Αιτίες γρίπης χωρίς πυρετό
Ο πυρετός εμφανίζεται στη γρίπη ως φυσική απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στη μόλυνση. Όταν το σώμα έχει μολυνθεί από ιούς γρίπης, το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει τους εισβολείς και ξεκινά αμυντική αντίδραση. Ως μέρος αυτού, το σώμα απελευθερώνει ορισμένες αγγελιαφόρες ουσίες που επηρεάζουν το κέντρο ελέγχου της θερμοκρασίας στον εγκέφαλο. Αυτές οι αγγελιαφόρες ουσίες με τη σειρά τους αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και προκαλούν πυρετό.
Ωστόσο, η απουσία πυρετού σημαίνει δεν αναπόφευκτα δεν είναι η γρίπη. Άλλοι παράγοντες, όπως οι ατομικές διαφορές στην ανοσολογική απόκριση, μπορεί να σημαίνουν ότι ορισμένα άτομα με γρίπη δεν αναπτύσσουν πυρετό. Οι πιθανοί λόγοι περιλαμβάνουν:
1. Ιικό στέλεχος: Τα άρρωστα άτομα μπορούν να μολυνθούν από ιούς γρίπης χωρίς το σώμα τους να αντιδρά με αυξημένη θερμοκρασία σώματος. Ο πυρετός είναι μια φυσιολογική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια μόλυνση, αλλά δεν αντιδρούν όλοι με τον ίδιο τρόπο.
2. Αδύναμη ανοσοαπόκριση: Μερικοί άνθρωποι έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε μια λοίμωξη και επομένως δεν εμφανίζουν τυπικά συμπτώματα όπως πυρετό. Το σώμα σας εξακολουθεί να καταπολεμά τη μόλυνση, αλλά μπορεί να το αισθάνεστε λιγότερο έντονα.
3. Πρώιμο στάδιο μόλυνσης: Στα αρχικά στάδια μιας λοίμωξης από γρίπη, μπορεί να μην έχει εμφανιστεί πυρετός. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να ανταποκριθεί το ανοσοποιητικό σύστημα στη μόλυνση και να αναπτύξει πυρετό.
4. Λήψη φαρμάκων: Ορισμένα φάρμακα, όπως τα μειωτικά του πυρετού (αντιπυρετικά), μπορούν να καταστείλουν την εμφάνιση πυρετού ακόμη και αν ένα άτομο έχει μολυνθεί από γρίπη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη γρίπη να εμφανιστεί χωρίς πυρετό.
Επίσης ενδιαφέρον: Γρίπη: Πώς την αντιμετωπίζετε σωστά; >>
Συμπτώματα γρίπης χωρίς πυρετό
Εκτός από τον πυρετό, η γρίπη του κρυολογήματος μπορεί να προκαλέσει τα ίδια συμπτώματα με την κανονική γρίπη. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως:
- κούραση
- Βήχας
- Πονόλαιμος
- καταρροή ή βουλωμένη μύτη
- Πονοκέφαλος και πόνοι στο σώμα
- Μυϊκοί πόνοι
- γενική αδιαθεσία
Τα λιγότερο συχνά συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο και διάρροια. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια της αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης.
Επίσης ενδιαφέρον: Γρίπη: Πόσο καιρό θα είμαι μεταδοτική; >>
Διαφορά μεταξύ γρίπης χωρίς πυρετό και κρυολογήματος
Τόσο η γρίπη όσο και το κοινό κρυολόγημα είναι ασθένειες του αναπνευστικού, αλλά προκαλούνται από διαφορετικούς ιούς. Η γρίπη χωρίς πυρετό είναι σπάνια και συχνά εκδηλώνεται ως πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα, κόπωση και ξηρό βήχα. Ένα κρυολόγημα, από την άλλη, είναι συνήθως πιο ήπια και χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως καταρροή, πονόλαιμος και ήπιος πυρετός. Στο Τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται ξαφνικάενώ με κρυολόγημα εμφανίζονται σταδιακά.
Ποιες θεραπευτικές επιλογές υπάρχουν;
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της γρίπης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι εσείς Αφήστε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί και αρκετό υγρό Καταναλώστε για να βοηθήσετε το σώμα σας να θεραπεύσει. Αν και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις πυρετού και υψηλής θερμοκρασίας για την αντιστάθμιση της απώλειας υγρών και την αποφυγή αφυδάτωσης, είναι επίσης ευεργετικό σε περιπτώσεις γρίπης χωρίς πυρετό. Πίνοντας αρκετά υγρά αραιώνει και χαλαρώνει τη βλέννα στην αναπνευστική οδόπου καταπολεμά τον βήχα και τη βουλωμένη μύτη και διευκολύνει τον βήχα της βλέννας.
Επιπλέον, μπορεί φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για την ανακούφιση συμπτωμάτων όπως ο βήχας και ο πονόλαιμος. Ενας υγιεινή διατροφή και αρκετός ύπνος ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και έτσι συμβάλετε στην ταχύτερη ανάρρωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει αντιιικά φάρμακα συνταγογραφήσει για να συντομεύσει τη διάρκεια της ασθένειας. Εάν τα συμπτώματά σας είναι σοβαρά ή διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.
Επίσης ενδιαφέρον: Κρύο: Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό >>