Διάρροια μετά τον καφέ: Αυτό ήταν!

Κινήσεις του εντέρου: Γιατί μπορεί να πάθεις διάρροια μετά από έναν καφέ

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους έχετε κένωση ή ακόμα και διάρροια μετά τον καφέ σας:

1. Διεγερτικό αποτέλεσμα: Η καφεΐνη, η οποία περιέχεται στον καφέ, έχει διεγερτική δράση στα έντερα και μπορεί να επιταχύνει την εντερική κίνηση. Αυτό μπορεί να κάνει τα κόπρανα να περάσουν πιο γρήγορα από τα έντερα.

2. Προαγωγή της πέψης: Ο καφές διεγείρει την παραγωγή οξέος στομάχου, το οποίο μπορεί επίσης να βοηθήσει την πέψη. Και: Η αυξημένη παραγωγή οξέος στομάχου μπορεί επίσης να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές όπως διάρροια.

3. Δυσανεξίες: Ένας άλλος πιθανός λόγος θα μπορούσε να είναι η δυσανεξία σε ορισμένα συστατικά του καφέ, όπως οξέα ή έλαια. Μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε αυτές τις ουσίες και ως αποτέλεσμα αναπτύσσουν πεπτικά προβλήματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στον καφέ και δεν έχουν όλοι κενώσεις ή διάρροια μετά την κατανάλωση καφέ. Εάν διαπιστώσετε ότι ο καφές σας προκαλεί τακτικά διάρροια, μπορεί να είναι χρήσιμο να μειώσετε ή να αποφύγετε την κατανάλωση καφέ. Αντίθετα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε εναλλακτικά ποτά όπως τσάι ή καφέ χωρίς καφεΐνη για να δείτε αν είναι καλύτερα ανεκτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *