Δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε αυτά τα 5 συμπτώματα

Υγεία της καρδιάς: Δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε αυτά τα 4 συμπτώματα

1. Ασυνήθιστη αίσθηση στο στήθος

Εάν αισθάνεστε ένα ασυνήθιστο συναίσθημα στο στήθος σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους – από μυϊκή ένταση μέχρι στρες και άγχος. Ωστόσο, εάν υπάρχει δυσάρεστη πίεση, αίσθημα συμπίεσης ή έντονος πόνος, μπορεί επίσης να συμβεί αυτό. Καρδιακά προβλήματα όπως στηθάγχη (σφίξιμο στο στήθος) ή καρδιακή προσβολή. Τα συμπτώματα αυτού του τύπου μερικές φορές συγχέονται με την καούρα. Ειδικότερα, εάν έχετε άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια, εφίδρωση, ναυτία ή πόνο που ακτινοβολεί στο χέρι, το λαιμό, τη γνάθο ή την πλάτη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

2. Υπερβολική εφίδρωση

Το σώμα μας έχει εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες που χρησιμοποιούνται όταν ασκούμαστε σωματικά, όπως κατά τη διάρκεια αθλημάτων, σε υψηλές θερμοκρασίες ή όταν είμαστε νευρικοί και αγχωμένοι. Είναι μια φυσική διαδικασία του σώματος που χρησιμεύει για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και την προστασία του σώματος από την υπερθέρμανση. Η εξάτμιση του ιδρώτα κάνει το δέρμα να κρυώσει. Ωστόσο, η υπερβολική εφίδρωση μπορεί επίσης να υποδηλώνει έμφραγμα καθώς το σώμα μας προσπαθεί να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος και να μειώσει το στρες στην καρδιά παράγοντας ιδρώτα. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν εμφανιστούν άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια, αισθήματα άγχους, ζάλη, ναυτία και πόνος στο στήθος και τις γύρω περιοχές.

Επίσης ενδιαφέρον: Καρδιακή προσβολή στις γυναίκες: Δώστε προσοχή σε αυτά τα 7 συμπτώματα >>

3. Ζάλη

Όλα γυρίζουν και νιώθεις ζαλάδα – όλοι έχουν νιώσει ζάλη κάποια στιγμή. Η ζάλη μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, από χαμηλή αρτηριακή πίεση μέχρι πανικό έως έλλειψη υγρών. Αλλά τα συμπτώματα δεν πρέπει πάντα να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη: η ζάλη εμφανίζεται όταν ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο ή όταν διαταράσσονται οι πληροφορίες που στέλνει το αιθουσαίο σύστημα του σώματος στον εγκέφαλο. Με καρδιακά προβλήματα όπως καρδιακές αρρυθμίες, διαταραχές της καρδιακής βαλβίδας ή καρδιακή ανεπάρκεια, η ροή του αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να διαταραχθεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ζάλη. Σε αυτή την περίπτωση, η ζάλη εμφανίζεται συνήθως με άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια.

4. Πρησμένα πόδια και αστραγάλους

Και τα πρησμένα πόδια και οι αστράγαλοι μπορεί επίσης να υποδηλώνουν καρδιακά προβλήματα, ειδικά καρδιακή ανεπάρκεια. Με αυτό, η καρδιά δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα μέσω του σώματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών. Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, το αίμα μπορεί να συσσωρευτεί στις φλέβες, προκαλώντας αυξημένη πίεση. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί τη διαρροή υγρού από τα αιμοφόρα αγγεία στον περιβάλλοντα ιστό και τη συλλογή στα πόδια και τους αστραγάλους, γνωστό και ως περιφερικό οίδημα. Εκτός από το πρήξιμο, η καρδιακή ανεπάρκεια συχνά περιλαμβάνει δύσπνοια, κόπωση, ασυνήθιστη αύξηση βάρους, γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό και μειωμένη όρεξη.

5. Ασυνήθιστος καρδιακός παλμός

Όταν ασκούμαστε σωματικά ή είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, μπορεί να εμφανίσουμε αίσθημα παλμών ή ακόμα και γρήγορους παλμούς της καρδιάς. Ωστόσο, εάν εμφανίζεται ένας ασυνήθιστος καρδιακός παλμός και σε άλλες καταστάσεις και έχετε την αίσθηση, για παράδειγμα, ότι η καρδιά σας χτυπά γρήγορα, χτυπά ακανόνιστα ή εκτός ρυθμού, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει καρδιακή αρρυθμία. Συχνά τα συμπτώματα που αναφέρονται δεν υποδεικνύουν σοβαρή καρδιακή νόσο, αλλά είναι σημαντικό να διευκρινίσετε την αιτία με το γιατρό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *