αυτό πρέπει να προσέξετε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *